BOSS - Distortion DS 1
Pravidla fóra
V DF7 je ten DS-1 prý lepší než originál (hodně lidem vyhovuje víc)
tak nevim, pokud máš dost pěněz, zkusil bych i tu DF7 a pokud tě to zkreslení omrzí, je tam další 6 kvalitních...
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair Alternative Metal
- Little.Sick.Fish
- Kontaktovat uživatele:
No hlavně to tam má víc korekcí, tak si na tom můžeš udělat líp zvuk, něž kdybys to musel řešit přes kombo a dělat na něm zvuk, kterej se ti na čistej nelíbí, ale na to zkreslení z DS-1 je nutnej... DF7 sem zkoušel a možná bych si na něm i vybralJanSpilka píše:V DF7 je ten DS-1 prý lepší než originál (hodně lidem vyhovuje víc)tak nevim, pokud máš dost pěněz, zkusil bych i tu DF7 a pokud tě to zkreslení omrzí, je tam další 6 kvalitních...
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
- hardcore guitarist
- Kontaktovat uživatele:
- framikoin
- Kontaktovat uživatele:
DF7 povazuji za svoje veeelmi dobre rozhodnuti. fakt se me libi, i kdyz v soucasne dobe ho pouzivam spis doma. ve zkusebne to kombinuju - na DF7 mam takovy metalovy zvuk a na kombu tak trochu vintage, aby pasoval ke kombu druhyho kytaristy (Marshall JCM 2000 - dobry kombo, ale zkresleni ne moc moderni aspon podle meho soudu, ale to neva). jinac provedeni fakt dost kvalitni oproti tomu behringerovi (pravda, cenovy rozdil je dost velky).
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Kdyz Ibanez tak asi TubeScreamer (ten starej, klasickej) a ten uz je v uplne jiny cenovy kategorii, ty novy (soudim podle nahranych ukazek) podle me stojej za prd 
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Jako mam DS-1 a hraju na tom i metal, když hodíš skreslení naplno a kobilkovej HB tak to je docela silný navíc mam kytaru podlazenou o půltón takže zvuk je to dost zajímavej a mě se líbí je docela osobitej.Jako zvuk nirvány sem z něho nikdy moc nedostal protože mam na obou kytarách HB a myslim že Kurt hrál na kytary od Fendru většinou se singlama možná používal HB já nevim zas takovej znalec nejsem.Ale metal zas nemusí bejt jen maximálním zkreslenim.Jako například klasika jako Led Zepelin taky není brutální zkreslení sou tam hlavně ty vejšky a ty se daj s DS-1 docela obstojně vykřesat.K efektu používám tranzistor Van Horn což je myslim česká značka a zvuk mi to dělá komplet zajímavej a osovitej.Všechno je prostě otázkou vkusu.Ale DS-1 bych se vůbec nebál
Život bez kytary a hudby neexistuje.........
Epiphone LP Special II,Ibanez GRX 70,VanHorn 40W, Boss DS-1, Jim Dunlop 0,88 , Georg Dennis sharp 0,88
Epiphone LP Special II,Ibanez GRX 70,VanHorn 40W, Boss DS-1, Jim Dunlop 0,88 , Georg Dennis sharp 0,88
Tak ten efekt teď plánuju, ale jak je to s napájením? Ta 9V baterka to je ta plochá? A jak dlouho vydrží? Jestli není lepší rovnou koupit adaptér, ale taky jakej a aby to nebylo drahý jak ten efekt... Jak se v tom má člověk vyznat na bossu píšou že je potřeba ňákej ASA pak zase PSA, kurňa to stojí peněz...?
Tenson ST
- Jesper Strömblad
stačí vobyčejnej 9V adaptér - důležitý je, aby měl správnou polaritu
jinak když koupíš adaptér přepínací, tak tim nic nezkazíš - neni drahej, můžeš si vybírat výstupní napětí a hlavně má vyměnitelný konektory a nastavitelnou polaritu
jinak když koupíš adaptér přepínací, tak tim nic nezkazíš - neni drahej, můžeš si vybírat výstupní napětí a hlavně má vyměnitelný konektory a nastavitelnou polaritu
IN FLAMES
Ceremonial Oath, Dimension Zero, Hammerfall, Sinergy, Poltergeist
Jj devítivoltovka je ta plochá vydrží dlouho ale když dohraješ tak bys měl vyndat jacky s imput a output páč jinak se ta baterka vybíjí když to budeš vyndávat tak to bude v pohoděRampa píše:Přepínací máme doma, napětí si tam navolím ale co proud, nemůžu to odpálit? Musim se podívat, uvidím... A nevíte teda jak je to s těma baterkama?
- Jesper Strömblad
zdroj se vyplati mnohem vic, v GM electronics (nebo v jakymkoli rozumnejsim kseftu s elektro soucastkama) sezenes uz od 200,-... Dulezity je, aby byl stabilizovanej
Napr. na mem Ibanez Smashboxu se pise 9V 14mA (jinymi slovy h***o odber), takze ti bude pak stacit v podstate jakejkoli zdroj - na druhou stranu kupoval jsem zdroj, co da na 9V asi 500 nebo 600mA, a stal me kolem 300... Pokud hodlas zapojit vice efektu, lepsi je mit rezervu 
apropo, daji se u nas nekde koupit daisy chainy, abych mohl napojit jeden zdroj na vice efektu? Videl jsem tusim na kytary.cz nejakej Roland, ale ten stal docela dost penez...
apropo, daji se u nas nekde koupit daisy chainy, abych mohl napojit jeden zdroj na vice efektu? Videl jsem tusim na kytary.cz nejakej Roland, ale ten stal docela dost penez...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- an_albatross
Mě první 9Voltovka vydržela asi tři měsíce což se dá.Adaptér nechci pro mě jen další kabely navíc radši budu mít sebou baterkuJesper Strömblad píše:no, baterka vydrží krátce a sou svinsky drahý...
ad adaptér)v je celkem jedno, jestli máš 150mA, 300mA, nebo 500mA...
když máš silnej, tak můžeš do něj zapojít víc krabek
- Jesper Strömblad
- Little.Sick.Fish
- Kontaktovat uživatele:
A safra, tak mě napadá, že sem nedávno hrál v jedný zkušebně a pak sem jim ty jacky na MT-2 neodpojilPaja píše:Jj devítivoltovka je ta plochá vydrží dlouho ale když dohraješ tak bys měl vyndat jacky s imput a output páč jinak se ta baterka vybíjí když to budeš vyndávat tak to bude v pohoděRampa píše:Přepínací máme doma, napětí si tam navolím ale co proud, nemůžu to odpálit? Musim se podívat, uvidím... A nevíte teda jak je to s těma baterkama?
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
Tak to nevim co s tou krabkou děláš...Nebo si možná kupuješ blbí baterky já nevim...Co máš za krabku?Jesper Strömblad píše:tak tos měl asi hodně velký štěstí na baterku a nebo si tu krabku moc nepoužíval...
.... mě teda v krakách baterka drží tak kolem 10 hodin (neustálýho) provozu...
- Jesper Strömblad
teď už žádnou, ale měl sem DS-1, MT-2 pak taky nějakej bossáckej chorus a GEQ... je pravdou, že baterky nebyly nejlepší - z benzinky a o to byly dražší....Paja píše:Tak to nevim co s tou krabkou děláš...Nebo si možná kupuješ blbí baterky já nevim...Co máš za krabku?Jesper Strömblad píše:tak tos měl asi hodně velký štěstí na baterku a nebo si tu krabku moc nepoužíval...
.... mě teda v krakách baterka drží tak kolem 10 hodin (neustálýho) provozu...
a ono když pak máš pedalboard o nějakejch 5 krabkách, tak to všechno živit baterkama po kilu taky neni nejhezčí
IN FLAMES
No tak co sem cet navod tak tam je psany ze baterky vydrzi nejakejch 10 hodin ..... takze se taky divim ze to tam nekomu mohlo vydrzet tak dlouho ... jinak ale jako fakt je lepsi adapter .. je to pohodlnejsi a za 200 aji fakt levnejsi .. a navic kdyz zacne baterka slabnout tak je ten zvuk cim dal horsi .. takze asi tak
Fokus Les Paul+nalepky+R.m.AlNico,BOSS DS-1,behringer chorus, Dunlop 0,73-0,88mm, ,Marshall MG10cd(doma) Crate GLX 212 (zkusebna)