Digitální piano do 20 000

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Digitální piano do 20 000

Příspěvek od Hendrek »

Klavír a digitální piano mají společné v podstatě jen klaviaturu a výsledný zvuk. Dosahují toho zvuku ovšem logicky úplně odlišnými cestami. Jestli byla v minulosti Yamaha průkopník mezi digitálními piany a neměla konkurenci (nevím, nestudoval jsem), v dnešní době se IMHO rozdíly naprosto smazaly a je to jen o tom, komu se jaká značka pocitově zamlouvá více. Tedy neexistuje jediné správné dig. piano do 20000 tis. Pokud si Lucyyy vybere cokoliv z výše zmíněného, nemůže to být chyba. A možností je samozřejmě o mnoho více. Bazírování na detailech je podle mne v této cenové kategorii zbytečné, nejde o nástroj pro klavírního mistra ani profi muzikanta. Yamaha nebo Casio, Kawai, Roland, Kurzweil, Korg, klidně i Thomann, bude na domácí žvýkání v pohodě. Ošahat v obchodě a vybrat si čistě na základě dojmu a pocitu, pokud není odvaha jít do toho po hlavě a koupit na eshopu na základě recenzí.
Já jsem v tomto ohledu celkem střelec a mám přes eshop bez vyzkoušení koupeny dvě dig. piana (Korg, Thomann) a klidně bych do toho šel znovu. To není akustický nástroj, kde může mít na zvuk a hratelnost vliv dřevo, výroba, atd. Je to v podstatě spotřební elektronika jako televize. Buď to hraje, nebo to reklamuješ a dostaneš nový kus :). Ale vyzkoušení v obchodě je samozřejmě lepší, když si neumíš vybrat, to každopádně.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

A nezapomenout, že i mezi klaviaturami (pianina napříč, křídla napříč) jsou taky rozdíly. To by je musel dělat jen jeden výrobce 8-) takže jak píše Hendrek, je to o osobním pocitu (tj. vyzkoušet - v ideálním případě).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
himself

Příspěvek od himself »

"Jen klaviaturu a zvuk", je vtipny, moc jinych parametru uz zajimavych neni, ne? Kazdopadne je samozrejme mozne, ze klaviaturu umi uz i vyrobce kalkulacek, kdyz to dela 30 let, nebo kolik.
Ja jsem hral na jedno Casio a ten pocit ze hry se mi nelibil. Asi taky zalezi, co na to clovek hraje.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Hendrek píše: 1.05.2020 11:49 Já jsem v tomto ohledu celkem střelec a mám přes eshop bez vyzkoušení koupeny dvě dig. piana (Korg, Thomann) a klidně bych do toho šel znovu. To není akustický nástroj, kde může mít na zvuk a hratelnost vliv dřevo, výroba, atd. Je to v podstatě spotřební elektronika jako televize. Buď to hraje, nebo to reklamuješ a dostaneš nový kus :). Ale vyzkoušení v obchodě je samozřejmě lepší, když si neumíš vybrat, to každopádně.
Protože nejsi klávesák/pianista, ale kytarista. Kytaru bys takhle nekoupil. Samozřejmě, tam je dřevo rozdíly jsou větší. Ale zas rozdíly ve hraní na danou elektrickou kytaru jsou o dost menší, než ve hraní na danou náhradu klaviatury. A od určitý cenový hladiny ten nástroj prostě nebude blbej. Digitální piano pro daný účel zcela snadno.

Ad Casio: Hodně se mi líbilo PX-5S, už se neprodává, ale tenkrát jsem ho skoro koupil.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Petr13

Příspěvek od Petr13 »

himself píše: 1.05.2020 13:19 "Jen klaviaturu a zvuk", je vtipny, moc jinych parametru uz zajimavych neni, ne? Kazdopadne je samozrejme mozne, ze klaviaturu umi uz i vyrobce kalkulacek, kdyz to dela 30 let, nebo kolik.
Ja jsem hral na jedno Casio a ten pocit ze hry se mi nelibil. Asi taky zalezi, co na to clovek hraje.
Casio ma prave vybornou mechaniku ve sfere pian kolem 20 000. Radit nekomu a nic o tom nevedet, hmm, hmm. Jeste se da doporucit Korg D1, Korg do toho dava stejnou mechaniku, kterou dava do sve vlajkove lodi, do Kronosu.
himself

Příspěvek od himself »

Nojo, uz mlcim, ale jaktoze nevi? Hral jsem na nekolik Yamah i to Casio. Sam mam Yamahu, ale neni to entry level a mam celkem vysoke naroky. Ale ano, o aktualnich nizsich modelech nevim nic.
Lucyyy
Nový uživatel

Příspěvek od Lucyyy »

Dekuji za rady!
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Asanoth píše: 1.05.2020 19:18
Hendrek píše: 1.05.2020 11:49 Já jsem v tomto ohledu celkem střelec a mám přes eshop bez vyzkoušení koupeny dvě dig. piana (Korg, Thomann) a klidně bych do toho šel znovu. To není akustický nástroj, kde může mít na zvuk a hratelnost vliv dřevo, výroba, atd. Je to v podstatě spotřební elektronika jako televize. Buď to hraje, nebo to reklamuješ a dostaneš nový kus :). Ale vyzkoušení v obchodě je samozřejmě lepší, když si neumíš vybrat, to každopádně.
Protože nejsi klávesák/pianista, ale kytarista. Kytaru bys takhle nekoupil.
Všechny kytary mám přes e-shop. Harley Benton je jistota :).
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Tak jo, tak já bych kytaru takhle nekoupil :D .

Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
honeyku45
Nový uživatel

Příspěvek od honeyku45 »

Pro mnoho hudebníků je digitální piano nutností, bez které prostě nemohou žít. Z tohoto důvodu jsme si mysleli, že by bylo dobré vytvořit seznam, který vám pomůže najít nejlepší digitální piano pod 1000 $. Provedli jsme spoustu výzkumů a našli jsme deset skvělých nástrojů, které si myslíme, že byste měli zvážit ve svém piano lovu.
Bez ohledu na to, zda jste začátečník, středně pokročilý hráč nebo profesionál, máme pro každého něco v tomto seznamu! Když si přečtete naše recenze, podívejte se také na videa YouTube, se kterými jsme propojeni, abyste mohli slyšet klavíry. Koneckonců, to, co znějí, je jedna z nejdůležitějších věcí, že?

Opravdu doufáme, že tento seznam bude pro vás užitečný, a také se chystáme odpovědět na nejčastější otázky, když se vás poprvé ptají zákazníci klavíru
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Jo jo, už při zběžném pohledu to vypadá seriózně :D
Like a real piano, it also features ivory and ebony keys designed to keep fingers from slipping when in use.

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
drintus
Nový uživatel

Příspěvek od drintus »

Ahoj!

Rád bych vás poprosil o radu... Při výběru pro začátečníka, co by jste volili raději?

Casio PX-870 - https://www.muziker.cz/casio-px-870-bk

Yamaha Y144 - https://www.muziker.cz/yamaha-ydp-144-black

Případně nějakou jinou variantu v této cenové kategorii.

Děkuji!
Petr13

Příspěvek od Petr13 »

Já bych volil to Casio, ale nejlépe uděláš, když si obojí sám vyzkoušíš.
stirling
Nový uživatel

Příspěvek od stirling »

Ahoj, prosím o radu. Vybírám překvapení pro člověk co hraje slušně a touží po digi piánu pro radost, protože na klasické není místo a ani není vhodné kvůli sousedům. Není fanoušek vážné hudby, ale prostě si rád zahraje doma místnost cca 35 m2. Rozpočet je omezen částkou kolem 20 k (pokud bude něco třeba za 25 000 a opravdu to za to bude stát tak by to také šlo) a funkčně jde asi o to, aby se to co nejvíce podobalo klasickému piánu.
Podle parametrů a vzhledu jsem vybral:
Casio PX-870 - https://www.muziker.cz/casio-px-870-bk
Sháněl jsem info hlavě po obchodech a případně známých, sám tomu vůbec nerozumím a dozvěděl jsem se: jedině Yamaha, Korg, Roland, Yamaha se platí hlavně značka, Vezměte Medeli DP280K, Casio je v pohodě, Casio je horší značka vhodná spíše pro začátečníky, Je jedno co v této ceně vyberete nic nebude chybou ....
Chápu, že každému sedne něco jiného a že asi kolem těch 20 nejsou velké rozdíly, ale přesto doufám, že stále existuje něco co je nej pro nejvíce lidí (tedy těch co o tom opravdu něco vědí).
Budu vděčen za jakoukoliv radu či připomínku.
Michal_18

Příspěvek od Michal_18 »

Ahoj, jestli ti primárně jde o co nejvěrnější náhradu akustickýho piana, tak by tě tolik neměly zajímat funkce a vychytávky, ale spíš zvuk a klaviatura. Proto bych si ještě malinko připlatil a vzal Kawai KDP110. Jen je škoda, že v českejch e-shopech nedávno zdražil, ale pořád jde koupit na Thomannovi za stejnou cenu, za jakou se ještě nedávno nabízel i u nás (jen pod jinym označenim): https://www.thomann.de/cz/kawai_cn_17_b.htm Nic věrnějšího za tu cenu neseženeš. A i když je porovnání zvuku subjektivní záležitost, tak se většina lidí včetně profesionálů shodne na tom, že tenhle Kawai zní líp a víc realisticky než třeba piana od Rolandu a Yamahy ve stejný cenový hladině. Na YouTube jsou videorecenze a porovnání: https://youtu.be/4C71t_P-Oq4 Casio taky neni špatná volba a nejspíš bych po něm sáhnul v případě, kdybych se chtěl o svoje hraní s někym podělit, protože nahrát zvuk rovnou na flashku žádný jiný piano v týhle cenový hladině nezvládne. Ale když už Casio, tak spíš AP-470, který neni o tolik dražší a nabídne čtveřici reproduktorů, otevírání horní části, která zvýrazní zvukovej projev a výběr ze 2 Grand Piano zvuků (GP2 je lepší než GP1 a PX-870 má jen GP1).
stirling
Nový uživatel

Příspěvek od stirling »

Ahoj, moc děkuji za reakci i když jsi mě nasadil dalšího brouka do hlavy o kterém jsem ani nevěděl (gp1 a gp2)...:) To je můj největší problém, vím o tom naprosté nic. Ten Kawai kdp110 asi zavrhnu kvůli ceně i když přesně po takové radě jsem toužil celou dobu, ale přece jen už to trošku vybočuje. Nad tím casiem ap470 uvažuji, protože ten příplatek není velký a gp1 vs gp2 je pro mě zajímavý parametr, i já cítím že 2 je více...
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Jakkoliv jsem velký fanda Kawai, tady bych si dovolil nesouhlasit: Ta RHC mechanika není zas tak slavná - leda by ta verze II byla nějaký velký pokrok kupředu. Kawai má výbornou RH-III (bez C) mechaniku, podle mě to nejlepší, co se dá sehnat minimálně do 50 000. ale to je cenově jindě. https://kytary.cz/kawai-cn-29-b/HN208034/
Dobré jsou Yamahy s mechanikou GH, ale ty myslím taky začínají výš. GHS je hratelná, ale není to uplně bomba.
Překvapivě dobře se mi hrálo na Roland FP-30, akorát Roland (nevím, jestli i u tohodle modelu) nemá zvuky nahrané, ale zvláštním způsobem je sampluje, což se někomu líbí víc, někomu míň.

Uživatel Petr13 tu často doporučuje nějaký Korg za 14000, který údajně má mechaniku z Koržích top nástrojů: Nehrál jsem na to (už to musím někde vyzkoušet), ale cokoliv od Korgu co jsem zkoušel vždycky bylo jako bláto.

Co se týče toho Casia, měla by v něm být stejná mechanika jako se dávala do PX-5S, což jsem si málem koupil :) . Takže bych se toho nebál.

Ad zvuk: Jestli to nebudeš pouštět do nějaké ultra kvalitní repro soustavy nebo slušných sluchátek, nemyslím, že rozdíly u zavedených značek budou z hlediska "kvality" nějak zásadní (vyjma toho Rolanda, ale možná je to zvláštní piano až ve FP-90). A možná ani potom ne.

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
Michal_18

Příspěvek od Michal_18 »

Oproti RHC je to slušnej posun vpřed. A jak píšeš, RHIII je ještě nikde jinde, ale tu pod 35 tisíc neseženeš. Roland zní dost odlišně, což je slyšet i ve videu. Kawai totiž nahrává zvuk pro každou klávesu zvlášť, zatimco Roland nahrává každou 4. nebo 5. klávesu a ty zbylý mezi nima dotváří počítač, což se dá brát jako nevýhoda. Yamaha má tvrdší klaviaturu než Kawai, ale záleží na preferencích, protože někomu to takhle může vyhovovat víc. Dá se říct, že ať už za těch 20 tisíc člověk koupí cokoliv, tak bude spokojenej. Nejlepší je asi zajít do obchodu s hudebninama a nechat si tam od nich něco zahrát a vyzkoušet klaviaturu. A podle toho se pak rozhodnout.
Petr13

Příspěvek od Petr13 »

Ten Korg je Korg D1 a korg do toho dal vskutku svou nejlepší mechaniku RH3, kterou vyrábí a kterou dává i do svých nejlepších a nejdražších nástrojů. Ale D1 nemá vlastní reproduktory, takže pro tazatele se nehodí.
Petr13

Příspěvek od Petr13 »

Asanoth píše: 14.09.2020 6:49 Co se týče toho Casia, měla by v něm být stejná mechanika jako se dávala do PX-5S, což jsem si málem koupil :) .
Jestli se ti líbí PX-5S, tak se ti bude líbit i ta mechanika RH3, my jsme nahradili PX-5S Kronosem.
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“