S titulem "Guitar Shapes Navigator" Pro aktivisty na Facebooku jsou další podrobnosti na odkazu:
https://www.facebook.com/Gitarren-Navig ... 1462259851
kcr
Dnešním dnem je aktivní moje nová webovkaPikus píše: 7.11.2018 14:48 Kocour: až se to vydáš i v ČJ nebo AJ, měl bych o ní zájem... louskat knihu pomocí google translator pro mě význam nemá.
Čavli píše: 15.04.2021 17:03 Kouknul jsem na to, a ty texty, to je nějaký Google překladač? Chtělo by počeštit.
Jen mi přišly některé věty dost nepřirozeně šroubované. Pokud jsou tam části překládané z němčiny, tak tam možná trochu zůstal německý slovosled.kocour píše: 16.04.2021 21:07Čavli píše: 15.04.2021 17:03 Kouknul jsem na to, a ty texty, to je nějaký Google překladač? Chtělo by počeštit.![]()
![]()
Při sestavování textů přemýšlím v mé ryze české mateřštině, texty německé části mají základ už od dětství v prostředí s německými spolužáky, dále čtyři roky Němčiny na průmyslovce a později přes 30 let v autobranži SRN.
Mezi Němčinou a Češtinou žádný Google nepotřebuji.
V Angličtině, přiznávám, mám ještě co dohánět, a Google mi pomáhá. To ale "počeštění" nepotřebuje![]()
Čavli, co Tě konkrétně ruší v těch českých textech![]()
Jasné je, že se nesnažím přizpůsobit vývoji hovorové češtiny od roku 1989 dodnes. Už jsem si dokonce odvyknul místo tykání kámošům "ty-volovat".
Díky za každou nalezenou chybu, která ruší obsah a smysl informací v mých textech.
J.J.
...
Re: Design strunných nástrojů
od Čavli » 17.04.2021 11:35
Jen mi přišly některé věty dost nepřirozeně šroubované. Pokud jsou tam části překládané z němčiny, tak tam možná trochu zůstal německý slovosled.
Obsah a smysl to samozřejmě neovlivní, rušit to trochu může, to ano.
Snad ano, hledám vydavatele. A bude mít víc výkresů než textu.
Zdravíčko,
Ano,nechápal jsem, kde přesně (ve vztahu k menzuře hmatníku) má krk baskytar patku. V mém souřadnicovém systému bych místo polohy "patky krku" srovnával na kontrolní bod "AKO" - tedy na patku korpusu a ne patku krku. Proto jsem vycházel z nultáku krku, v domnění, že tou "patkou" krku míníš zesílení pod nulákem - ořechem ("Volute").kodl258 píše: 13.08.2021 0:21 Dle nového obrázku jsi mě evidentně nepochopil. Psal jsem srovnat na patku krku, ne na nulák. Tak, jako bys to opravdu fyzicky montoval. A potom tam vynést tu krátkou menzuru, kam by vycházela kobylka. .....
Edit: nedalo mi to a spočítal jsem to nepřesně srovnané na 20 pražec ve fret calcuratoru. Rozdíl polohy kobylky by byl 28mm. (774,7−530,7)−(863,6−591,6)=-28
Nemuselo by to být komplikované. Hlavně se sjednotit na názvech.To je trošku moc komplikované ne?
Jde o polohu ( tedy souřadnici X na podélné ose kytary) -- nejde o oblast, část, úsek (= plocha, distance).ale jak to tedy u šroubovaného krku pojmenovat?