Mozno trocha neskoro ale pre tych co hladaju zvuk Metallica snad pomoze.
Ja som zvuk/“Met. tone” hladal dost dlho. Dnes uz to mam vyriesene stalo to vsak cca 5k Eur... a to hovorim iba o cene tych veci co ten zvuk spolu dokazu dat. Totiz je to bohuzial tak ze za malo penazi malo muziky a opacne,
- gitara- po viacerych alternativach aj tak nakoniec ESP LTD KH602, EMG snimace BBset Kirk Hammett. Ak chces hrat Metallicu zacni od gitary a nic lepsie nez to na com hra samotna Metallica uz asi neexistuje

. Takze pripadne gitara “Hetfield signature” s Het-set snimacmi.
- Fractal AX8 - digital, TOP-ka pre amatersku/poloprofi uroven, nakrutis tam uplne vsetko co chces, aj zvuk organu zo Sagrady Familie ktory zahras na gitare

. Metallica zvuk ? = EASY !!!!!
- Blackstar S1 104 6L6 - to je delo, 4 kanal, z toho zvuku by si cvtkol aj Hetfield
- box Blackstar 4x12 V30
OK, to je dajme tomu taka ta este stredna cesta, to uplne najdrahsie je riesit to vsetko s Mesou ale tie ceny su trocha sialene ak si neni nejaky profi hrac.
PRS MT15 - to hra uzasne a s malym reproboxom (s velkym tiez) to urcite bude dost pripominat Met zvuk.
Iba pre zaujimavost- moja uplne prva kupa gitary plus aparat a krabicka bola nasledovna
- gitara Cort X6 - pasivne snimace
-combo Line 6 Spider IV - tranzistor 30W
- MXR Fullbone metal - tato krabicka je s tym kombom uplna bomba, totiz uplne za facku to s prizmurenim oka ten zvuk Met pripomina a pre uplneho zaciatocnika je to super kombinacia. Line 6 je vseobecne povazovany za sh*t, s tym suhlasim, ale zasa za uplne smiesne peniaze dostavas super husty zvuk tak do obyvacky ako stvoreny.
Ten FB metal som skusal aj s lampovym aparatom = 0 bodov, nic, plechovy zvuk... ale s tranzistorom= parada!!!
Samozrejme som medzi tymito variantami co opisujjem presiel dlhu cestu odskusal mnozstvo aparatov a krabiciek ard ... a minul dost penazi to vsetko boli take “macko-psi” z pohladu hladania zvuku Metallica.
Takze asi tolko k zvuku Metallicy.
Toto bolo nahrate prave s tym Line 6 + FB Metal distortion no a cez telefon video
https://youtu.be/OaIh40JP4IY