robim si total upgrade aparatury stylovo to bude “Metallica sound”. Zacal som od gitary (ESP LTD KH-602) s active EMG BB set Kirk Hammett, dalej bude nasledovat Mesa Boogie Mark V , dalej Fractal (asi AX8 alebo FX II XL+) a dalej box vertical 2x12”s V30. Trocha mam dilemu k tomu boxu... nakolko rozpocet je samozrejme obmedzeny.
Musi to byt vertical 2x12 pretoze je s nim lahsia manipulacia (nevazi metrak
Je mi jasne ze MESA k tomu hra najlepsie ale ta cena... naviac sa velmi nevyskytuje v bazaroch lebo kto ju ma tak ju iba tak nepredava.
Cize po zhliadnuti desiatok videi na YT rozmyslam o ENGL 212VB, lenze na niektorych ukazkach to hra podobne ako Mesa a na druhych ma dost vyrazne stredy a zvuk je trocha ostry. Z videa je to porovnanie nie celkom korektne z pohladu posluchaca. Teda za predpokladu ze zvuk je aj ostry a ze ho teoreticky viem skorigovat na EQ zosika resp pouzit IR nastavenia boxu z Fractalu.
Otazka teda v zasade je,
1. ci volba boxu za tychto predpokladov je uplne jedno alebo
2. Ci ani zosik plus Fractal mi neovplyvnia zvuk z boxu ?
Nemam realnu moznost postavit niekde tuto zostavu s roznymi boxami a porovnat na mieste a preto sa obraciam na tych co to vedia realne porovnat z vlastnych skusenosti.
Mal som 6505+ , predal som ho vsak, nehralo to zle ale Metallica z toho nesla dostat. Vsak malo to nadherne cleany.
A nechcem ani zasa nejakych “lacnych jozkov” ani NO NAME znacky.
Chcel by som teda poprosit o realne skusenosti so spomenutou aparaturou a aky typ boxu by ste doporucili.
Zatial diky