Pozicování kytary

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Pozicování kytary

Příspěvek od hyenik »

další shrnující článek o obskurních kytarových pomůckách, endoprotézách a jiných protetikách
https://www.frontman.cz/laboratorium-dr ... aroprotezy

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
José

Re: Pozicování kytary

Příspěvek od José »

Z vlastní zkušenosti potvrzuji, na bouzouki v sedě je to nutnost..
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

👍
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Jo, ten čínskej Flanger přidržák na saz je docela fajn - ono je dobré na té přetáčivé hladké bakuli mít přilepené cokoli, co ji trochu zadrhne v tóčbě, klidně suchej zip. :)

Jinak mi to vesměs připadá spíš trochu pro zlost. :)
Ale umím si představit, že když už je čovek starší, zatuhlejší a bolavější, že ta přizdvihovátka a přidržovátka umožní tělu vsedě lepší komfort, než hra s podnožkou.

Drátěný konstrukt na zadní desky a armrest pod předloktí mi u kytary takhle od boku připadají jako spíš úsměvné věci, protože si myslím, že např. změna trsátka či strun udělá podstatně větší rozdíl ve zvuku.
torst

Příspěvek od torst »

tak tady bych nesouhlasil. Na akustiku hraju jen občas, ale ten útlum při přiložení ruky na ozvučnici je naprosto evidentní. Takže "koš" na korpusu je celkem logická účinná pomůcka, jak ten dotykovej útlum eliminovat. Osobně samozřejmě neznám, jen úvaha.
Ale že bych krákal ve 2 ráno v hospodě Slavíky z Madridu na takto vylepšené kejtře, to si ne.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

V Total Recall byla pani se třema prsama, takže jestli někdo hraje se třetí rukou přiloženou na ozvučnici, je to taky divný scifi. :)

Hele v pohodě, je to samozřejmě jen můj subjektivní názor na věc, kterou jsem narozdíl od Hyenika ani nezkusil, takže jsem se k tomu asi neměl vyjadřovat. Ve skutečnosti je mi to jedno, protože mi kytary hrajou ve studiu dobře a tudíž nemám potřebu se je snažit vylepšit nějakýma drátama na zádech, jsem si jistý, že by mě dost s...štvaly. :)

Ty více či méně ergo podpěrky, to je jiná - to mi připadá zajímavější a efektivnější, vzhledem k tomu, že jsem schopný na židli s kytarama prodřepět dlouhé hodiny a klidně se mi i odkrví nohy, nedávám si v zápalu pozor na ohnutá záda, krční páteř atd.
torst

Příspěvek od torst »

Když hraju na akustiku, mám předloktí pravačky přes hranu a leckdy i položenou na desce. A v únoru na masopustu, když máš bundu ....
A o své těhotenské figuře přiléhající k zadní straně ani nemluvim.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

:) Njn, masopust je masopust, člověk chce prostě poskytnout sousedům to nejlepší - naštěstí máš půl roku na upgrade kytary. 8) Očekávám něco DIY v klasickém Torstovském nekompromisním stylu. 8)

Předloktí na lubu samozřejmě netlumí přední desku nijak fatálně, to se tu myslím už někde probíralo, jinak vlákno o armrestu je tady.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

ja jsem tlumeni predloktim u sebe nezaznamenal, armrest je o pohodli
ale treba u tohodle borce to muze byt jinak ;)

tone-gard mam na mandoline a bouzouki, kdyz jsem kontroloval svoje kytarove pozice, tak si zadni desku netlumim. U zminovaneho borce to opet muze byt trochu jinak :)

edit jako na zavolanou:
prave mi dorazilo sračkoidní ukulele a tam je rozdíl jestli tlumím pupkem zadní desku obrovský! :)
takze zalezi taky na konkretnim nastroji
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Hoši, zase mi sázíte brouka do hlavy :).

Hyenik: Mohl bys mi vyfotit ten tvůj home-made tone gard na mandolínu, prosím tě? 75 dolarů + poštovné + výpalné se mi zdá příliš, ale zkusil bych to vyrobit.

José: Jakou máš opěrku na bouzouki, prosím tě? Případně někdo další (?).

Armrest k mandolíně + pickguard už zvažuji delší dobu. Nějak se na ní pořád nemůžu srovnat.
José

Příspěvek od José »

Ukradený manželce - původně je na klasiku

ale, kdybych si ho vybíral, beru jiný. Ty dva přícucy jsou na bouzouki daleko od sebe, každopádně dá se..
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Na zadrhnutí sazu v tóčbě mám tohle, nějak to stačí, tak třeba by to na buznaki stačilo též.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

ano staci, ja mam jenom jeden tenhle flanger,
protoze nikdy nehraju na saz a bouzouki soucasne, takze ho jenom prehazuju dle potřeby
ta jedna velka prisavka neni stoprocentni, vic malych je asi lepsi, ale za ty prachy....
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jbiker píše: 4.09.2020 7:02 Hyenik: Mohl bys mi vyfotit ten tvůj home-made tone gard na mandolínu, prosím tě? t.
https://www.instagram.com/p/CEwWLgJMBH7/
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Děkuji všem!
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »