Jaké studiové monitory

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Shade
Nový uživatel

Jaké studiové monitory

Příspěvek od Shade »

Zdravím, dělám hudbu a přemýšlím nad studiovými monitory mám ted vybrané tyto: https://www.muziker.cz/m-audio-bx8-d3-pair-set
myslím že je to dobrá volba ale pokud ne tak bych byl rád kdyby mi někdo z vás poradil jakou značku nebo na co se přesně zaměřovat při výběru, měl sem ještě vyhlídnuté krk rokit5 nebo adam audio 5 palcové ale na to mi nevystačí budget mám asi 7 tisíc. Nějáké rady?
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaké studiové monitory

Příspěvek od pavlii »

Přesunul jsem dotaz sem. Rozpočet 7k je nic moc - doporučuji skouknout i bazar (v tomhle segmentu není co zkazit - spíše se získá). Buď místní nebo midi.cz.

Jinak bys měl vybrat spíš poslechem, co ti sedne. Pokud ne, tak v téhle cenovce skoro cokoli, co má dobrou technickou reputaci a ze všech možných recenzí a subjektivních pohledů se to přiklání k "celkem dobře hrající bedně".

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
filo01

Příspěvek od filo01 »

Shade: Několik týdnů jsem prolízal recenze a testoval i doma, tyhle MAudia jsem neměl fyzicky, ale vzpomínám si, že ve všech diskusích, kde se porovnávaly bx5 vs JBL 305 nebo bx8 vs JBL 308, bylo celkové doporučení jasné - vzít JBL, Mám doma necelého půl roku JBL 305 a zatím nemám roupy pořizovat něco jiného, i vzhledem k tomu, co všechno mi v mezičase prolezlo rukama. Jen upozorňuju na trochu větší bílý šum.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Strich Pipe Tones, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, Minirig4, iPad + pluginy
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jako z tohohle titulu určitě. JBL jsem sice osobně neslyšel (škoda - měl jsem na ně jeden čas zálusk kvůli jednomu projektu), nicméně BX8 měl (možná pořád i má) kolega ve studiu a mě okamžitě přišly strašně přebasované. Ale kluci i na nich uměli dělat hezké mixy :-)

Nicméně osobně bych opravdu větší váhu dával těm JBL, když už tu probíráme tyhle dvě značky.

P.

Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

Mám doma asi rok JBL LSR305P MKII a za tú cenu absolútna spokojnosť. Predtým som mal KRK Rokit 6G3, ale to bolo nula bodov...
Shade
Nový uživatel

Příspěvek od Shade »

Díky za rady, já právě vybral ty m-audia z důvodu 8 palcového basáku abych měl co největší spektrum basů k dispozici protože dělám žánr který ja na tomhle (založený). A ty jbl jsem slyšel že nejsou špatný ale zase mají jen 5 palcový basák tak nevím.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

305 ano. 308 mají 8". Ale jestli sis už vybral, tak proč ne :-)

P.

Shade
Nový uživatel

Příspěvek od Shade »

Projížděl sem ted honě recenze a porovnávání a ty jbl se mi zalíbily víc sice designově sou nic moc ale zvukově sou super takže radši půjdu do nich protože ty m audio jak už tu někdo psal víc šumí a ty jbl mi příjdou přece jen zvukově příjemnější i když sem je teda na živo neslyšel ale podle porovnávání sou dobrý. Díky moc všem za rady
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Není zač. Písni pak krátký subjektivní pocit ;-)

P.

Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“