Skacete nebo se nejak frajerite pri hrani na kytaru?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
jaroslav.celujko
last.fm: http://www.last.fm/user/celujkojaroslav
Kontaktovat uživatele:

Skacete nebo se nejak frajerite pri hrani na kytaru?

Příspěvek od jaroslav.celujko »

Delate to treba pri vystoupenich?? Ja jsem neco podobneho zkousel a vubec nechapu jak ti skacici kytaristi pri tom skakani zvladnou jeste trefit na akordy??? Poradili byste neco?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Skacete nebo se nejak frajerite pri hrani na kytaru?

Příspěvek od Wohma »

jaroslav.celujko píše:Delate to treba pri vystoupenich?? Ja jsem neco podobneho zkousel a vubec nechapu jak ti skacici kytaristi pri tom skakani zvladnou jeste trefit na akordy??? Poradili byste neco?
Trenuj :) Treba driv jsem nechapal, jak muzou kytaristi u hrani zpivat, ale kdyz mas tu pisnicku v rukach, tak uz se na to nemusis soustredit a pokud ma pisnicka lehky frazovani (vetsinou kdyz kytarista zpiva, tak lehky je), tak se to naucis hnedka. Ja to mam nedavno odzkouseno, kdyz nas zpevak nedorazil na zkousku a ja se pokousel zpivat ;) S tim skakanim je to podobny, akorat si musis davat pozor na balanc a abys treba nevytrhl kabl z kytary atd.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Re: Skacete nebo se nejak frajerite pri hrani na kytaru?

Příspěvek od Alcarmo »

jaroslav.celujko píše:Delate to treba pri vystoupenich?? Ja jsem neco podobneho zkousel a vubec nechapu jak ti skacici kytaristi pri tom skakani zvladnou jeste trefit na akordy??? Poradili byste neco?
Já zas dřív nechápal jak můžou hrát tak rychle. Když sem se té rychlosti jenom vzdáleně přiblížil tak jsem pochopil, že se to naučit dá. Tak je to prakticky se vším. Kup si domů trampolínu a při hře na ní skákej :D
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Jojo,mě to taky fascinuje,jak tam házej šiškou,přehazujou si kejtry přes tělo atd..ale dá se to naučit,chce to praxi....bejt tebou to moc nehrotim abys nevypadal jak č*rák :lol:
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Házení šiškou je ještě v klidu ale to běhání...E...zkoušeli ste hrát s kytarou za krkem??? Není to sice nejpohodnlější ale není zas tak těžký tam něco zahrát :wink:
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

Drobák píše:Jojo,mě to taky fascinuje,jak tam házej šiškou,přehazujou si kejtry přes tělo atd..ale dá se to naučit,chce to praxi....bejt tebou to moc nehrotim abys nevypadal jak č*rák :lol:
No nevim, třeba Angus Young (AC/DC) vypadá vždycky tak trapně že to vypadá až dobře:D
Joey píše:Házení šiškou je ještě v klidu ale to běhání...E...zkoušeli ste hrát s kytarou za krkem??? Není to sice nejpohodnlější ale není zas tak těžký tam něco zahrát :wink:
Já takhle zvládám s basovkou nějakej lehčí slap:)
Michalowic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michalowic »

Neni to tak tezky hrat pri skakani, ale chce to cvik...i kdyz ten nacvik vypada trochu trapne :lol:
Treba nechapu kytaristu Horkyze slize, von hraje solo a skace pri tom dokolecka :shock:
Kytara: Cort KX5, Cort Stat3T, akutsika SQUIER SA-105
Trsátko: George Dennis 0.88
Struny: Epiphone, Fender 0.09
Hraju přes: Lexion Alpha + AmpliTube3
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Alcarmo píše:
Drobák píše:Jojo,mě to taky fascinuje,jak tam házej šiškou,přehazujou si kejtry přes tělo atd..ale dá se to naučit,chce to praxi....bejt tebou to moc nehrotim abys nevypadal jak č*rák :lol:
No nevim, třeba Angus Young (AC/DC) vypadá vždycky tak trapně že to vypadá až dobře:D
Joey píše:Házení šiškou je ještě v klidu ale to běhání...E...zkoušeli ste hrát s kytarou za krkem??? Není to sice nejpohodnlější ale není zas tak těžký tam něco zahrát :wink:
To vyfoť nebo ještě líp natoč :lol: při představě slapu s basou za hlavou se nehorázně řehtám :D
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

Joey píše:
Alcarmo píše:
To vyfoť nebo ještě líp natoč :lol: při představě slapu s basou za hlavou se nehorázně řehtám :D
No jako ono asi nic moc složitýho by nešlo, ale to co hraju já se zvládá celkem v poho:) Jinak si myslím že je to jednodušší než hrát za hlavou prstama. Jinak kdybych sehnal nějakou kameru tak klidně, takhle by to šlo jenom foťákem a ten to bere bez zvuku takže by si mi nevěřil, že fakt hraju:D
McFish

Příspěvek od McFish »

jojo Horkýžáci to jsou správní cvoci :D umí udělat show
Sabotér a Majko sou kofři :lol:
Obrázek
Bach SG, Kustom 12 Gaude, Marshal JackHammer + serepetičky okolo :D. Ať žijí Maideni :D
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

jednou jsem to zkusil ve zkusebne, malem sem rozbil bubenikovi bici...mala mistnost no a kdyz tam 3 lidi zacnou skakat tak neni div ze se neco stane.
Ja jsem spis zastancem drsnyho postoje a headbanking.
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

Hm ja radši běham skaču a tak, přiznam se že sem to nikdy moc netrénoval a na podiu improvizuju, prostě chci aby to bylo z mojí hlavy, no při skákání je to těžký se trefit ale ja to vždycky nějak vychytám, nejlepší jsou hospody kde je před podiem trochu místa, tan pak vždycky seskočim a třebas si dám solo :lol: proto taky mam tak dlouhej kabel(9m)
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Já když hraju Johny be good tak u toho dělám pičoviny,že jsem málem zhodil kombo ze stojánu :lol:
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Jasně že skáču, hazím basou a švihám kebulí...to si člověk neuvěřitelně užije...
Na prvním koncertě jsem teda stál na jednom místě..nez nervozity,a el nějak jsem to neprožíval...zatímco ted... :twisted:
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Takhle si zaradit je nahodou parada...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

pokud hraju normál kytaru, postavím se do svého pevného rockerského postoje ( :lol: ) a hraju a kdyžtak házím hlavou, ale hodně se soustředím i na hru...pokud hraju sólo, tak záleží, ale jako Vai se nevlním :D

každopádně i při skákání hraju...a když hraju SOADy tak začíná naprosté šílenství a i přesto hraju v pohodě... chce to trochu praxe, ale jak se ti to jednou dostane do krve...
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Občas si vyskočim, ale hlavně točim řepou, mávam s hlavou kytary ze strany na stranu,... zkoušej ve zkušce a doma, jde to. Podupávam si jako Angus, hraju a běham vleže v kruhu, nestyď se a zkoušej
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Dneska jsem se naučil PowerSlide :lol:
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Já teďka pracuju na otáčení kytary těla, jinak taky pojmenovaném jako trik Stevieho Vaie...
Neni to tak složitý, ani rizikový, stačí to dělat pomalu a správně se do toho pohybovat...
Die Hard or Die Home
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

co máš na mysli?
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“