klavírista hraje s bednama a nemá žádné potíže se zvukem, já dělám to stejné co on, a i doma mám velký problém se zpětnou vazbou. Má někdo prosím vysvětlení, proč mu to nedělá zpětnou vazbu? + měl jsem feedback destroyer a stálo to za nic. Mikrofony mám přímo nástrojové.
Pomoc - zpětná vazba
Pravidla fóra
Pomoc - zpětná vazba
Ahoj
chci se zeptat, jak vidíte na tomto videu https://www.facebook.com/BencePeterMusi ... 596993115/
klavírista hraje s bednama a nemá žádné potíže se zvukem, já dělám to stejné co on, a i doma mám velký problém se zpětnou vazbou. Má někdo prosím vysvětlení, proč mu to nedělá zpětnou vazbu? + měl jsem feedback destroyer a stálo to za nic. Mikrofony mám přímo nástrojové.
Re: Pomoc - zpětná vazba
Co je to za mikrofony? Pokud jsou mikrofony kondenzátorové, tak to může být opravdu problém i při malé hlasitosti. Pak bude potřeba použít dynamické mikrofony. Např. Shure SM57 je například docela použitelný pro klavír.
Další problém může být ve špatné práci s gainem. Klasická chyba je - gain zbytečně moc a potom je to ztlumené na masteru.
Další problém může být ve špatné práci s gainem. Klasická chyba je - gain zbytečně moc a potom je to ztlumené na masteru.
IMHO je jedno, jaký je poměr gain/master, pokud gain nezpůsobuje zkreslení. Akustický tlak, při kterém dojde k vazbě je většinou stejný. Největší roli hraje pozice beden a mikrofonu vzhledem ke směrové charakteristice mikrofonu. Nemůže se nějak přenášet rezonance klavíru do mikrofonu? Není např. na stojánku přímo na klavíru?
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Chlapek na videu ma docela dobrou vyhodu proti tobe doma - je na otevrenym prostoru a ma tam zvukare. V otevrenym prostoru nema tolik odrazu, jako v mistnosti a zvukar mu z odposlechu vyrezal nejvic vazbici frekvence (pokud vubec neco v odposlechu ma!) a ty LA urcite nehraji tolik na podium jako dopredu.
Hodně budem někde...
když nám natočíš video u sebe doma, jak hraješ, máš uspořádaný nástroj-mikrofon-bedny, pak ti snad někdo poradí.
a když se ptáš, popiš celej řetězec, jaký mikrofony, přes jakej mix, do jakejch beden. U klavíristy na videu je očividně všechno jinak, tak se není čemu divit, že je to u něj jinak i s vazbou;-)
a když se ptáš, popiš celej řetězec, jaký mikrofony, přes jakej mix, do jakejch beden. U klavíristy na videu je očividně všechno jinak, tak se není čemu divit, že je to u něj jinak i s vazbou;-)