Koncak k digi preampu

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
innerself

Re: Koncak k digi preampu

Příspěvek od innerself »

Trošku z jinýho soudku. Dneska jsem zkusil, jakej vliv na zvuk má použitej koncák (o něco víc než v minulosti). Jako preamp jsem vzal behringer um300 (kopie mt-2), kterej jsem zapojil do returnu 6505 nebo JSX. Vybral jsem nastavení presence a resonance na 0. A potom všechno na 8 (s trochu jinym nastavenim pedálu), aby se projevilo jak rozdílnej konec dokáže i jinak fungovat a drasticky změnit výslednej zvuk. Vzal jsem narychlo nastavení krabičky a moc jsem si s tim nehrál, ale rozdíl je dost znatelnej.
um300┌6505 00.mp3
(456.37 KiB) Staženo 164 x
um300┌jsx 00.mp3
(456.37 KiB) Staženo 156 x
um300┌6505 88.mp3
(456.37 KiB) Staženo 150 x
um300┌jsx 88.mp3
(456.37 KiB) Staženo 160 x
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Kvet

Příspěvek od Kvet »

Ahoj, mám ten Harley Benton Custom Line Thunder 99.
Má to jeden problém - PROBÍJÍ. Dává lehké elektrické rány, když se dotknu dvou věcí (z nichž jedna je Harley Benton) a druhá je nějaká jiná krabička v pedalboardu. Když se ale dotknu jen tohoto zesilovače, tak nic, ale když druhou rukou pak zmáčknu struny kytary, tak už zase probíjí.
Něco takového píše i diskutující tady https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... der_99.htm

Nevíte, co s tím?
Jinak to hraje OK, zvuk je čistý, nijak ho to nemění, nedává mu žádnou svou charakteristiku, prostě jen zesílí signál z preampu a nic víc. Výkon je dostačující i v hlasité kapele.

Jinak jsem zkoušel i ten Mooer Baby Bomb 30 W
Výkon dostačující a při vyšší hlasitosti už to zvuk mění, trochu ho to zkresluje. Měl ale jeden velký problém - když jsem do něj poslal víc signálu z preampu, kolísala hlasitost. Vždy to asi tak 10-15 vteřin hrálo dost nahlas a našláple (s poměrně slušným zvukem) a pak zase dalších 10-15 vteřin asi o třetinu potišeji. Tyhle dva "režimy" se furt střídaly, takže je v podstatě nepoužitelný. Setkali jste se s něčím takovým?
Díky :)
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Procinkni jestli kostra krabicky je s necim spojena, mela by mit minus napajeni, a pak jestli minus, je spojeny s kostrou vstupniho jacku
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Scorstin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorstin »

Jo o tom HB som cital ze ma tieto problemy, tentokrat ten extremny budget Thomannu nevysiel :)

Inac uz asi maju v plane nieco ako nahradu/alternativu: https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... 310de0b645

Baby bomb tu mal niekto a myslim ze hodnotenie bolo fajn, asi mas chybny kus...
Kvet

Příspěvek od Kvet »

Scorstin píše: 28.10.2020 11:44 Jo o tom HB som cital ze ma tieto problemy, tentokrat ten extremny budget Thomannu nevysiel :)

Inac uz asi maju v plane nieco ako nahradu/alternativu: https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... 310de0b645

Baby bomb tu mal niekto a myslim ze hodnotenie bolo fajn, asi mas chybny kus...
Asi to je prostě u tohoto modelu problém. Hale a vadí to vlastně, že probíjí? Když na něj nešaham, tak je mi to vlastně jedno. Nemůže se ale něco stát, že to třeba vyhodí proud nebo tak něco?
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Jde o tvoji bezpečnost a to jestli je problém ve zdroji nebo v zesilovači, když by to shodilo jistič, tak už by ti to mohlo být taky jedno...
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Kvet

Příspěvek od Kvet »

Trevor píše: 28.10.2020 13:25 Jde o tvoji bezpečnost a to jestli je problém ve zdroji nebo v zesilovači, když by to shodilo jistič, tak už by ti to mohlo být taky jedno...
Dík za odpověď, tak to jsi mě trochu vystrašil. :D
Hale a nevíš, co s tím? Jestli proměřit zdroj nebo zesík či kabely.. Jak jsem se dočetl, byla vadná asi celá série.
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

začal bych tím prvním co jsem napsal, procinknout konstrukci krabičky
druhá věc, že to můžeš vyzkoušet na jiný zdroj, jak se to bude chovat
Dotazy prosím do SZ
Kvet

Příspěvek od Kvet »

Trevor píše: 28.10.2020 20:05 začal bych tím prvním co jsem napsal, procinknout konstrukci krabičky
druhá věc, že to můžeš vyzkoušet na jiný zdroj, jak se to bude chovat
Jasně, díky, jdu na to
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“