Změření watů na reproduktoru

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: Změření watů na reproduktoru

Příspěvek od mmjuz »

Trevor píše: 2.04.2020 18:25 Podle mne má 412ctka 80 wattů
Opravdu myslíš, že byly verze s různým max. příkonem? Já tedy vždycky potkal jen jednu verzi. Tedy od obou typů. Buď HH Invader, nebo HH Premier. Jeden z nich měl být výkonnější, ale už si nepamatuji který. Je to dvacet let. Že by u jednoho typu dělali různé verze cívek, teoreticky je možné, ale docela nepravděpodobné.
innerself píše: 2.04.2020 21:46 Tak ono to hraje dobře ale samozřejmě že na bedně :D Jinak ten výkon změřit by asi nebylo od věci, takže se můžeme domluvit :D
Vraž tam bez obav V30 v 16 Ohmech, když o to tak moc stojíš a dál to neřeš. Nebo z toho tady bude zase deset stránek blábolů.
Jestli se nudíš, tak si na netu najdi schéma zesilovače, nebo aspoň manuál pro použití a tam bude výkon zesilovače určitě napsán. Ale na 99% to je těch 120W do 4 Ohmnů, tedy s připojeným ext. boxem.
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Jj jsou dva nebo tri druhy,poslu ti tabulku od laney,nektery jsou 60 a nektery 80, az budu doma....
Neco se tam da vykoukat...
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Hm, tak to budu rád. Invader se často poflakují za pusu v inzerci, asi nějaký vezmu a osvěžím si vzpomínky.
innerself

Příspěvek od innerself »

Tady když sjedeš dolu, tak tam jsou screeny a podle Google překladače se tam taky řeší, že invader je běžnej název a liší se to právě tim číslem, co po mně Trevor chtěl. Ale neni to komplet a ještě k tomu je to německy. https://www.musiker-board.de/threads/la ... ox.657267/
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Takže je to jasné. Premier 60W a Invader 80, 50 nebo 35W. Dikec.
Ono před čtvrt stoletím se to ještě bralo tak, že uvedený max. příkon reproduktoru
znamená, že repro by v optimálních podmínkách mělo i v tomto režimu ještě hrát. Dnes je to tak,
že při max. příkonu nesmí hned shořet, ale je jedno, co z něj leze.
Příležitostně nějaký omrknu, měl jsem i nějaké starší z 80. let a ty měly i zkratovací
prstence. Hrály skvěle.
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

jj to jsou ony tabulky...
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
innerself

Příspěvek od innerself »

Nejdřív když jsem čet ty tabulky, tak jsem se lek, protože ten "41216" byl ve 30ti wattovym lampáči, tak jsem to nejdřív hádal na tu 35wattovou verzi invadera, ale novější komba osazovali i celestionama seventy 80, takže jsem se hodil zpátky do klidu :D

ÚPRAVA: V tom odkazu, kde je vyfocenej ten prospekt z roku 97, tak jsem tam našel dost nesrovnalostí právě u boxu GS112VE kde píšou, že je to 35W a právě tam by měl bejt ten muj 41216 invader, kdž jsem se koukal ale na netu, tak všude je ten box i s invaderem značenej jako 75ti wattovej, takže to zamotává celý dokonce samotná firma Laney :D
innerself

Příspěvek od innerself »

mmjuz píše: 3.04.2020 7:02
Ale na 99% to je těch 120W do 4 Ohmnů, tedy s připojeným ext. boxem.
Tak jsem odhalil pravdu v manuálu druhý řady těch zesilovačů. 120w je při 4 ohmech a 80w při 8 ohmech. Takže ten invader by měl mít teda těch 80w, protože má 8 ohmů. Když tam teda hodim tu v30 v 16ti ohmech bude výkon stačit teda úplně v klidu ne?
José

Příspěvek od José »

Nezapomeň, že zvýšením zátěže ti klesá výkon. Repro neshoří, ale aby to stačilo.
innerself

Příspěvek od innerself »

No a na kolik by ten výkon spadnul vlastně? Na 53 nebo na kolik? Nevim jak se to počítá, teda jestli se to nějak počítá :D

Jinak ještě otázka. Když zapojim dva boxy nebo respektive jeden 8 ohm box a ten 8ohm reprák. Měly by to bejt teda vysledně 4 ohmy ne? Vycházim z ostatních lampovejch zesilovačů, kde vždycky pro využití dvou 8 ohmovejch boxů jsem měl mít na hlavě navoleno 4 ohmy. Ptám se proto, že vlastně by to v tomhle zapojení mělo dávat plnej výkon, ale zároveň by měl bejt ten výkon rozdělenej mezi ty dvě bedny, jestli jsem to tenkrát pochopil s timhle rádoby stereo zapojenim správně. Kdyžtak mě někdo prosim opravte :D
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

To jse spíš otázka měření a pak počítání, protože to záleží taky na vlastnostech zdroje pro ten zesilovač..
když dáš dva osmiohmové paraelně, máš ty čtyři ohmy ano.
výkon zesilovače se mezi repráky rozdělí, to jak "nahlas" bude který hrát je jiná otázka
Dotazy prosím do SZ
innerself

Příspěvek od innerself »

Jasný. No tak vlastně by mi stačila asi i 8 ohmová v30. Stejně to primárně budu napojovat na externí reprobox. Plus teda jako odposlech pro bubeníka s tim reprákem v kombu. Tim pádem bych měl mít teda ten plnej výkon 120w rozdělenej mezi ty dva box/repra. Myslim že je to asi teda vyřešený :D
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“