NEJLEPŠÍ OVERDRIVE

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Placka

Re: NEJLEPŠÍ OVERDRIVE

Příspěvek od Placka »

krade píše: 17.03.2021 17:26 Mne zitra dorazi Mustard od Red Ant. Neocekavam nic mensiho nez totalni nadseni...
Tak už aspoň budeš vědět, jak ho máš vyfotit :)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Tak na hořčici i červený mravence při focení bacha … :mrgreen:
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

parada, uz jsme na dalsi strance a nemusim koukat na torstuv test Behringer OD coby bederni rousky :D
bubucci píše: 16.03.2021 12:30 A kdo se tady baví o posluchačích ? Ty se ptáš kuchaře jak se opravuje auto ? A pokud si tady to myslíš o svých posluchačích, tak mi je jich trochu líto...
jinak teda chudaci posluchaci, ti kdyby vedeli, jak nektery zvuky na desce vznikaly a co k tomu bylo pouzito :(
Kalmek

Příspěvek od Kalmek »

hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Kinx píše: 17.03.2021 21:57 jinak teda chudaci posluchaci, ti kdyby vedeli, jak nektery zvuky na desce vznikaly a co k tomu bylo pouzito :(
šak tebe už jsme rozebrali, máš zvuk na pytel i v Národním ;)
to mě ovšem navádí že torst má zvuk na pytel úplně doslova...
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
torst

Příspěvek od torst »

Kalmek: Pěkný !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
volfi

Příspěvek od volfi »

Kalmek píše: 17.03.2021 22:52 https://youtu.be/L0CabzJC0BU
Tak proto mi vše hraje na h***o. :lol:
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Demilich

Příspěvek od Demilich »

To je jen půl pravdy.
Ta druhá půlka je ta, že sejde na tom jak jsem se vyspal, jaký jsem měl den a týden, jak mi chutnal oběd, jak jsem unavený, jakou mám náladu, kolik ukazuje basákova pračka napětí voltů v zásuvce a jak moc kolem toho žertujem, jaká je teplota ve zkušebně, jak sjeté je trsátko, jak trefím polohy dvou volume potů na Carlsbru tak jako mejnule, jak moc necháme nedovřené dveře od zkušebny, jak dlouho jsem nehrál, jak moc se těším, a v neposlední řadě taky na tom jestli je konjunkce Merkura ve Venuši nebo Luny v Raku.
A přesně tahle druhá půlka určuje, jestli se mi v daný den zdá můj tón úplně na vyhození a s**e mě, a nebo mi přijde maximálně krutý a jsem z něj skoro naměkko.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
krade

Příspěvek od krade »

Dnes mi došel ten Mustard od Red Ant. Bohužel, jediný, co můžu říct, je: hezky uděláno. Mám zkušebnu s lampovým cajkem v jiným okresu, takže nic. A víte, co mi řekl pan Syvala (Red Ant), když jsem mu řekl, že sice krabička je pěkná, ale nejsem schopen ji v nejbližší době vyzkoušet? Počkám, v klidu to vyzkoušejte, až budete mít možnost, a pak mi buď pošlete krabičku zpět, nebo pošlete peníze.
U mě...totální borec!

Jinak, krátce můj názor k tématu (a dyk já vim, že o něj nikdo nestojí:)

1/ Dražší cajky hrajou líp než ty levnější. (Když chceš třeba imitovat lofi kytaru (třeba jako SEBADOH) můžeš záměrně pokazit zvuk kvalitní kytary, naopak to nejde...)
2/ Existujou výjimky, je jich málo, ale existujou (J. Mascis Squier Jazzmaster)
3/ Ruce hrajou - a významnou - roli (Myslím, že mám už relativně drahý a kvalitní cajky a nedokážu z nich dostat to, co můj ku*evsky talentovanej kamarád).
4/ Pokud si nehraješ v obýváku, koncertuješ naživo, vyplatí se jít - nazval bych to - střední cestou. Nemít kytaru za tři tisíce, ale ani za nějaký velký desítky (neřku-li) stovky tisíc. (ztráta, krádež, zničení, rozdíl mezi kytarou za 30 000 a za 130 000 neslyším...)
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

krade píše: 18.03.2021 14:35 A víte, co mi řekl pan Syvala (Red Ant), když jsem mu řekl, že sice krabička je pěkná, ale nejsem schopen ji v nejbližší době vyzkoušet? Počkám, v klidu to vyzkoušejte, až budete mít možnost, a pak mi buď pošlete krabičku zpět, nebo pošlete peníze.
U mě...totální borec!
pěkný nadstandard 8)
krade

Příspěvek od krade »

Hele, ale ne uplna vyjimka. Podobne jsme jednali i s Milanem Cernym z Miles Guitars...fakt nejsem nejakej narodovec, patriot, ale tyhle veci, vyrobeny u nas me bavi...
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
bundes
Bandzone: https://bandzone.cz/whitefruithoney
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bundes »

krade píše: 18.03.2021 14:35 1/ Dražší cajky hrajou líp než ty levnější. (Když chceš třeba imitovat lofi kytaru (třeba jako SEBADOH) můžeš záměrně pokazit zvuk kvalitní kytary, naopak to nejde...)
2/ Existujou výjimky, je jich málo, ale existujou (J. Mascis Squier Jazzmaster)
3/ Ruce hrajou - a významnou - roli (Myslím, že mám už relativně drahý a kvalitní cajky a nedokážu z nich dostat to, co můj ku*evsky talentovanej kamarád).
4/ Pokud si nehraješ v obýváku, koncertuješ naživo, vyplatí se jít - nazval bych to - střední cestou. Nemít kytaru za tři tisíce, ale ani za nějaký velký desítky (neřku-li) stovky tisíc. (ztráta, krádež, zničení, rozdíl mezi kytarou za 30 000 a za 130 000 neslyším...)
Tohle by se mělo tesat do kamene! :D
12. listopadu jsme vydali zbrusu novou věc
https://youtu.be/0-91BqDs9vo
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ha, to bych zkusil zapojit do ty nove ziskany JCM 800 2204. Bal bych se ale, ze pri tom imploduje vesmir - neco, jako kdyz v google zadas vyhledat google.

btw nema nekdo tuseni co se stalo s kdysi oblibenou znackou VH Relief? jednu dobu cca 10-15 let nazpet jsem to vidal v pedalboardech casto, ted uz vpodstate minimalne nebo vubec. Ve svy dobe me to moc nebralo, ale dneska bych mu asi dal znovu sanci - ma to totiz kouzelny potak MID ktery u jakekoliv krabicky vyhledavam vic a vic.
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Tady ten kontakt jsi asi zkoušel, že: vaclav-hudecek-efekty-14576
krade

Příspěvek od krade »

2 kinx: hele, nepřijdou ti teď ty ceny osmistovek úplně nesmyslný? já po osmikuli pokukoval taky a nakonec jsem si za cca. půlku koupil soldano hot rod 50 - zatím jsem jí kvůli tomu debilnímu lockdownu pořádně nevyzkoušel...jinak, chtěl jsem psát drobnou recenzi na Red Ant Mustard, ale jen bych opakoval to, co tenhle pán na videu - skvělá krabička:
https://www.youtube.com/watch?v=jWXYXSd5IoE
torst

Příspěvek od torst »

hyenik píše: 4.03.2021 11:12 byla to jenom otázka času :)

Byla to jenom otázka času :) :
https://www.kvraudio.com/product/na-clo ... rini-audio
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Pěkné hlášení, dobře se to čte. 8)

Myslím, že sem patří i tenhle Mrožomamut.
Trochu skepticky jsem ho šel zkusit a místo očekávaných 20 min. jsem na něj pinkal 2,5 h., měnil kytary, střídal clean Formuly a Bannedu... :)
Všechny mody jsou parádní a čuček DRY tomu nasazuje korunu, fakt pecka, je to takovej overdrivovej švýcarák. 8) Takže zatím si ve studiu místo v horní preinput poličce vysloužil, uvidíme, jak se osvědčí v ostrém provozu. 8)
Walrus Ages 02.jpg
torst

Příspěvek od torst »

hyenik: Pěkná statˇ, snad bych jen opravil slohovou neobratnost "a jeho zdvihem na středech i vysokou komprimací".
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“