Marshall DSL20H jaký reprobox??
Pravidla fóra
Marshall DSL20H jaký reprobox??
Zdravím, mám hlavu Marshall DSL20H a tápu jaký reprobox k tomu, samozřejmě že si vyzkouším podle zvuku, pouze bych rád nějaké typy od vás. Uvažoval sem o Marshall mx112, ale prej slušný šajze za ty peníze, a celkově ty marshally novější bedny co tak čtu tak akorát předražený budižkničemu, tak váhám jestli má smysl brát od marshalla 2x12 s cenou přes 10 000.. ještě jsem pokukoval po harley benton... chci to do zkušebny i na doma, takže 4x12 je pasé, líbilo by se mi 1x12 nebo 2x12. Rád bych nějakou zlatou střední cestu kompaktní do zkusebny, na doma, do auta. Tak mi hoďte nějaký vaše typy co se vám líbí, co máte, co se vám osvedčilo. Díky moc.
Re: Marshall DSL20H jaký reprobox??
Koukni se k Tomannovi, zadej box 1x12, je tam zajímavá nabídka, třeba box Harley Benton 1x12 s Vintage 30, za cenu reproduktoru a je to překlížka. Já jsem vybavený, ale za ty peníze bych se toho nebál, ale přečti si recenze, já začínám s těmi nejhoršími:) Zkoušel jsem Vintage 30 na Marshall, jak to popsat, je tam to fajnové "kovové cvaknutí-zazvonění", které se mně líbí.
Naposledy upravil(a) cid dne 23.12.2020 3:22, celkem upraveno 2 x.
Koukám na ten Harley benton hodně no, místy mi to přijde lepší než Marshall a za příjemný penízky... ta vintage 30 s tím dsl si myslím že by byla pro mě uspokojivá kombinace.. teď je covid tak bůh ví kdy se kam dostanu, přemýšlím že vemu kus z thomanna zkusím a když tak vrátím..
a hrál jsi na to už přes něco?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Nákup tohoto opravdu drsného low-end zařízení svědčí o tom, že tazatel je úplný začátečník. Pravděpodobně zatím nehrál ani na tohle, ani na nic jiného. Ale všichni jsme nějak začínali, na tom není nic špatného.
Johanesi, výběrem boxu se vůbec netrap, tady opravdu nemáš co zkazit. Moje skromné doporučení je nákup nějakého jetého 12´´ Celestion dle chuti z bazaru a výroba škatule samodomo. Vyjde Ti to také na "příjemné penízky"
a navíc budeš mít základ do budoucna, když to neojebeš. Je tu přímo vlákno, které se tím zabývá:
box-2x-12-stavba-2522-940
Poslední kutil v pořadí byl Placka, je tu aktivní, můžeš to s ním probrat přes SZ, jistě Ti poradí jak na to, když si s něčím nebudeš jistý.
No, jeho výsledek na obrázku je trochu úsměvný, ale Ty si jistě dokážeš rozměry zesilovače změřit a dle nich
škatuli navrhnout tak, aby to vypadalo lépe a přitom Ti v kufru auta zabral box akorát tak ten určený prostor. O funkčnosti nepochybuji.
Johanesi, výběrem boxu se vůbec netrap, tady opravdu nemáš co zkazit. Moje skromné doporučení je nákup nějakého jetého 12´´ Celestion dle chuti z bazaru a výroba škatule samodomo. Vyjde Ti to také na "příjemné penízky"
a navíc budeš mít základ do budoucna, když to neojebeš. Je tu přímo vlákno, které se tím zabývá:
box-2x-12-stavba-2522-940
Poslední kutil v pořadí byl Placka, je tu aktivní, můžeš to s ním probrat přes SZ, jistě Ti poradí jak na to, když si s něčím nebudeš jistý.
No, jeho výsledek na obrázku je trochu úsměvný, ale Ty si jistě dokážeš rozměry zesilovače změřit a dle nich
škatuli navrhnout tak, aby to vypadalo lépe a přitom Ti v kufru auta zabral box akorát tak ten určený prostor. O funkčnosti nepochybuji.
Drahý Mmjuzi, asi jsem měl box vyfotit bez zesilovače, ušetřil bych si poznámky o tom, že si nedokážu změřit rozměry zesilovače. Možná budeš překvapený, ale dokážu. Akorát že jsem zesilovač koupil až po bedynce. A především, ta bedynka je záměrně postavena jako malej box, kterej má v kombinaci s s malým zesilovačem sloužit primárně sloužit jako odposlech k digi hračkam (ala Fractal). Prostě experiment - bude přirozenější, když digi preamp místo IR simulace proženu skutečným kytarový repro? Zároveň chci zachovat výhody digi řešení - minimální rozměry a hmotnost. Proto takhle minimalistická bedynka. Chápu že v tvým světě je jen jedno správný řešení kytarovýho zvuku, nicméně já tak poucenej nejsem, tak experimentuju s ruznejma blbostma.mmjuz píše: 24.12.2020 12:19 No, jeho výsledek na obrázku je trochu úsměvný, ale Ty si jistě dokážeš rozměry zesilovače změřit a dle nich
Mám tu už hotovou druhou (akorát nepotazenou), která je rozmerama pod Marshalla akorát... Ale stejne je to jen náhodou, pac jsem ho koupil až po stavbě bedny.
A teď jsem si koupil Mesu, která je akorát na tu maličkou bednu. A na tu druhou je ta Mesa zase malá... Tak nevím, kterej zesilovač mám měřit, aby to dycky bylo v cajku?
Jinak abych byl k tématu - na stavbě boxu nic není, je to snadný. Ale stejně - pokud nemáš nářadí, prostory a zkušenosti, tak bych se na to vyprdnul. Na bazaru jsou hromady beden 1x12 i 2x12 a nemusíš se parat s výrobou.
Ten Harley Benton bude úplně v pohodě. Jasně že je to levnej sh*t, ale pokud je to z překližky, není důvod, proč by to mělo hrát nějak hůř než jiný podobný bedny s V30. Mnohem větší rozdíly udělá použity repro.
Milan je na V30 alergickej, tak ti ho těžko doporučí, já teď mám doma Jensen Tornado, V30 a Eminence private jack a ke každýmu zvuku a zesilovači se hodí něco jinyho. Třeba to Tornado s Marshallem mi prostě neznelo moc dobře...
Mmjuzi, děkuji za názor a typ, nicméně věci o tom, jestli jsem začátečník a co si kupuju za šunta sis mohl nechat, víš úplný velký hnědý o mě nebo mém záměru, ale chápu, že jak bylo zmíněno výše, máš svůj svět, tak to je těžko vysvětlovat a já jsem nováček, beru to.. Nicméně rád bych zde pořešil svůj dotaz, nerad bych zde četl blbé pindy, na které sem se neptal. Takže k věci.. vyrábět nechci, spíše bych hotový kousek s osvědčeným celestionem, ten celestion seventy co cpou mi přijde teď všude do 1x12, 2x12 mi nevoní..
Trevore zkoušel sem to akorát na maršmelou 1960 bedně, pěkný bylo, ale velký.. je jasný že u 1x12 nenaženu velký normální box, ale tak nemyslím si zase že u menší bedny nemůžu udělat něco příjemného na poslech.
Placko, děkuji za názor, stavět určitě nechci, prostředky by byli, ale spíše bych rád vyzkoušel hotovy kousek a buď líbí nebo nelíbí... ten výsledek by byl plus minus stejný s tím obsazením repra jak říkáš, ale radši hotové kousky na tutovku.
Trevore zkoušel sem to akorát na maršmelou 1960 bedně, pěkný bylo, ale velký.. je jasný že u 1x12 nenaženu velký normální box, ale tak nemyslím si zase že u menší bedny nemůžu udělat něco příjemného na poslech.
Placko, děkuji za názor, stavět určitě nechci, prostředky by byli, ale spíše bych rád vyzkoušel hotovy kousek a buď líbí nebo nelíbí... ten výsledek by byl plus minus stejný s tím obsazením repra jak říkáš, ale radši hotové kousky na tutovku.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Celestion V-type, dávají ho do DSL40C a tam hraje dobře. Používá ho i třeba Fender a nebo Suhr. Je to opak Seventy70, ma blíž k G12-65. Ten bych doporučil v první řadě k novějším Marshallům. Box bych si nechal postavit od Headway/Lohonka, kdy si ho můžeš naspecifikovat jak chceš.
- Alternátor
V-type nehraje vůbec špatně, když to porovnám s tím shitem (Seventy-80), co byl v DSL20CR a DSL15C, úplně jinej zvuk, daleko konkrétnějí, ostřejší, ale zároveň je docela hodnej i na čistý zvuky, akorát při vyšší hlasitosti (master za dvanácti hodinama) mi začíná připadat až moc mohutnej a ta konkrétnost se začne vytrácet. V30, kterou mám u DSL100, mi v tomhle připadá víc konzistentní, ale celkově jsou si ty repráky dost podobný. Mám rád oba, ale V30 je taková víc pilovitá proto mi sedí o trochu víc.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Tak ono nejde tak úplně o to, že je to low end, ale že všechna DSLka, která jsem kdy slyšel, hrála špatně a pokud to má kytarista v kapele, leze z toho obří huňatá koule a není vůbec slyšet, co ta, byť jediná, kytara hraje.
S V30 z toho navíc ještě podle mě uděláš ultra skřípák (tzv. echt marshall zvuk
), kterej stejně nebude slyšet.
Koupil bych na bazaru jakoukoliv slušnější krabici a repro v ní můžeš měnit a porovnávat, dokud se Ti nezalíbí zvuk: Napoprvé to stejně nejspíš netrefíš. A repro má podle mě mnohem větší vliv na zvuk než zesilovač.
S V30 z toho navíc ještě podle mě uděláš ultra skřípák (tzv. echt marshall zvuk
Koupil bych na bazaru jakoukoliv slušnější krabici a repro v ní můžeš měnit a porovnávat, dokud se Ti nezalíbí zvuk: Napoprvé to stejně nejspíš netrefíš. A repro má podle mě mnohem větší vliv na zvuk než zesilovač.
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
DSL s V30 a nepůjde slyšet ? Ta huňatá koule by seděla na rectifier ale určitě ne na DSL. Ta se prosadí v pohodě i v kapele se dvěma kytarama. Hrával jsem se všemi verzemi napříč kapelama a je to typ aparátu, který se mi moc nelíbí sám o sobě, ale právě v kapelním mixu proleze kdykoliv kdekoliv. A to hraju v jedné kapele proti JCM800 2204 a v druhé VHT Deliverance 60.
S tím V-typem je to ověřená kombinance, za tím si stojím.
S tím V-typem je to ověřená kombinance, za tím si stojím.
Je to možný, nikdy jsem se jich neptal, co v tom mají za repro.
Nicméně V30 zní podle mě echt hnusně se vším (Alternátor psal "pila", tak myslím asi totéž
).
Nicméně V30 zní podle mě echt hnusně se vším (Alternátor psal "pila", tak myslím asi totéž
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
k V30 se musí dozrát. Chápu, že ne každý chce být v mixu slyšet
Třeba Angus Young s nimi problém nemá.
A když se ho nestydí dávat k aparátům výrobci jako Suhr, Bogner, Friedman, Soldano atd, tak to nebude taková katastrofa, jak nám tady servíruješ. Navíc je rozdíl slyšet V30 v nejakém low-end MDF-kové boxu 1x12 a potom ve špičkovém 4x12 boxu s dobrým aparátem. Takový greenback se o dost nepříjemnější ve výškách a bere se jako ten pravý dřevitý old-school zvuk.
A když se ho nestydí dávat k aparátům výrobci jako Suhr, Bogner, Friedman, Soldano atd, tak to nebude taková katastrofa, jak nám tady servíruješ. Navíc je rozdíl slyšet V30 v nejakém low-end MDF-kové boxu 1x12 a potom ve špičkovém 4x12 boxu s dobrým aparátem. Takový greenback se o dost nepříjemnější ve výškách a bere se jako ten pravý dřevitý old-school zvuk.
Jensen je Jensen 
Ale V30 jsem nějakou dobu měl, když jsem ještě hrál na ENGL; nakonec jsem tam myslím stejně vrátil ten plecháč V70 Silver (nebo tak nějak se jmenoval).
Ale V30 jsem nějakou dobu měl, když jsem ještě hrál na ENGL; nakonec jsem tam myslím stejně vrátil ten plecháč V70 Silver (nebo tak nějak se jmenoval).
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
- Alternátor
No nevím, poslední řada 2018 je docela variabilní. Osobně mě dostává hlavně díky možnosti přepínání všech 4 módů footswitchem, teda pravda jen u čtyřicítky a stovky. Dvacítku jsem měl taky a oproti čtyřicítce je tam daleko míň možností, ale zvukově byla fajn. Předchozí řada měla strašně moc gainu a špatně se to korigovalo. Chápu, že ne každýmu ten styl sedí, ale pro marshallisty myslím ideální volba i v poměru cena/výkon. A V30... no, k Marshallu to prostě sedí.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Marshally nejsou pro každého. Lidi, který znaj vintage Marshally jen z nahrávek v mixu celé kapely, jsou často nepříjemně překvapený, když si na nějakýho (skutečnýho, ne vyumělkovanou simulaci) zahrajou. Zvlášť sólo, "a capella". DSL se samozřejmě nemohou zcela rovnat nějaké vintage, re-issue nebo butik plexině, ale ten základní charakter tam je. A je překvapivě i ve starších tranzistorových Marshallech (nemluvím o nových z řady MG). Pamatuju si výrok Tadeáše Věrčáka kdysi někde v Muzikusu, že se mu ze zvuku Marshalla na pódiu zvedá kufr (asi použil jiná slova, ale význam byl víceméně podobný), a proto hraje na Mesu.Asanoth píše: 30.12.2020 9:19 S V30 z toho navíc ještě podle mě uděláš ultra skřípák (tzv. echt marshall zvuk), kterej stejně nebude slyšet.
A lidi to ještě pohnojej tím, že to na Marshalu přeženou s gainem, místo aby se neflákali a trochu zapojili pravačku.
Fořt: Ten Verčákův citát si pamatuju skoro doslova. "Mě osobně zvuk Marshallů obrací žaludek. Nikdy se nedořežeš středů" Nemoh jsem pochopit, jestli jich má MA moc a je potřeba je řezat, nebo jestli jich má málo a je potřeba se jich dořezávat ... No, správně je první varianta, že?
Kytara je z principu středová, ale nechci po 1000 otvírat debatu, zda je lepší MA, PV nebo MB.
Kytara je z principu středová, ale nechci po 1000 otvírat debatu, zda je lepší MA, PV nebo MB.
Naposledy upravil(a) torst dne 31.12.2020 9:59, celkem upraveno 1 x.
Skutečná svoboda je vždy svobodou pro jinak smýšlejícího. (Rosa Luxemburgová)
- Alternátor
C je správně, učitel matematiky v koncentračním táboře! Ale teď vážně, Marshall je dost středovej a přesto tam jedu středy na max, k tomu charakteru aparátu to prostě pasuje. Komu to nesedí, ať je stáhne, nebo použije tone shift, pak se jich snadno zbaví. Ale kdo v základu nemá rád ten zvuk, ten s tím nikdy nebude spokojenej.