P-90... ale jaká?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Fořt

Re: P-90... ale jaká?

Příspěvek od Fořt »

Gratulace. Nejen na Diamantce vypadají super (fakt evokují ta původní Spektra), ale i zvukově myslím docela ožila. Hodíš i nějaké zkreslené zvuky?
torst

Příspěvek od torst »

dík, hodim, snad zas zítra. Ale už nebude to přímé srovnání HB/P90. Resp. Mám v tom tracku i "dždž" na Bridge, tak na to nasadim dobrej preamp s impulsem a to taky dost řekne.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
kunec

Příspěvek od kunec »

já mám P90 od Tůmy v jednom nonami LP a pocity mám velmi podobné
a baví me hodně
krade

Příspěvek od krade »

já jsem po dobrých zkušenostech se singly od tůmy v telecasteru přesedlal z p100 na mém LP gibson na p90 od tůmy (uděláno dle specifikace p90 z 60. let - takže trošku slabsí output) a jsem velmi spokojenej. ikdyž rozdíl mezi tůmou a p100 od gibsonu je naprosto vlastně zanedbatelný. zpátky už to ale měnit nebudu, protože jsem línej:)
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
torst

Příspěvek od torst »

Fořt píše: 2.02.2021 10:07 Gratulace. Nejen na Diamantce vypadají super (fakt evokují ta původní Spektra), ale i zvukově myslím docela ožila. Hodíš i nějaké zkreslené zvuky?
Včera jsem zas trochu podělal - v tracku jsou na začátku 2 metalárny, nejdřív HB před výměnou a za tím s P90. Myslím, že i v tom nášlehu je poznat ta ostrost P90.
Za tím je takovej pelmel už jen P90 na drive zvuk, postupně krk/oba/kobyla.
http://torst.sweb.cz/Diamant-HB-P90-Metal-Drive.mp3
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Myslím, že i zkreslenému zvuku ta výměna prospěla. Na takový klasický hard rock super. Možná to srovnání je to trochu i dáno (ne)kvalitou těch HB, byly dost zahuhlané. Ale i bez srovnání se mi ten zvuk líbí.
Naposledy upravil(a) Fořt dne 3.02.2021 11:42, celkem upraveno 1 x.
torst

Příspěvek od torst »

"(ne)kvalitou těch HB, byly dost zahuhlané"
Hele, to je optický klam, myslím. Když porovnáš P30 (jakýkoli SC) se sebelepším HB, bude HB působit zahuhlaně. Připomínám, že Diamantka byla na srazu a dramaticky nezaostávala. Můžu ještě přihodit track s Gibson SGJ, uslyšíš sám.
torst

Příspěvek od torst »

Tak jsem si konečně pořádně zahrál na Diamant P90 a porovnal ho s jinými klasiky 2x HB. Opravdu přes aparát máš dojem slabšího, snad jen trošku jasnějšího HB, který při zkreslení vrčí. Přesně tak na mě zapůsobil na srazu štěpánův G LP s P90. Přes combo ten rozdíl oproti HB tolik nevyleze jako v (direct) nahrávce. Tam je to i vidět. :-F
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“