drahý epiphone, levný gibson

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Swiz

Re: drahý epiphone, levný gibson

Příspěvek od Swiz »

defeldrick píše: 3.06.2020 13:57 Chtěl bych se s Vámi podělit o tento inzerát, jelikož ten Classic vypadá na první pohled jako fake díky logu na hlavě.
https://www.facebook.com/groups/9277808 ... 7653824643
Je to originál, tohle starší ročníky dělají, že se začne kolem loga tvořit takové divné lemování, jako by se odlupoval lak. Spíš než o fake jde o hodně nepovedeńy refinish, soudím podle nepřirozeného glossu a hodně světlé červené. Ale to je jen spekulace.
Naposledy upravil(a) Swiz dne 3.06.2020 16:32, celkem upraveno 1 x.
defeldrick

Příspěvek od defeldrick »

Aha, to jsem netušil. Tak děkuju za vysvětlení. Taky mi přišlo divný, že u sériovýho čísla není "Made in USA" jako obvykle. Ale nevidim do toho jako vy.

Každopádně ceny za Gibson Les Paul na českym bazaru mi přijdou kolikrát "lehce" přestřelený ve srovnání se střízlivými na Reverbu.
Kytary: ESP LTD SC-607 2-Tone Burst 2004 (SD Blackouts AHB-1B 7), Schecter Blackjack ATX C-1 VRS (SD Blackouts AHB-1)
Příslušenství: Spark guitar amp by Positive Grid, AKG K-240 Studio, Dunlop Jazz III Stiffo Sharp Black 1.38 mm
Swiz

Příspěvek od Swiz »

defeldrick píše: 3.06.2020 16:14 Aha, to jsem netušil. Tak děkuju za vysvětlení. Taky mi přišlo divný, že u sériovýho čísla není "Made in USA" jako obvykle. Ale nevidim do toho jako vy.

Každopádně ceny za Gibson Les Paul na českym bazaru mi přijdou kolikrát "lehce" přestřelený ve srovnání se střízlivými na Reverbu.
Made in USA se na Classicy v tomhle období nepsalo a seriové číslo se razilo barvou jako na reissue. Vypadá to, že to je rok 1995.

Záleží no, mě zase příjde, že jsou přestřelené na Reverbu, už jen z toho důvodu, že prodejci musí zaplatit 3,5% provizi Reverbu, 3% PayPallu (ve většině případů) a pak pokud chceš aby byl inzerát zobrazován, tak další 2% za bump což jsi na 8,5% jen to hvízdne. Záleží co hledáš no, na hudebním bazaru se sem tam oběví docela vpohodě kus za slušnou cenu. Pokud hledáš na Reverbu, doporučuji si vyfiltrovat pryč USA (nereálný dovoz a CLO) a koukat na jména obchodníků pokud je to nějaký Guitar Shop (z 90% je) tak si ho vygooglit a kouknout na jejich nabídku na webu. Často se stane, že přesně tu kytaru kterou mají vystavenou na Reverbu tam najdeš třeba o 500 euro levněji, záleží kolik stojí. Pokud je to kytara za 1000 EUR tak bude levnější třeba jen o 100 EUR.
torst

Příspěvek od torst »

Bez zaujatosti - není o hubu koupit takovouhle kytaru za takový prachy jen podle fotky, na dálku?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Swiz

Příspěvek od Swiz »

torst píše: 3.06.2020 16:39 Bez zaujatosti - není o hubu koupit takovouhle kytaru za takový prachy jen podle fotky, na dálku?
Je, proto radím vyfiltrovat USA, pak není problém třeba zajet do Německa nebo zaletět do Milána do Itálie (za normální situace otázka dvou tisíc i se zpáteční letenkou).

Pokud kupuješ kytaru za 25 000 tak je to asi zbytečné, tam bych to klidně riskl a v případě, že ti nebude třeba sedět krk, prodáš ji tady. Ale když kupuješ něco nad 100 000, je přece jen dobré si to prohlédnout, zahrát si na to... Hlavně neriskuješ, že ti to rozbije přepravní společnost, i když je to dost vzácné, když to fakt dobře zabalí.
defeldrick

Oops, tak o Reverbu jsem taky neměl ponětí, jak přesně funguje. Naštěstí jsem koupil Blackjacka od kluka z českého bazaru.

Les Paul neplánuju, jen mě baví prohlížet inzeráty a vždycky se mi líbily kytary Billy Howerdela a Adama Jonese. Možná se k tomu taky nakonec dopracuju, až budu mít pocit, že umím obstojně hrát na kytaru za 18 tisíc.
Kytary: ESP LTD SC-607 2-Tone Burst 2004 (SD Blackouts AHB-1B 7), Schecter Blackjack ATX C-1 VRS (SD Blackouts AHB-1)
Příslušenství: Spark guitar amp by Positive Grid, AKG K-240 Studio, Dunlop Jazz III Stiffo Sharp Black 1.38 mm
torst

Příspěvek od torst »

Swiz píše: 3.06.2020 16:44 Je, proto radím vyfiltrovat USA, pak není problém třeba zajet do Německa nebo zaletět do Milána do Itálie (za normální situace otázka dvou tisíc i se zpáteční letenkou).
Zpáteční letenky musíš mít dvě (2. pro kytaru) nebo jako zavazadlo s Flightcase. Už jsem to prověřoval, kytaru ti jako palubní zavazadlo nevezmou. Jen na okraj.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Sem tam se to povede, ale je to hrozna loterie. Letel jsem takhle s kytarou takhle jen jednou a furt byla moznost, ze me pri boardingu otocej, popr kytaru v gigbagu hodej mezi normalni zavazadla. Navic buzerace kvuli natazenym strunam etc (letiste BCN). Urcite je jistota koupit samostatnou letenku nebo to dat dobre zabalene do flight case a prihodit jako zavazadlo. Proto mam rad tele, s odsroubovanym krkem se mnou jakozto prirucak lita vsude :) Btw ty ceny na reverbu jde casto usmlouvat na pomerne realistickou sumu, obecne je to tam prepalene.
himself

Příspěvek od himself »

Na to je asi dobrá Little Jane :)
krade

Příspěvek od krade »

Ad Dirty Fingers...ve svem SG mam snimace od Tima Shaw, coz je chlap, kterej udajne Dirty Fingers navrhl. Vim, ze lidi tyhle snimace moc nemusi, ale mne se libi, dokonce i ty novejsi...pred par lety jsem mel prave DF u kobylky na Epi Flying V a ta kytara hrala (na takovej ostrejsi crunch) jako krava. Nikdy mi to nejak blbe nepiskalo...taky hraju ted s gainem zhruba na 9 hodinach...
Ad letani: loni na tour do Indonesie mi povolili kytaru jako prirucak ,zpatky ne...a taky se hned zlomil krk...nastesti to byla jen Epi SG Special za 2000...mimochodem stejna kytara, na kterou hraje zpevak Monster Magnet...a hraje fakt dobre...kamos mi nastesti perfektne slepil krk...
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
defeldrick

krade píše: 4.06.2020 12:32 nastesti to byla jen Epi SG Special za 2000...mimochodem stejna kytara, na kterou hraje zpevak Monster Magnet...a hraje fakt dobre...kamos mi nastesti perfektne slepil krk...
Tak to jsem si musel najít a našel jsem opravdu video https://www.youtube.com/watch?v=dxvlq4wwYSU, kde tu Epiphone SG Special Ebony drží v ruce. :shock: Nečekal bych, že profesionální muzikant bude hrát na stejnou kytaru, která mi leží v Čechách u táty. Kupoval jsem ji kdysi, před víc jak 10 lety, za 4.000 Kč a musim říct, že se Zoom G2 se na to dalo i hrát. Bohužel bez něj ten zvuk byl o ničem, eufemisticky řečeno.

Byla to tahle: http://www.jedlickamusic.cz/epiphone-sg-special-ebony
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Kinx píše: 3.06.2020 11:35 no cekal jsem trochu zabavnejsi flame, ale neva :D

zpet k tematu dostupnejsich Gibsonu: je tu nekdo, komu se libi ty nove "Dirty Fingers" snimace? Ctu na ne celkem univerzalni hejt a celkem to sedi i k me osobni zkusenosti, kdy jsem na Festiwallu mel pujcene nove Flying V-B2 misto sveho Flyingu s SH-4 a SH-1, ktery jsem pri hektickem baleni zapomel doma. Ta kytara jinak nebyla podle me nijak spatna, ale ty snimace byly proste o nicem. Na bedroom metal asi dobre, ale lezl z toho prekomprimovany nekonkretni a hodne silny signal, se kterym se dost blbe pracovalo.
Už jsem to tu někde psal. Chvilku jsem měl doma Explorer-B2. Kytara jako taková nebyla vůbec špatná, ale DF+ peklo, neukrotitelný nekonkrétní hi gain bordel. Nemám zkušenost s původními, ale oproti 500T, což je taky hodně silnej snímač, to znělo asi jako Stagg s naplno vyhuleným Metal Zone. Lákalo mě to, chtěl jsem zkusit... už nikdy víc.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

jasne, je to proste nekonkretni humel. btw tvoji zalibu v Explorerech naprosto chapu, jednou se chci takhle obklopit dalsima Flyingama :)) Jakej byl ten B-2 oproti tem dalsim Expum co se tyce zpracovani? laka me casem poridit bud B-2 a vymenit elektroniku, nebo nejakyho z Faded serie. U obou bych asi menil za SH-4 a SH-1 jako mam na Flyingu, jsem s tim na celomahagonu uplne spokojenej.
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

No jo, je to mánie, která u mě začala už kdysi a zase se projevila. Ale teď, když jsem konečně zase narazil na pořádný, už tu blbost, abych se jich zbavil, znova neudělám :) . Zpracování u B-2 bylo naprosto v pohodě, nijak oproti ostatním Expům nezaostával. Pražce začištěný, nikde nic odbytýho (třeba můj někdejší SG Standard měl špatně seřízlou lemovku krku a odnesl to i kousek hmatníku) všechno bylo, kde mělo a lícovalo, kupodivu mi přišel i slušně seřízenej. Ladil, Grover mini slušně držely i při mým prasáckým stylu hry. Moc se mi líbil i přepínač snímačů mezi poťáky, snáz dostupný, než u klasiky. Když pominu snímače a absenci hardcasu, tak mi moc nevyhovoval lak, co byl až moc tenký. Dvakrát jsem na něj hrál a už se začínal lesknout krk a místo nad snímači, kde jsem měl opřenou pravačku. Faded jsem měl kdysi dávno, byl to můj první, a ten lak měl silnější vrstvu. Víc vydržel. Ale jestli si to dobře pamatuju, tak je dělali do roku 2008, takže bude umění sehnat nějaký zachovalý. Co se snímačů týče, v předchozím Expu jsem měl 490R a 498T a to mi zrovna moc nesedlo. V SG i LP se mi ty snímače hrozně líbily, ale s Expem si to moc nerozumělo. Přišlo mi, že tomu trochu chybí středy. Ale pravda je, že když pominulo prvotní nadšení, musel jsem uznat, že celkově ta kytara za moc nestála.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
torst

Příspěvek od torst »

torst

Příspěvek od torst »

https://hudebnibazar.cz/gibson-les-paul ... /ID308301/
asi je to origoš, jen mě udivují ty nezalištované pražce.
Swiz

Příspěvek od Swiz »

torst píše: 7.06.2020 11:33 https://hudebnibazar.cz/gibson-les-paul ... /ID308301/
asi je to origoš, jen mě udivují ty nezalištované pražce.
Origoš to je určitě a pražce "zalištované" jsou, pokud tím máš na mysli fret nibs. :D
Naposledy upravil(a) Swiz dne 7.06.2020 15:14, celkem upraveno 1 x.
torst

Příspěvek od torst »

takové to přesahování bindingu přes bok pražce. To jsem se tu dočet, že je rozlišovací znamení mezi originálem a fake. Tady (4.fotka) ho nevidím. Obr. 6 zde https://www.samash.com/spotlight/a-guid ... z-guitars/
Swiz

Příspěvek od Swiz »

torst píše: 7.06.2020 18:02 takové to přesahování bindingu přes bok pražce. To jsem se tu dočet, že je rozlišovací znamení mezi originálem a fake. Tady (4.fotka) ho nevidím. Obr. 6 zde https://www.samash.com/spotlight/a-guid ... z-guitars/
A jak by jsi pak rozlišil kytaru který byla přepražcovaná? Ale chápu kam tím míříš... ano je to jedno ze znamení, ale spíše bych ho používal u nových kytar. 80% vintage kytar fret nibs nemají, jelikož byly přepražcovány nebo hraním zbroušeny do roviny.

Bez obav, tahle kytara je origiál a fret nibs tam jsou. Je totiž moje. :D

Obrázek
torst

Příspěvek od torst »

v pořádku, nepřu se. I když na tom mém odkazu jsou nibsy výraznější. U té tvé kytary - od XIII polohy vlavo je skoro nevidím, napravo pak jsou poctivé. Ale to je jedno. Přeperažcování nevím, tam se asi o tenhle znak přijde, logicky.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“