Kytara a PC
Pravidla fóra
Re: Kytara a PC
Hm, takže na noťasu totéž. I v jiném SW. Přitom zařízení (focusrite) ukazuje v ovládacích panelech nějaký signál, ale input v Guitar FX už ne. To jsem fakt jelen.
No a máš v těch programech nastavený správný vstup?
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Máš vybrán Focusrite jako IO device pro daný DAW?
Jasne. Jak jsem psal, daw nahrava dobre. Realtime efekty nula.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
No a není ten problém v tomto?
Co je tím myšleno? Nezabírá si win tuto zvukovku pro sebe a tudíž ji už neuvolní pro další SW? Ve Win měj nastavenou jinou (interní) zvukovku.
Hm, provedeno, žádná změna 
Tak viz obrázek. Zařízení není výchozí ve win (vlevo), ale ukazuje při brnknutí do strun nějaké hodnoty. Input v Guitar FX neukazuje (a nehraje) nic.
- LUBOSH
- Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum
V Audacity nenahrávám, ale umí vůbec Audacity realtime monitoring? U Guitar FX, nedá se vybrat jiný ovladač. Něco jako ASIO Focusrite? Nemá tam někde tlačítko "monitoring"?
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
U Guitar FX se jiný driver vybrat nedá (tedy dá onboard, ale to mě nezajímá). U AmpliTube se dá vybrat ASIO nebo FocusRite, ale výsledek je stejný (tj. nic). Zvukovka má Direct Monitor, ale to je direct monitor, tj. clean kytara, efekty se nekonají (vůbec to nedělá ten soft, ale zvukovka).
není to v audacity v nastavení? přehrávání vstupu?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
- LUBOSH
Guitar FX ver 3.0 ASIO umí, ale je to pro Win 9x až Win Vista. AmpliTube - máš dobře nastavený vstup? Většinou bývý kyt vstup 2, ale progarm defaultně nastavuje jako první vstup 1.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
himself: Mrknul jsem na ten screen z Guitar FX. Soft neznám, ale trklo mě těch 22kHz vzorkování. Proč tam nemáš aspoň 44kHz?
Kromě driveru je nutné vybrat i vstup, to máš nastavené? Vlastním Solo a 2i2, u obou jsou dva fyzické vstupy (levý pravý).
Screeny jsou z TH-U a Cakewalku.

Kromě driveru je nutné vybrat i vstup, to máš nastavené? Vlastním Solo a 2i2, u obou jsou dva fyzické vstupy (levý pravý).
Screeny jsou z TH-U a Cakewalku.

Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Hmm - takže to shrnu: aplikace (Guitar FX Box jako stand-alone) se tváří, že nic. Win 10 není oficiálně podporovaný OS. Na výběr ovladače nedává možnost ASIO - buď tedy nejsou ASIO ovladače nainstalované nebo viz výše ohledně podpory OS.
Takže za sebe: nainstaloval bych ASIO ovladače od Focusrite. Pokud tomu již tak je, začínám se obávat problému. Jako poslední věc bych zkusil provozovat Guitar FX Boz jako VST efekt v nějakém hostovacím programu (u Audacity si nejsem jistý, takže bych u sebe volil buď Cubase nebo Reaper).
Pokud to nepomůže, pogooglil bych ohledně funkčnosti tohoto programu/plug-in modulu na platformě Win 10.
P.
Takže za sebe: nainstaloval bych ASIO ovladače od Focusrite. Pokud tomu již tak je, začínám se obávat problému. Jako poslední věc bych zkusil provozovat Guitar FX Boz jako VST efekt v nějakém hostovacím programu (u Audacity si nejsem jistý, takže bych u sebe volil buď Cubase nebo Reaper).
Pokud to nepomůže, pogooglil bych ohledně funkčnosti tohoto programu/plug-in modulu na platformě Win 10.
P.
Děkuju všem, že se snažíte, večer s tím zase pokročím. Instaloval jsem (až po neúspěchu) ASIO4All. Focusrite má jen svoje drivery, nenašel jsem žádné ASIO na jejich webu.
Jak píše filo - výběr vstupu jsem nenašel, jen jméno driveru.
Doporučujete jiný realtime amp+effects, prosím?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
ASIO bude součástí Focisrite balíku driverů (=není jako separátní ke stažení).
Alternativy - jen nástřel, jak jsem hledal tu práci ve Win 10: https://guitar-fx-box.en.softonic.com/w ... ternatives
P.
Alternativy - jen nástřel, jak jsem hledal tu práci ve Win 10: https://guitar-fx-box.en.softonic.com/w ... ternatives
P.
- LUBOSH
Zkoušel jsem včera ten Guitar FX BOX v 3.0. Sice se tato verze se tváří, že umí používat ASIO ovladače, ale jakmile jsem zmáčknul start tak to spadlo. Jako stand-alone jsem ho nerozběhal. Pak jsem to zkusil jako plug-in v Cubase 8.5, protože FX BOX je 32bit aplikace. Tam už mi to běhalo, ale po cca 10 minutách opět pád. Zkoušeno pod Win 10, zvukovka Tascam US-16x08. Já bych se na ten prográmek vybod. Jestli máš ten Ampli Tube tak použij ten. Včera jsem ho zkoušel a normálně to běhá ve stand-alone. Jen si musíš správně nastavit vstupy jak už jsem ti psal nebo jak píše filo01.
zkus Amplion free, i když mě se zvukově moc nezamlouvá.
Naopak moc dobře hraje EZmix2, ale ten jen jako demo, každých 10 min restartovat. :-/
No a potom Line6 PODfarm.
... a ReValver HPSE, jestli je ještě někde ke stažení.
Naopak moc dobře hraje EZmix2, ale ten jen jako demo, každých 10 min restartovat. :-/
No a potom Line6 PODfarm.
... a ReValver HPSE, jestli je ještě někde ke stažení.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Já doporučuju na vyzkoušení Behringer guitar combos. Zvukovej základ je od native instruments, je to jednoduchá malá aplikace, funguje standalone a normálně mi přes ASIO spolehlivé fungovala se vsema zvukovkama co jsem měl. Je ke stažení na ulozto, v jednom z archivu je i licenční číslo, jinak je to jen trial na 14 dní. Pirátství nepodporuju, ale tenhle soft se dával jako přiloženej ke zvukovkam behringer a je tak starej, že už se tomu snad ani nedá říkat pirateni.
Zvukové to není žádnej ultrazazrak, ale důvod proč ho stále používám je skvělý přehrávač mp3 podkladů. Umožňuje transpozici bez změny tempa, změnu tempa bez změny ladění, mikrodoladovani (ideální u songů, který nejsou od a=440 Hz). Umí zasmyckovat libovolnou pasaz. Má jednoduchej metronom. Na cvičení úplně ideální věc. Myslím že stejně přehrávač byl v guitar rig
Dneska to používám tak, že zvukové jedu přes hx stomp, ale tuhle aplikaci mám spuštěnou a pouštím si v ní podklady, který si pro cvičení zpomaluju atd...
Zvukové to není žádnej ultrazazrak, ale důvod proč ho stále používám je skvělý přehrávač mp3 podkladů. Umožňuje transpozici bez změny tempa, změnu tempa bez změny ladění, mikrodoladovani (ideální u songů, který nejsou od a=440 Hz). Umí zasmyckovat libovolnou pasaz. Má jednoduchej metronom. Na cvičení úplně ideální věc. Myslím že stejně přehrávač byl v guitar rig
Dneska to používám tak, že zvukové jedu přes hx stomp, ale tuhle aplikaci mám spuštěnou a pouštím si v ní podklady, který si pro cvičení zpomaluju atd...
Uff, vůbec mě nenapadlo, že jsi nenainstaloval drivery přímo od Focusritehimself píše: 15.04.2020 9:53 Děkuju všem, že se snažíte, večer s tím zase pokročím. Instaloval jsem (až po neúspěchu) ASIO4All. Focusrite má jen svoje drivery, nenašel jsem žádné ASIO na jejich webu.
Co se týče realtime (standalone) aplikací, kromě výše kolegy uvedených mě napadají dvě možnosti:
1. V jedněch Windows používám portable verzi VST Host, kde mám nastrkané zesáky od LePou, IR loader a dokonce i MTPowerDrumKit

2. ToneLib GFX, ten mám ještě free z 03.2019 (teď už je placený), ale jen ve 64bit verzi
Obojí můžu poskytnout (100MB, 30MB), když tak SZ.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Ale žádný uf, originální nejnovější drivery mám od začátku. Teprve když jsem byl zoufalý, nainstaloval jsem ASIO4All.