quote]
A seš si jistý, že ses slyšel? To, že slyšíš jeden tón ze 3, neznamená, že se slyšíš. Jinak pochopitelně, to klidně může být i výbornou akustikou ve zkušebně. Ale obecně je to v jen trošku větších prostorách nemožné, aby ses opravdu dobře slyšel.
Bobr: Kytaristi evidentně nehrají přes lampy [/quote]
jo sem si jistej že sem se slyšel kdyby tomu nebylo tak... tak to nepíšu...
cenda píše:quote]
A seš si jistý, že ses slyšel? To, že slyšíš jeden tón ze 3, neznamená, že se slyšíš. Jinak pochopitelně, to klidně může být i výbornou akustikou ve zkušebně. Ale obecně je to v jen trošku větších prostorách nemožné, aby ses opravdu dobře slyšel.
Bobr: Kytaristi evidentně nehrají přes lampy
jo sem si jistej že sem se slyšel kdyby tomu nebylo tak... tak to nepíšu...[/quote]
Já jen, že třeba jeden basák mi říkal, že hraje taky přes nějakou 60. Tak jsem se ho zeptal jestli se určitě slyší, a on: jo jasněěě. No a pak když si zahrál přes mých 200W, tak byl oslyšet jak tam hází jednu chyu za druhou, protože před tím slyšel asi polovinu z toho co hrál... takže asi tak
Jack/J píše:nas basak ma ibanez asi 30 W a staci to aj do zkusebny.. hraje to moc pekne
30W do zkušebny??? To hrajete country?
z mý zkušenosti vim že nepotřebuju 500W aby sem se slyšel ve zkušebně a ostatní mě taky... hráli sme HC já měl 30 - 60W spíš těch 30(no prostě někdo by řek málo) Behringera bubeník dost hlasitej a bylo to krásně slyšet a ani sem to neměl v polovině stačilo to mít na židli a mít na stěnách plata a ještě pověšenou vojenskou plachtu...
Takže nemusíš malym výkonum přisuzovat hned akustiky a ,,tišší" styly...
Pokdu narážíš ohledně těch 500W na mýho Marka, tak to je koncikovej apec, do zkušebny je to samozřejěm zabiják..mně jde je o to že při 30W to musíš docela vohulit ne, tím pádem se namáhá reprák a klesá kvalitu zvuku...vím že není 30W a 30W, ale přece jen se mi to zdá velcie málo, proto jsem se divil...
U 65W-80W už je to docela dnormální, mají obkvyle větší reprák a tím i větší tlak....ale neslyšel jsem ež by nějakej basák utáhl zkušebnu na 30W chrchlátko, proto ten můj udiv
to nesst: jo slyšel jsem se... hrál sem na to jenom přechodně... a bylo to v pohodě... slyšel jsem se normálně - každej tón... je pravda že ta zkušebna byla malá a akusticky skvěle vyřešená...
to KIWI: právě jde o to že sem to vůbec nemusel hulit... dokud si to někdo nevzal do další zkušebny a neodpálil to, od tý doby sem to kombo neviděl...
jinak závěrem 100W - 300W do zkušebny a koncíky je habaděj... je to i o pohodlí nemusí se štelovat a omezovat ostatní nástroje stačí přijít pustit a hrát... ušetří to spoustu času kterej se dá využít líp...
Hráls na to??? Já ho potkávám v hudebninách často ale moc se mi do toho nechce
ploč už jsi na něho hral ?? já ne proč se ti nezdá špatný zvuk ?
Nehrál ale znepokojuje mě to méno: MB nepřipomíná ti to MG???
(jakože Marshall Guitar a Marshall Bass) To by potom bylo docela možný že to bude v kvalitě zvuku shodné a to není dobře
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One
Joey píše:Já osobně bych vyčkal do té doby než zas nějakého chytráka napadne prodat Trace Elliot ale ten má dost specifický zvuk a ne každému se může líbit
tak to neznám no takže asi taky půjdu do warwicka to je jistota (snad)
život je jako metal. tvrdej ale krásnej !
Cliff Burton... Rest in peace! best bass player ever!
Joey píše:Já osobně bych vyčkal do té doby než zas nějakého chytráka napadne prodat Trace Elliot ale ten má dost specifický zvuk a ne každému se může líbit
tak to neznám no takže asi taky půjdu do warwicka to je jistota (snad)
Trace Elliot je IMHO mezi basákama poměrně pojem a u toho Warwicka bych se nebál
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One
Joey píše:Hej basáci, stačí 60W do zkušebny??? (De o repertoár Metallicy, něco málo punku a tak...)
Samozřejmě záleží od jaké značky, jak velký repro, jak moc do toho řeže bubeník, kytary, akustika a blablabla....
Ale jako já už bych si to s 60W teoreticky troufnul, ale prostě byc radši aspon těch 100W, toje jistější, spíš 150W...řikam mohlo ybc to utáhnout, ael nevim jestli ten apec nebude trpět..