Jaké studiové monitory
Pravidla fóra
Jaké studiové monitory
Zdravím, dělám hudbu a přemýšlím nad studiovými monitory mám ted vybrané tyto: https://www.muziker.cz/m-audio-bx8-d3-pair-set
myslím že je to dobrá volba ale pokud ne tak bych byl rád kdyby mi někdo z vás poradil jakou značku nebo na co se přesně zaměřovat při výběru, měl sem ještě vyhlídnuté krk rokit5 nebo adam audio 5 palcové ale na to mi nevystačí budget mám asi 7 tisíc. Nějáké rady?
myslím že je to dobrá volba ale pokud ne tak bych byl rád kdyby mi někdo z vás poradil jakou značku nebo na co se přesně zaměřovat při výběru, měl sem ještě vyhlídnuté krk rokit5 nebo adam audio 5 palcové ale na to mi nevystačí budget mám asi 7 tisíc. Nějáké rady?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaké studiové monitory
Přesunul jsem dotaz sem. Rozpočet 7k je nic moc - doporučuji skouknout i bazar (v tomhle segmentu není co zkazit - spíše se získá). Buď místní nebo midi.cz.
Jinak bys měl vybrat spíš poslechem, co ti sedne. Pokud ne, tak v téhle cenovce skoro cokoli, co má dobrou technickou reputaci a ze všech možných recenzí a subjektivních pohledů se to přiklání k "celkem dobře hrající bedně".
P.
Jinak bys měl vybrat spíš poslechem, co ti sedne. Pokud ne, tak v téhle cenovce skoro cokoli, co má dobrou technickou reputaci a ze všech možných recenzí a subjektivních pohledů se to přiklání k "celkem dobře hrající bedně".
P.
Shade: Několik týdnů jsem prolízal recenze a testoval i doma, tyhle MAudia jsem neměl fyzicky, ale vzpomínám si, že ve všech diskusích, kde se porovnávaly bx5 vs JBL 305 nebo bx8 vs JBL 308, bylo celkové doporučení jasné - vzít JBL, Mám doma necelého půl roku JBL 305 a zatím nemám roupy pořizovat něco jiného, i vzhledem k tomu, co všechno mi v mezičase prolezlo rukama. Jen upozorňuju na trochu větší bílý šum.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Strich Pipe Tones, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, Minirig4, iPad + pluginy
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jako z tohohle titulu určitě. JBL jsem sice osobně neslyšel (škoda - měl jsem na ně jeden čas zálusk kvůli jednomu projektu), nicméně BX8 měl (možná pořád i má) kolega ve studiu a mě okamžitě přišly strašně přebasované. Ale kluci i na nich uměli dělat hezké mixy 
Nicméně osobně bych opravdu větší váhu dával těm JBL, když už tu probíráme tyhle dvě značky.
P.
Nicméně osobně bych opravdu větší váhu dával těm JBL, když už tu probíráme tyhle dvě značky.
P.
- Ivan.ps
- Kontaktovat uživatele:
Mám doma asi rok JBL LSR305P MKII a za tú cenu absolútna spokojnosť. Predtým som mal KRK Rokit 6G3, ale to bolo nula bodov...
Díky za rady, já právě vybral ty m-audia z důvodu 8 palcového basáku abych měl co největší spektrum basů k dispozici protože dělám žánr který ja na tomhle (založený). A ty jbl jsem slyšel že nejsou špatný ale zase mají jen 5 palcový basák tak nevím.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
305 ano. 308 mají 8". Ale jestli sis už vybral, tak proč ne 
P.
P.
Projížděl sem ted honě recenze a porovnávání a ty jbl se mi zalíbily víc sice designově sou nic moc ale zvukově sou super takže radši půjdu do nich protože ty m audio jak už tu někdo psal víc šumí a ty jbl mi příjdou přece jen zvukově příjemnější i když sem je teda na živo neslyšel ale podle porovnávání sou dobrý. Díky moc všem za rady
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Není zač. Písni pak krátký subjektivní pocit 
P.
P.