Snímače pro Stratocaster

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
vaclav389

Re: Snímače pro Stratocaster

Příspěvek od vaclav389 »

A co tady tento pickguard? Cena je více než lákavá.
https://www.gear4music.cz/cs/Kytara-bas ... Black/2YFY
José

Příspěvek od José »

Jo nejlevnější keramika, to je přesně to co do strata chceš, to oproti těm Roswellům (kde si nějakou kvalitu hlídá thomann) je jistě posun, žel dolů. Za tyhle prachy nic ze střední a vyšší třídy prostě neseženeš. Myslím, že ty Roswelly jsou to nejlepší na co můžeš se svým rozpočtem dosáhnout. Zbytek peněz bych si šetřil, a až našetříš zas kolem těch patnácti set dokoupil bych třeba lepší krkáč.
Nějak se bojím, jak s tímhle rozpočtem budeš řešit nějakou funkčně zasádnější součást - třeba tremolo (které je ve skutečnosti vibrátem :D)..
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Snímače ze Squier Classic Vibe nejsou vůbec špatné a na bazaru občas bývají za pár korun. Já takhle koupil za pětikilo sadu na tele a super.
torst

Příspěvek od torst »

Jose: Dík, žes to vibráto vzal za mě !
Roswelly: Před časem jsem pokukoval po jedné šunce s Roswellama a ty snímače byly dost chválený (na fórech). Prodávám jak jsem koupil.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
vaclav389

Příspěvek od vaclav389 »

Tremolo mám. Jasně chápu. Je mi 14 a ještě takový rozpočet nemám. Musím počkat na brigádu :D
torst

Příspěvek od torst »

vaclav389 píše: 17.03.2021 10:07 Máte pravdu, myslím si ale že tělo by tak velký problém být nemusel. Krk si koupím, na ten si opravdu netroufám. Pak si myslím že by ten postup už byl stejný jako u stavebnice. Zrovna tělo u stratocastera podle mě tak těžké není. Přikládám mou předlohu
161523894_2381914731941483_6589223438305446132_n.jpg
Venco, jestli je ti fakt 14 a chceš se pustit do stavby kytary, ...., tak mi připomínáš mě, když mi bylo 17 !
Naštěstí (?) jsem nesehnal krk z rozpadlé španěly. Seš odvaha, pochlub se s výsledkem.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
vaclav389

Příspěvek od vaclav389 »

Určitě se pochlubím. Ale bude to chvíli trvat. Postupně budu shánět komponenty, a pak dám vědět

Rovnou se tady zeptám, chci si na tu kytaru koupit buď krk Dr. Parts a nebo z Gear4music. Viděl jsem i z Číny krky,rekl bych že to bylo to samé co Dr. Parts, má někdo zkušenost? Díky!
Japhy

Příspěvek od Japhy »

Kupoval jsem na Ali za necelé 2k krk na Squirt Affinity. Krásná kresba, bezchybný lak, ale musel jsem nechat přebrousit pražce, netroufl jsem si na to a bez toho nešel pořádně udělat dohmat. Uvažuju o dalším, chci si dělat offsetové tele. Mám plonkový ten origo krk, ale nehrálo se mi na něj ani z půlky tak dobře jako na ten z Číny. Kdybys ho chtěl použít na toho strata a stvořit bastarda, můžu ti ho věnovat, válí se mi od podzimu pod stolem.
Už to tu zaznělo hodněkrát, jako projekt pro ukrácení času super, ale úspora peněz z toho nekouká, Číňan to zvládne za misku rýže díky cviku kvalitněji.

https://a.aliexpress.com/_mNvbHGj
dobro Začal javor, dobro Meredith smrk/palisandr, samodomo lap steel, banjo Průcha Student, Tele ze směsi dílů, Fokus-H Les Paul, Recording King RD-10, samodomo 15W lampička a halda krabiček
vaclav389

Příspěvek od vaclav389 »

To bych byl moc rád, ale zadarmo bych si ho vzít nemohl, ale děkuji mockrát :-).
Děkuji za zpětnou vazbu k tomu krku z Ali.
Moon

Příspěvek od Moon »

vaclav389 píše: 17.03.2021 19:19 Je mi 14 a ještě takový rozpočet nemám. Musím počkat na brigádu :D
Mohu-li do toho vstoupit, - nevím, v jaké fázi je výroba, ale zakoupení snímačů nech až úplně nakonec. Až si budeš jistý, že se vše podařilo.
Výroba nástroje je určitě ušlechtilejší činnost, než hry online a věřím, že Tě rodiče podpoří. Ve 14 letech je shánění brigády možná problém.
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
vaclav389

Příspěvek od vaclav389 »

Díky za radu. Nechám to nakonec, koupím něco poradnejsiho než za 100 za kus.
Ladap

Příspěvek od Ladap »

Jak psal qwer. Snímače Squieru CV stratocasteru jsou fakt super a lidi se jich občas zbavujou při pokusu o "upgrade" Sledoval bych bazar.
V CV50 stratu jsou snímače Tonerider Surfari ,ale bez označení výrobce.
fantomasxxx
Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fantomasxxx »

Venco ve 14ti letech je ideální čas:) Svůj první kus jsem také vyrobil, když mi bylo 14. Dříve tedy bylo všechno komplikovanější, shánění dílů, materiál tak akorát co dům dal. Dnes je informací a komponent nespočet. Jen si umět vybrat. Dodnes mě mrzí, že jsem ty prvotní nástroje prodal. Dnes by to byla hezká památka na začátky bastlení.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
vaclav389

Příspěvek od vaclav389 »

Díky, to je škoda, památky by to byla dobrá👍
jastud

Příspěvek od jastud »

Venco, začni skládačkou. Tu máš šanci napoprvé i dokončit. Když si s tím dáš trochu práce může to být i použitelný nástroj. Něco se na tom naučíš a napodruhé se do toho můžeš pustit doopravdy.
https://www.thomann.de/cz/search_dir.ht ... b2ad_15135
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Japhy

Příspěvek od Japhy »

jastud: Krk už je na cestě a fošnu vyfrézovat určitě zvládne. Vzpomeňte si na sebe když vám bylo 14 (a mohli jste leda tak sbírat vrátný flašky a starej papír) a zkuste prohrábnout šuplíky. :wink:
dobro Začal javor, dobro Meredith smrk/palisandr, samodomo lap steel, banjo Průcha Student, Tele ze směsi dílů, Fokus-H Les Paul, Recording King RD-10, samodomo 15W lampička a halda krabiček
jastud

Příspěvek od jastud »

Ve 14 jsem davno normalne brigadnicil. Tehdy to nebyl zadny problem. Ne jak dneska, kdy nemuzete nechat decka ani sbirat padany jabka.

Supliky prohrabovat nebudu :-) Co stalo za houby jsem uz davno vyhodil, co melo nejakou cenu jsem povetsinou rozdal. Zbyl mi prakticky jen jeden samodomo lampacek.

Ano, na netu jsou tuny navodu jak na to a na videu to vypada jak nic, ale realita je nekde jinde. Tak aby nebyl Vaclav zklamany...
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
vaclav389

Příspěvek od vaclav389 »

Díky za nápad, kamarád se učí uměleckým řezbářem a jeho taťka je stolař, takže dílnu a nástroje si zapůjčím od nich. Moc děkuji Japhymu za zaslání krku!
Určitě zklamaný nebudu, když se to nepovede, zkusím to znova :D
torst

Příspěvek od torst »

největší ´hodinařina´je kapsa v těle pro krk. Dno kapsy musí být naprosto rovné, aby krk dosedl v plné ploše!
Japhy

Příspěvek od Japhy »

Já tam třeba ve Squirtu našel po indonézském dělňasovi kus přeloženýho šmirglu, taky to mělo kameny proklatě vysoko. A křivě svrtnutý díry pro vruty, prostě takový dodělej doma. Což už není tak daleko od udělej doma.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“