A pokud plati to schema, co tu bylo poslano drive, mohu pouzit 8 ohm regulator hlasitosti mezi koncak a bednu?
https://www.ges.cz/cz/regulator-hlasito ... 04706.html
hlava ma vystup 8or16 a reprak je 16 ohm
mod pro snížení výkonu zesilovače
Re: mod pro snížení výkonu zesilovače
Precti si posledni tri prispevky a vyser se na to. Je to pitomost.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Ten regulátor ti zvuk stejně zmrví, otázka zvuku je v tomhle případě soustava kapacit a indukčností třeba, reproduktor potichu prostě hraje jinak než nahlas a proto se to dohání součástkama okolo zapojení.
v těch simulacích máš už zvuk hotovej při jakýkoli hlasitosti, jako když si pustíš nahrávku z nosiče
v těch simulacích máš už zvuk hotovej při jakýkoli hlasitosti, jako když si pustíš nahrávku z nosiče
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Jak sám píšeš reprák máš 16Ohm a ten odporový dělič je pro 8Ohm.Najsicek píše: 8.12.2020 13:16 A pokud plati to schema, co tu bylo poslano drive, mohu pouzit 8 ohm regulator hlasitosti mezi koncak a bednu?
https://www.ges.cz/cz/regulator-hlasito ... 04706.html
hlava ma vystup 8or16 a reprak je 16 ohm
Nějak se mi nezdá, kam jde to teplo při utlumení 50W na 0dB. Nemá se to montovat na chladič?
Kdyby šlo o moje vybavení, tak to asi pro testovací účely (vliv na zvuk) vyzkouším. Určitě bych hlídal teplotu. Koncový stupeň by se měl s drobným rozdílem impedance vyrovnat. Ale bez záruk. Nikomu to pro trvalý provoz nedoporučuji.
Akorát jsi psal tohle a teď ses nakonec k té brzdě vrátilNajsicek píše: 27.11.2020 22:18 Prosím nepište mi o atenuátorech a podobně, jde mi opravdu jen o dynamické snižování výkonu. Je mi celkem jedno jestli to zvládnu sám, nebo budu muset úpravu zaplatit technikovi. Děkuji všem za rady![]()
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C