ok a čím měříš kondíky?
Kytary Harley Benton
Pravidla fóra
Re: Kytary Harley Benton
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Trochu lepším multimetrem. Nejsem servisák, takže do profi výbavy neinvestuju.
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Venku chčije jak z konve, tak jsem si konečně udělal pár modifikací elektroniky HB Fusion Pro dle videa Maxe Sola.
Konkrétně výměna přepínače snímačů za https://www.thomann.de/cz/goeldo_3weg_schalter.htm (působí velmi solidně), treble bleed mod (díky součástek od Trevora) a coil split 3-way switch mod (pro přepínání vnitřních cívek nebo vnějších cívek).
Spokojenost veliká, zkukové možnosti rovněž.
Foto ještě před zásahem.:
Konkrétně výměna přepínače snímačů za https://www.thomann.de/cz/goeldo_3weg_schalter.htm (působí velmi solidně), treble bleed mod (díky součástek od Trevora) a coil split 3-way switch mod (pro přepínání vnitřních cívek nebo vnějších cívek).
Spokojenost veliká, zkukové možnosti rovněž.
Foto ještě před zásahem.:
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
co-jsme-zrovna-koupili-8819-15100#p779836
Co jsem trochu googlil ohledně aktivních EQ, např. výrobce Nordstrand má na preampu dip switche a trimr pro doladění chování preampu. Ta GMA2-CT má více možností, kam co zapojit. Možná, že by se dalo to "blbé" chování preampu odladit zapojením konektoru od treble potu do jiného slotu. Psal jsem dotaz na HB support, třeba mi k tomu preampu něco pošlou, ideálně wiring PCB nebo aspoň popis, na co jsou ty ostatní sloty. Když ne, budu experimentovat s přepojováním konektorů, třeba se poštěstí.
Snad se čistě kytarové osazenstvo nebude zlobit, že sem zatáhnu pokračování diskuze nad aktivní elektronikou basy Harley Benton Enhanced MJ-5EB Lake Blue. Problém vidím v následujícím: režim aktiv/pasiv není hlasitostně srovnaný a má příliš mnoho treblů. Použitelná poloha pro aktivní režim je basy cca na 50% a treble cca na 0%. Cokoliv více je u treblů na nic, protože je pak zvuk už moc ostrý a roste pochopitelně i noise. Je tam osazena tato elektronika https://shoppartsland.com/gma2-ct/, zase až tak úplně levná mi nepřijde. Tady jsou ještě konkrétní fotky střev té basy: https://photos.google.com/share/AF1QipN ... FFTURDM1BRcherreda píše: 9.06.2020 16:52Z tohodle levelu jsem držel v rukou 3 basy a souhlasím se Sukem, ty aktivky jsou špatné a ostatně co by za ty prachy kdo chtěl, že, však dobré preampy něco stojí.SUK píše: 9.06.2020 15:18To je, zda se, standardni feature set levnych cinskych baskytar, ne? Mam petistrunnyho Corta - zvuk je divnej, sumi a tak. Ted jsem si par stranek zpatky poridil 6str HB - ma vypinatelnou aktivku a kdyz je na rovno, aktivka je identicky hlasita, jako pasivka. Ale generuje vyrazne vyssi mnozstvi sumu, brumu a jinyho bordelu.
Basu bych provozoval v pasivu a zesiloval ji něčím slušným externím - většina lidí má doma nějakou krabku, která bude fungovat líp, než ten vestavěný šunt - EQ, clean boost, compressor.
Co jsem trochu googlil ohledně aktivních EQ, např. výrobce Nordstrand má na preampu dip switche a trimr pro doladění chování preampu. Ta GMA2-CT má více možností, kam co zapojit. Možná, že by se dalo to "blbé" chování preampu odladit zapojením konektoru od treble potu do jiného slotu. Psal jsem dotaz na HB support, třeba mi k tomu preampu něco pošlou, ideálně wiring PCB nebo aspoň popis, na co jsou ty ostatní sloty. Když ne, budu experimentovat s přepojováním konektorů, třeba se poštěstí.
osazení klasika TL062 a TL064, když si najdeš datasheety,
nebo stačí i takhle obrázek
https://www.hadex.cz/img/zbozi/f124_1.jpg
tak už napůl víš co kam můžeš : )
Kdybys tu desku blejsknul hezky zpředu a zezadu, můžeme dát dohromady šéma a případně zkusit poupravit nějaké neduhy...
nebo stačí i takhle obrázek
https://www.hadex.cz/img/zbozi/f124_1.jpg
tak už napůl víš co kam můžeš : )
Kdybys tu desku blejsknul hezky zpředu a zezadu, můžeme dát dohromady šéma a případně zkusit poupravit nějaké neduhy...
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Zezadu je na PCB bohužel nalepen sucháč, kterým pak drží elektronika v komoře na protikusu. Jinak mě to zakreslení obvodu také napadlo. Až nebude jiná možnost, začnu do toho destruktivně drbat, abych se dostal, kam potřebuji. Třeba ale HB překvapí, a něco k tomu pošlou.
Je to výborně zpracovaná basa, takže nějaké ty samodomo úpravy mi za to stojí.
Je to výborně zpracovaná basa, takže nějaké ty samodomo úpravy mi za to stojí.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Dodatek:
Trochu jsem ještě googlil a nalezl jsem zapojení IMHO identického preampu v plné palbě v konfiguraci pro Volume, Balance, Bass, Mid, Treble (v pasive funguje jako Tone), Active/pasive, Mid EQ shift, Coil tap.
vs.
Co na první pohled bije do očí, že v mé verzi zapojení je na PCB do slotu vedle slotu pro připojení napájení připojen potenciometr pro basy, zatímco v plné konfiguraci je na stejné místo přiveden potenciometr pro středy. Zkusím přehodit, co to udělá.
Jinak mi v hlavě hlodá myšlenka na předělání elektroniky do této plné palby, což by teoreticky při zachování stejného počtu děr v kovovém krytu elektroniky šlo: na volume by byl jako teď push/pull pro active/pasive, balance by také měl být stejný, namísto treble potu by byl koncentrický pot pro basy a výšky, a na místo nynějšího bas potu by byl push/pull pro středy s přepínáním frekvence. No jediném togle switchi by bylo přepínání HB/SC jako teď. Musím ještě domyslet možné zádrhele.
Jestli se do toho pustím, udělám v home made sekci separátní vlákno, kde popíši a zdokumentuji průběh.
Trochu jsem ještě googlil a nalezl jsem zapojení IMHO identického preampu v plné palbě v konfiguraci pro Volume, Balance, Bass, Mid, Treble (v pasive funguje jako Tone), Active/pasive, Mid EQ shift, Coil tap.
vs.
Co na první pohled bije do očí, že v mé verzi zapojení je na PCB do slotu vedle slotu pro připojení napájení připojen potenciometr pro basy, zatímco v plné konfiguraci je na stejné místo přiveden potenciometr pro středy. Zkusím přehodit, co to udělá.
Jinak mi v hlavě hlodá myšlenka na předělání elektroniky do této plné palby, což by teoreticky při zachování stejného počtu děr v kovovém krytu elektroniky šlo: na volume by byl jako teď push/pull pro active/pasive, balance by také měl být stejný, namísto treble potu by byl koncentrický pot pro basy a výšky, a na místo nynějšího bas potu by byl push/pull pro středy s přepínáním frekvence. No jediném togle switchi by bylo přepínání HB/SC jako teď. Musím ještě domyslet možné zádrhele.
Jestli se do toho pustím, udělám v home made sekci separátní vlákno, kde popíši a zdokumentuji průběh.
- bundes
- Bandzone: https://bandzone.cz/whitefruithoney
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, máte někdo zkušenost s Harley Benton kytarou se snímači P90? https://www.thomann.de/cz/harley_benton_hb_ja_60_ow.htm
12. listopadu jsme vydali zbrusu novou věc
https://youtu.be/0-91BqDs9vo
https://youtu.be/0-91BqDs9vo
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Zdar. Mám HB SC-450 P90 Gold Top s 2x Classic P90 ceramic single coils. Skvělé snímače, silný výstup, silnější než humbuckery na jiných mých HB kytarách. Ale samozřejmě P90, takže pokud nejsi v mezipoloze, tak brum. Jinak je to skvělé na rock, pěkně to přebudí zesilovač.
Na té tvojí jsou 2 Roswell Vintage Style Alnico 5 P90 single coils, takže možná jiné P90 než ty moje.
Na té tvojí jsou 2 Roswell Vintage Style Alnico 5 P90 single coils, takže možná jiné P90 než ty moje.
Ahoj vespolek, děkuji všem za užitečnost tohoto fóra: aniž bych tu kytaru znal, doporučil jsem dále travelku HB GS Mahogany, která způsobila za ty peníze takové nadšení, že byla doporučena dále (a objednána). Vtipné je, že to bylo pro kamarádku, která přijela z US (a tam má ke svým kytarám travelku Taylor GS Mahogany), přičemž tady byla otrávená nabídkou a chtěla objednat druhého Taylora, že ho bude mít k táborákům tady v ČR. Přesvědčil jsem ji, že to je zbytečně drahá sranda...
Na kytaru jsem si zahrál, za ty peníze fakt paráda, zpracování je velmi čisté, přestože jsou na kytaře místa, která měla nějaký ožralý CNC program (rozpoznatelná boule na krku, apod). Vzhledem k ceně mě překvapuje to, že se dělali s vypuklými zády. Snímání jsme nerozchodili, pískalo, ale přičítám to špatné baterce.
Kytaru bych rozhodně doporučil dál, ale chci se zeptat místní komunity, jestli je i zkušenost se smrkovou variantou.
Moc se mi nelíbí V profil krku, ale to je věc zvyku.
Mimochodem prstová hra i trsátková hra zní velmi dobře, ale Tommyho bum-chick s tlumenými strunami zní ošklivě dunivě bez té basové linky...
Na kytaru jsem si zahrál, za ty peníze fakt paráda, zpracování je velmi čisté, přestože jsou na kytaře místa, která měla nějaký ožralý CNC program (rozpoznatelná boule na krku, apod). Vzhledem k ceně mě překvapuje to, že se dělali s vypuklými zády. Snímání jsme nerozchodili, pískalo, ale přičítám to špatné baterce.
Kytaru bych rozhodně doporučil dál, ale chci se zeptat místní komunity, jestli je i zkušenost se smrkovou variantou.
Moc se mi nelíbí V profil krku, ale to je věc zvyku.
Mimochodem prstová hra i trsátková hra zní velmi dobře, ale Tommyho bum-chick s tlumenými strunami zní ošklivě dunivě bez té basové linky...
Taky díky za tip. Asi půjdu do toho smrku, podle ukázek se mi líbí víc.
Pokud to koupíš, napiš prosím, jak jsi spokojen.
Já jsem se chystal na výlet do Thomanna zhruba za 1-2 týdny, ale hodně z toho, co mě zajímalo, není skladem
Já jsem se chystal na výlet do Thomanna zhruba za 1-2 týdny, ale hodně z toho, co mě zajímalo, není skladem
to je naopak kvůli ceně
(bez žebrování, jenom kus ohnuté překližky = mnohem jednodušší a tím pádem levnější)
to už je asi tak desátý kousek který proletěl fórem, takže rozhodně výborný tip
(samozřejmě s vědomím ceny, že to nemůže být profesionální nástroj, ale k daným "ohňovým" účelům poslouží víc než dobře)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Aha, to mě nenapadlo, že tam vůbec žebra nejsou...
Každopádně ohňové účely jsou poněkud dvousmyslné
Každopádně ohňové účely jsou poněkud dvousmyslné
+1 dalsi kousek, kamos ktery si to na moje doporuceni koupil, to doporucil svemu kamosovi a dalsi spokojenost
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
maho nebo smrk?
Smrk nema snad nikdo 
Tak mám objednat oba nebo co, kurňa? 
To není vůbec špatnej nápad. Porovnávačka a vrátit 
Ahoj, už mám v košíku Harley Benton HB Custom Line King-CE NT. Máte někdo nějaké zkušenosti s touto kytarou, případně na co si mám dát pozor? Dík.
Přidávám ještě link. https://m.thomann.de/gb/harley_benton_h ... &affid=264
Přidávám ještě link. https://m.thomann.de/gb/harley_benton_h ... &affid=264