Kytary Harley Benton

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Kytary Harley Benton

Příspěvek od hyenik »

Objednávka už je expedovana, takže dam pak reálný feedback, s drobným doladovanim samozřejmě počítám.
Ale doufám ze i tak to bude lepší než hračka ve tvaru kytary z hypermarketu.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Nevím, zda se z HB stávají žádané "vintage" nástroje, ale teď jsem rychle projel nabídky HB na bazaru a překvapily mě ceny, za které se je někteří (jako pan Kott) snaží prodat, často i vyšší než za nový kus u Thomanna. No spíš zlodějna a spoléhání na lidskou blbost. Ale nepodceňujme ty lidi, oni nejsou tak blbí ...(vybavila se mi scéna ze skvělého Hoří má panenko …)
A taky že je někdo poptává …
himself

Příspěvek od himself »

Pan Kott toho má hodně (koukal jsem na Sheratona a HB TE-52) a s těmi cenami to zkouší opravdu nehezky.
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Jo, “Ota” byl vždycky stržník. K-audio. Pamětníci vědí ...
himself

Příspěvek od himself »

Aha!
torst

Příspěvek od torst »

K-audio, Štěpánská, tam jsem se nachodil ! A koupil tam svou druhou kejtru CWG Winner. To byly časy ! Cestou v baru Lucerna na panáka ! (a přitom nakouknout do bazaru hud. nástrojů v pasáži. Ten tam myslím ještě je!) 90´tá, časy svobody, to už ani není pravda.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Placka

Příspěvek od Placka »

Myslíš třeba tohodle HB:
https://hudebnibazar.cz/el-kytara-harle ... /ID328513/
Kterej přímo u Thomanna stojí o 500 míň? :)
Že jim není divný, že to dlouhodobě nemůžou prodat :)
Alwerg
Nový uživatel

Příspěvek od Alwerg »

Tak vážení, mám teda toho Kinga doma a hraje pěkně. Pro mě kytara naprosto perfektní. Poslal bych nahrávku, ale nevím jak :D :)
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

Tak mi to nedalo a a po tom, co jsem si tady přečetl jsem si řekl, že si pořídím tele a koupil Harley Benton TE-52 . 8)

Čekal jsem asi měsíc na naskladnění a hned poté bohužel zmizela kytara z nabídky. Dle thomanna byl ale již můj kus naskladněn a čekal na kontrolu kvality a seřízení.
Zkušenost s UPS zvláštní, samotné doručení proběhlo v pořádku, se zavoláním a v odhadovaný datum, ale nechápu, proč v dnešní době, kdy má i Česká pošta celkem kvalitní tracking, byla moje kytara stále dle jejich systému v Norimberku, přesto, že jsem ji měl již v ruce. Možná jen chyba u mého balíku.

První dojmy velmi dobré. Překvapivě kvalitní řemeslné zpracování. Čekal jsem, že najdu nějaké "nedodělky", ale zatím jsem nenašel absolutně nic, každá hrana, co jsem zkoumal je celkem dobře zabroušená a hladká, nevěřil jsem svým očím. Nic nechrční, neprská, a i brum je výrazně menší, než jsem předpokládal. Váha kytary odpovídá tomu, co jsem četl výše a je to zatím nejtěžší kytara, kterou doma mám. To mi naštěstí nevadí.

Také seřízení velmi dobré, sice asi trošku zvýším dohmat a vyměním dříve či později nultý pražec, který je celkem dost prořízlý a z umělé hmoty, ale kdybych nenacházel v neustálém štelování zalíbení, tak to s klidným svědomím a spokojeností nechám, jak to je.
Trošku se mi jen nelíbí ladící mechaniky, žádný objektivní důvod k tomu nemám, jde spíš o subjektivní pocit, jdou podle mě ztuha a přijde mi, že mají divný "převod".

Po zvukové stránce paráda. To tu již bylo řečeno, není tomu moc co vytknout. Osobně telata moc neznám, hrál jsem v životě sotva na 3 a všechny byly 20k+. Podle mého mínění to má všecko, co to mít má. Zní to jako tele, snímače se chovají dynamicky a reagují dobře na volume pot. Nemám důvod je zatím měnit a pochybuji, že někdy v budoucnu budu. Samozřejmě v highgainu ta kytara není doma a snímače začínají při palm mute trochu jakoby mumlat. Nejsem schopen posoudit jestli to je konstrukční záležitost nebo to je kvalitou snímačů, dle mého něco z obou.

Sečteno podtrženo - jsem nadšen. Po slepu bych ji pravděpodobně byl schopen zaměnit s násobně dražšími kousky.
Přílohy
123543621_438579600458410_478966087572163987_n.jpg
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
himself

Příspěvek od himself »

Gratuluju :)
Taky jsem po ní koukal, ale už snad půl roku se nedá objednat.
torst

Příspěvek od torst »

pěkná, vypadá hodně klasicky. Nepadá některé Ečko z hmatníku? Podle fotky to ale nevypadá. Kamarád to takhle bohužel na své HB má.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

himself píše: 3.11.2020 15:54 Gratuluju :)
Taky jsem po ní koukal, ale už snad půl roku se nedá objednat.
Díky! Nedá no. Objednal jsem ji "na sílu" i když nebyla skladem a zázrakem došla.

torst píše: 3.11.2020 15:57 pěkná, vypadá hodně klasicky. Nepadá některé Ečko z hmatníku? Podle fotky to ale nevypadá. Kamarád to takhle bohužel na své HB má.
Díky! Zatím jsem si ničeho takovýho nevšiml, dal jsem jí pěknou sadu a nic. Možná blbost, ale kameny na kobylce se dají nastavit nakřivo, nemůže v tom být příčina?
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
Placka

Příspěvek od Placka »

Hehe, tady ho skladem máš, jen ti nesmí vadit, že si asi tak 900 připlatíš:)
https://hudebnibazar.cz/telecaster-hb/ID300435/
torst

Příspěvek od torst »

Kameny se "dají" nastavit? Myslel jsem, že šikmo jsou z výroby. To je záměr, kvůli kompenzaci menzury a ladění. To je v pořádku. Jde o to, aby žádné z éček nebylo moc u kraje. Kamarád má moc u kraje e1. Podle tvé fotky mám pocit, že ve výškách trochu periferizuje E6. To neva, kdo hraje basy nahoře? Lepší varianta.
Inzerát : No jo, p. Kott, legenda, prodává bazarem dráž než e shop. K-audio blahé paměti. Tyvole, co všechno pamatuju, jsem starej!
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Taky gratuluji k té Té-padesátdvojce. Mám ji rovněž doma a nemohu si vynachválit. Akorát ta váha... ale oproti mému 5strunnému JB od HB zanedbatelná, ten má cca 5,4kg :). Když se na to tele dá široký měkčený popruh, ani jej necítíš.
kos99

Příspěvek od kos99 »

asi takto .... lacinou kytaru klidně , musí tě inspirovat tak jak je aby se případně vyplatilo ji pak lépe vybavit . Duležit je aby ladila ! a alespoň trochu držela ton , měl jsem kdysi Cort M200 Prs but to byla tak velká náhoda nebo zázrak prostě hrála uplně užasně .... tak že pokud chcete slušně znějící lacinou kytaru, musíte hledat a nepolevovat. Pak se dostanete do bodu kdy chcete něco echt , ale pozor hledejte stejným způsobem cena a značka nic neznamenají !!!!
apráty:
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
tom.blaza

Příspěvek od tom.blaza »

můj skromný postřeh k HB: (doma mám 3 elektrický Betony a jednoho toho jejich nylon thinline Nashvilla) - na oko jsou všechny moc pěkný, kvalita bych řekl že se hodně zlepšila. Např na teleti Fender Baja player, co mám, byly pražce nezabroušený, až to řezalo prsty, to se mi u HB nestalo...Mam ale problém s kvalitou jejich kovových dílů. Nevím z jaký plastelíny to dělají, ale strhnutých závitů u šroubků nespočítaně. Poniklování (nebo co to je za povrchy) celkem stojí za prd, ale zas to bude brzo vypadat jako "relic", žejo :) Taky ty jejich knoflíky nejsou teda nic moc instalovaný, některý nebyly pořádně utažený, některý chrastily apod...(U toho Nashvilla to byla docela síla, to jsem musel komplet předělat, koflíky úplně dřely o vrchní desku). Ale za ty prachy ...když člověka baví si s tím pohrát..proč ne. (Víc naštvanej jsem byl u toho podstatně dražšího Fendera (byl taky z Německa..toho jsem chtěl poslat zpátky, ale zase on tak hezky hrál, že jsem to nakonec zkousnul a zabrousil)...
beetle ramone
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od beetle ramone »

Já přihodím svou čerstvou zkušenost... Před cca rokem a půl jsem koupil pololubovku Harley Benton HB 35 Vintage Cherry. Hrálo se na ní moc pěkně, zpracování příjemný. Zvuk na cenu asi nadstandardní. Ale nedalo mi to, nechal jsem vyměnit kobylku za Gotoh a předělat elektroniku. Dal jsem tam snímače RM Pickups AlNiCo II, potenciometry Gotoh... No, výsledek jsem takhle dobrej fakt nečekal. Od tý doby jsem ostatní kytary snad neměl v ruce... Kytara, hardware a práce vyšly cca na 10 tisíc, ale ta kytara hraje tak, že bych to možná z dražších kytar nedostal. Opravdu toho nelituju a jsem nadšenej. Začínám si brousit zuby na jejich LP juniora.
Fender Telecaster BTB MIM
Fender Jaugar HH Blacktop
Harley Benton HB 35 Vintage Cherry
Fokus Les Paul
Fender Hellcat Ruby Red
TCE Polytune 2 Noir, Dunlop Cry Baby JC95, Salvation Audio Tonewheel, Keeley Aria, EHX OP AMP Big Muff, MXR M115 Distortion III, MXR EVH Phase 90, MXR Carbon Copy Delay, Salvation Audio Tonewheel Ensemble Chorus
Ego Noise 50W (Soldano Style by Trevor), Marshall 1960A
dream7000

Příspěvek od dream7000 »

ja mam od nich SG, vymenene mechaniky za Gotoh, snímače Gibson 490 a 498, a gitara perfektná, drží ladenie, krásny zvuk hmatník super aj spracovanie
string

Příspěvek od string »

dream7000 píše: 15.02.2021 14:40 ja mam od nich SG, vymenene mechaniky za Gotoh, snímače Gibson 490 a 498, a gitara perfektná, drží ladenie, krásny zvuk hmatník super aj spracovanie
Můžu se zeptat, co konkrétně to je za model (předpokládám, že nějaká "normální H-H kombinace)? Já jsem vloni na bazaru koupil nějakou verzi DC-600, je to taková krémová "custom" kráska se třemi snímači:

https://harleybenton.com/product/dc-600-vi/

A teď k věci: Vizuálně perfektní, slušně opracované pražce, krk v pohodě. Snímače na to moje brnkání zatím v klidu, elektronika drží, musel jsem trochu roztáhnout osičky na potenciometrech, protože knoflíky z toho padaly dolů, přepínač v klidu, všechno jede.

Ale ladění - snažil jsem se pročistit a trochu víc "zalomit" drážky v ořechu, ořech samozřejmě mažu, případně i kameny v kobylce, struny navíjím "zámkovou metodou" s jedním nebo dvěma závity. Pořád nejsem spokojený s výslednou stabilitou a přemýšlím, co s tím:

1. Výměna ladicích mechanik, ale za jaké - tyhle mají dost tenké osičky a asi bych musel převrtat otvory. Navíc se bojím, že mi bude kytara víc padat na hlavu (teď je v pohodě). Samozřejmě, že se ty mechaniky nedají plynule točit nahoru i dolů, jako třeba Grovery, které mám na mém Epi LP a moc jim nevěřím ani v tom, že neuskočí, když dělám třeba bend.

2. Výměna ořechu - toho se trochu bojím, ale přijde mi, že to je laciná a poměrně standardní operace.

3. Výměna kobylky, ale za jakou... Je to nějaká verze TOM bridge, ale nemá to drátek za hlavičkama šroubků, ale každý kamínek má nějaký divný lichoběžník nebo takový patvar z tenkého drátku. A mám takové podezření, že jelikož ten drátek málo pruží, má kamínek tendenci se v ose šroubku pohybovat a tím rozlaďuje strunu. Možná by šlo ten drátek něčím nahradit, ale ten systém mi přijde dost choulostivý z principu.

Zkoušel prosím někdo řešit podobné věci u podobného modelu?
Michael Kelly 1957, Epiphone Les Paul Standard Plus Top Pro, Squier Standard Stratocaster, Cort AS-M4, Boss Katana 100, gauč a sluchátka.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“