Nová vlna českých kytarářů - jaké se vám líbí?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
himself

Re: Nová vlna českých kytarářů - jaké se vám líbí?

Příspěvek od himself »

To mi připomíná, jak jsem se ženou koukal na tohle video https://www.youtube.com/watch?v=sAeXskZHC2o (donutil ji koukat) a pán tam zmiňuje něco že takovou kytaru vyrábí měsíc.
Tak na konci znalecky povídám "jenže to se pak nediv, že taková kytara stojí 3-4 tisíce dolarů!".
Tak jsem si to dohledal a stojí 13 :)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jj, to je přesně ono, pak se dá fungovat
3 tis dolarů jsou nejlevnější boutique custom kytary od lidí co chtějí prorazit,
obvykla cena zavedenych jmen se pohybuje spis okolo 10
a samozrejme nekteri si muzou dovolit rict treba 30 - 40 (Somogyi, Manzer, Casimi...)
ale to uz jsou naprosté špičky, kde platíš za jméno, exkluzivní materiál, design a příběhy :)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

https://hudebnibazar.cz/the-wolf-sc-1- ... /ID311522/
pěkný kus, mám nutkání ji zkusit. Škoda té menzury 🙁
Placka

Příspěvek od Placka »

Bubucci - taky se mě líbí, už jsem ji sem dával...ale morálně bych si to už fakt neospravedlnil :)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

menzura je špatně? ;)
José

Příspěvek od José »

Stratovska, né PRSí.. Holt to není kopie, ale variace
Hadrburg

Příspěvek od Hadrburg »

bundes píše: 13.07.2020 9:18 Hardburg: Zase z toho nedělej kovbojku, nechat si udělat a provozovat vlastní web nestojí miliony :
Já nepsal, že web stojí miliony, na Wordpressu se dá udělat zadarmo, nebo ho někdo udělá za hodně málo. Ale návštěvnost je hodně drahá. Organik sám od sebe chodit nebude. Direct u neznámého kytaráře nepřipadá v úvahu. Takže PPC. Odhadem 5 Kč za klik.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

první díl seriálu o velice zajímavém projektu Badstroke Guitars
https://www.frontman.cz/crowdfunding-v- ... -guitars-1

Michnov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michnov »

Když pominu ty fundingový h***a...už su asi starej nebo co :/... ,tak si neodpustím poznámku, že se mi fakt jako hodně nelíbí ani jeden tvar. Před časem jsem ho měl chvilku lajklýho, ale z tady těch moderních tvarů se mi líbí jenom Padalka a Aviator...a to tak, že bych si to stejně nekoupil :D. Tohle je takový jakoneelegantníneboco :)
himself

Příspěvek od himself »

Moje konfigurování skončilo také v kroku jedna :)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

moje konfigurování skončilo o trochu dál (o tom v příštích dílech),
Vzhled je samozřejmě individuální záležitost. Za me se např. v případě Wendigo Badstroke podařilo trefit vizuálně elegantně vyváženou variaci moderního tvaru (často se vyskytuje komentář že to je jenom kopie Abasi Concept, což je klasická bublinová ignorace, protože když už inspirace, tak basy Fodera, ti s tímhle typem tvaru přišli zřejmě poprvé a navíc pro mě osobně Wendigo je krásné, kdežto Abasi je.... bez komentáře :))
Takže jasně tomu rozumím, nikdy se nejde zavděčit každému, proto je dnes tolik možností a spousta si najde svého fanouška.

Ale nerozumím výkřiku že funding je ho*vno? Jakože o tom teď mele každý? Každý to dělá a otravuje s tím?
Co může být čistějšího než skoro nejpřímější kontakt a vztah s fanouškem, podporovatelem?
Jasně ty klasické promo kydy o poslední šanci na splnění snu a bez vás to nedokážeme, to je už spíš srandovní, ale jinak za mě jednoznačně palec nahoru a je to vlastně totální férovka - zaujmeš a lidi ti zaplatí dopředu (tj. reálná akce a ne jenom nějaké virtuální lajky)
José

Příspěvek od José »

Mně se to líbí a díky za seriál, jsem zvědav na další díly.
Michnov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michnov »

Wendigo je pro mě zrovna největší zlo :D
Já to asi beze zbytku nedokážu vysvětlit psaným slovem...nijak to nesleduju, takže su třeba úplně mimo...co je tam vlastně cílem, že potřebuje větší dílnu a nový nářadí, aby mohl dělat kytary levněji? Tak ať je dělá levněji a postupně si vydělá na větší dílnu. Konečnýho už má...skoro sériově už to dělat může...proč mu tu jistotu mají zaplatit fanoušci? Rozhod se, že bude dělat prémiový drahý kytary, asi to nejde jak bych chtěl, tak bude páchat dobro, ale ať to zaplatí dopředu někdo jinej? Badstroke do každé rodiny? To si budem všichni posílat love na všechny strany, abysme se mohli všichni živit, tím, co bysme chtěli? Instantní potěšení bez rizika...
*edit: ale taky dík za článek :), moje nevůle není namířena proti informacím :D
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Wendigo jasný, blondýny nebo brunety.

Ale ten hatefunding fakt vysvětlit nedokážeš :)
Vůbec nerozumím co ti vlastně teda na tom vadí a proč? Svobodné rozhodnutí všech těch zainteresovaných lidí?
Nikdo nikoho do ničeho nenutil... naopak zkusil vyjít vstříc lidem, kteří mu to zaplatí. Fakt nevím co by měla být větší férovka. Pučit si od banky? Náklady rozpouštět ve větších maržích? Prodávat pět kytar ročně za 10tis ojro?
Michnov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michnov »

Nikde jsem přece nepsal, že někdo někoho nutil...účel to splnilo, všichni dostali/dostanou co chtěli, jejich věc, ať si každej páchá, co chce...nikoho nenabádám ani nevaruju ani nic...
Za mě je to vychcanost - dělám drahý kytary, lidi by je chtěli levnějc, tak si od nich nechám zaplatit dílnu a pak jim je teda začnu dělat sériovějc, ikdyž bych je vlastně mohl dělat levnějc už teď...
Nemá smysl to řešit, nejvíc za tím bude asi osobní problém někoho o něco žádat...nikdy bych takhle nesomroval...ani jsem to nepotřeboval řešit, jen jsem chtěl dát najevo nesouhlas :).
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

aha, tak už jsem to pochopil, díky.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Obě strany mají na crowdfunfing docela trefný názor. Chápu Michnova. Přidal bych k tomu ještě další faktor, se kterým v případě placení za produkt nebo ideu dopředu bývá často problém. Ve zkratce bych to popsal slovním spojením "vítězství marketingu nad kvalitou". Vemte si příklad (pokud znáte) třeba hru Cyberpunk. To je příběh, který tuto pointu dokladuje zcela aktuálně a krásně. Vytvořil se hype okolo něčeho, co lidé obecně chtějí (novou hru s tematikou cyberpunku / novou moderní kytaru), udělal se tomu nějaký funding, předprodeje atd. s dobrými úmysly, výborným podáním informací a ochutnávek. Podpořily to známé legendární jména (Keanu Reeves / nějaký dobrý kytarista) takže lidé uvěřili. No a až byl produkt venku, byl to naprostý průměr. Cyberpunk konkrétně teda spíš docela fail na všech frontách. To samé u kytar může být taky. Je to stavěné na zakázku, je to malosériovka, takže jestli to splní očekávání těch co přispěli je ve hvězdách. Opatrnost je tedy na místě. Pointa je: udělá se hype, srdceryvné příběhy, sliby, a výsledek je pak diskutabilní šedý průměr.

Není to problém. Jen to člověk musí mít na vědomí. Ale je to holt moderní způsob toho jak k tomu přistoupit. Je to trochu spekulativní investice :) Komu to nevoní, zvolí konzervativnější přístup, což třeba jede Michnov jak se zdá. Obojí je správně. No ne?
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Michnov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michnov »

Souhlas. Chtěl jsem jako příklad použít Kingdom come...člověk potřebuje obrovskou sumu peněz, kterou sám dohromady nedá, k tomu aby něco vytvořil a díky tomu, že se na to lidi složej, to vznikne...
Ale tady mi to smrdí moderním obchodnickým přístupem: napřed marketing a placení a podpora bez rizika a pak až hotovej produkt...to, že to nakonec vůbec nemusí stát za to, je další věc :)
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Podle mě se vůbec nemusíš obávat toho, že by to bylo bez rizika. Právě naopak. Pro něj to riziko právě bude, no ne? Když se to lidem nebude líbit a zklame je, asi těžko pak svůj business udrží. Neboj, to se rozkecá ;) V tomhle ohledu mu fakt závidět nemusíš, že se snaží přeskočit úrovně. Neviditelná ruka trhu s ním kdyžtak zůčtuje velmi briskně a krutě :D A my ho tady jistě případně pomluvíme jaksepatří, hahh...

Jinak ty kytary se mi tvarově a designově docela líbí. Jako nekoupil bych si ji, protože to je moderna a progres, což já nehraju. Ale uznám, že jsou nápadité. Nestyděl bych se mít jednu na krku, kdybych byl v takové kapele hrající tyto styly.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Michnov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michnov »

Hele to vůbec není o tom, že bych mu záviděl...nebo se bál, že mu to pak moc pude atd...nepíšu to z pozice jakovýrobce...co se tohodle týče ani nejsme ve stejným vesmíru...s jeho výrobou problém nemám, asi to dělá dobře, zpracování vypadá super, všechno ok...
Jen nemám rád tady tu moderní žraločí marketing vychcanost...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“