Týdenní výzva :cvičit pomalu

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
MarkyMark

Týdenní výzva :cvičit pomalu

Příspěvek od MarkyMark »

Ahoj kluci,

Moc se mi líbí tohle fórum. Pojďme zkusit týden cvičit pomalu. Tempo takové, že vnitřní hlas nad bude překřičovat, že život není tak dlouhý na to cvičit takhle pomalu.

Říká se, že cesta k virtuozite vede skrze cvičení v extrémně pomalém tempu hluboko pod naše možnosti.

Výzva :
Od neděle do neděle cvičit v tempu tak pomalém, že budem mít pocit, že ztrácíme čas. stupnice jen v c dur. U toho si je zpívat, můžete občas změnit nějaký interval a meditovat nad tím. Třeba z Andrsta si ofotit stránku o intervalech. Ale ŽÁDNÉ RYCHLE POHYBY)) Pomalu když to jde.

Budu rád kdo se přidá! Za týden můžeme přidat třeba rozklady. Základ je hrát JEN POMALU a pozorovat CO SE STANE.
Ďábel nutí lidi zrychlovat a zavírá jim tak cestu k virtuozni hře :))

Těším se kluci na vase výsledky, Marek))
Čavli

Re: Týdenní výzva :cvičit pomalu

Příspěvek od Čavli »

Co bereš, a odkud to máš?
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
MarkyMark

Příspěvek od MarkyMark »

Čavli píše: 20.03.2021 21:33 Co bereš, a odkud to máš?
No nic neberu. Tak uvidíme, jak dopadneš po týdnu. Třeba tě prsty budou víc poslouchat a tvoje hudební představa se víc přenese do reality.

Nebo nevím teda jak být dobrý, než hrát pomalu? ❤️ Vždy, když cvičím pomalu, tak se prsty tak rozeběhnou, že i při rychlých bezich se čas skoro až zastaví. Je to hrozně pak příjemný a baví mě to. Prsty pak hrají přesně a brilantně.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Já to taky chci!
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

MarkyMark píše: 20.03.2021 20:00
Říká se, že cesta k virtuozite vede skrze cvičení v extrémně pomalém tempu hluboko pod naše možnosti.
Cesta k jakémukoliv hraní který se dá alespoň trochu poslouchat je v pomalém tempu.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
MarkyMark

Příspěvek od MarkyMark »

Čavli píše: 20.03.2021 22:24 Já to taky chci!
Já mám hraní na kytaru hrozně rád. To cvičení pomalu fakt pomáhá, no. Člověk je pořád na pochybách, když cvičí sám a nemá kolem sebe dobrý lidi. Uvidíš no. Kdyztak až skončí ta korona posrana tak si rád zahraju s někým. Drz se))
MarkyMark

Příspěvek od MarkyMark »

Asanoth píše: 20.03.2021 22:56
MarkyMark píše: 20.03.2021 20:00
Cesta k jakémukoliv hraní který se dá alespoň trochu poslouchat je v pomalém tempu.
Da se jet i rychle a cvičit na prasáka, ale člověk dřív narazí na strop. Si myslím.
MarkyMark

Příspěvek od MarkyMark »

Kluci,

pomohlo vám na barecka v první poloze dělat kliky na prstech? Cvičím je asi dva měsíce a přijde mi, že se levá ruka dostává do křeče po podstatně delší době. Ale nevím jestli je to tema klikama nebo tím, že cvičím barecka a běhy v první poloze normálně a zaměřil jsem se na to.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Pomohlo moc, chce to ale dělat kliky na každém prstu zvlášť, jinak to nemá cenu.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
himself

Příspěvek od himself »

Mnohem vic je to grif nez sila.
MarkyMark

Příspěvek od MarkyMark »

Čavli píše: 21.03.2021 0:52 Pomohlo moc, chce to ale dělat kliky na každém prstu zvlášť, jinak to nemá cenu.
Spíš než sila mě zajímá ta uvolnenost. Vzal jsem si teď do ruky kytaru akustickou, zkusil jsem stupnice s bareckem v první poloze a je to nádherný zvuk jak to prozniva... a ten pocit běhat nahoru dolu a poslouchat noty jak jdou po sobě brilantně dudy dudy ❤️
Musím si udělat víc času cvicit.
MarkyMark

Příspěvek od MarkyMark »

Čavli píše: 21.03.2021 0:52 Pomohlo moc, chce to ale dělat kliky na každém prstu zvlášť, jinak to nemá cenu.
Tak to vůbec....jet na každým prstu zvláštní přijde zbytečný. Nepřiměřená investice. Ale třeba se pletu. Rád dám nějaký hraní třeba přes whatsapp)) 702958732
MarkyMark

Příspěvek od MarkyMark »

Kdo by chtěl si jít zahrát, budu rád

Techniku naučím. Rád se naučím improvizaci ve stylu Joe pass. Potřebuji vysvětlít teorii. Dva roky jsem hnil v kriminále a ve stropě to nevykoukam. Mám knížky jazzová praktika, andršta a moře času cvičit 😊

Marek, Praha)
MarkyMark

Příspěvek od MarkyMark »

Naoplatku nabízím pokec, pivko a nějaký holky taky ještě zvládnu sehnat 😛😊😊😊

Jo a brilantní techniku :) tu mám a rád ji předám dál 🙂
MarkyMark

Příspěvek od MarkyMark »

MarkyMark píše: 22.03.2021 23:39 Naoplatku nabízím pokec, pivko a nějaký holky taky ještě zvládnu sehnat 😛😊😊😊
MarkyMark

Příspěvek od MarkyMark »

[
MarkyMark

Příspěvek od MarkyMark »

Prosím o smazání posledních 3 příspěvků nevím proč to pořád píše tyhle h***a dík
MarkyMark

Příspěvek od MarkyMark »

Jako taky můžu vzít pěti litrový kanystr, nalejt do něj pět litrů vody na hajzlu, našukat tam kilovku cukru, droždí a pomeranč) a to by to hned klukům běhalo po hmatníku, to by hned bylo melodií. Snížená tercie by byla královna, nadání kytaristu by se ztratilo v mlze a jen nad pár, co pořád cvičí a co pořád se snaží být lepší, by tady pdslo kraviny jak to jednou bude lepší
MarkyMark

Příspěvek od MarkyMark »

MarkyMark píše: 23.03.2021 0:07 Jako taky můžu vzít pěti litrový kanystr, nalejt do něj pět litrů vody na hajzlu, našukat tam kilovku cukru, droždí a pomeranč) a to by to hned klukům běhalo po hmatníku, to by hned bylo melodií. Snížená tercie by byla královna, nadání kytaristu by se ztratilo v mlze a jen nas pár, co pořád cvičí a co pořád se snaží být lepší, by tady pdslo kraviny jak to jednou bude lepší
MarkyMark

Příspěvek od MarkyMark »

k***a zase to nejde prosím o smazání
Zamčeno

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“