Chtěl bych klukovi koupit k Vánocům piano. Bude mu 6 let a nějakou dobu už si brnka jednak na dětské a pak u babičky má veliké (elektronicke nejaka starsi Yamaha PSR 290). Na to ze si brnka jenom občas tak po chvíli zahraje prstíkem skoro cokoliv včetně transpozice a tak. Už pozná, že další ton bude vyšší/nižší a zhruba kde ho hledat... do hudební školy nechce. Jelikož by to melo byt i pro mě (chvilku jsem v mládí na piano hral, ale teď už jenom jednou rukou...) tak by to mělo splňovat nasledujici:
- Repraky jsou nutnost
- MIDI in/out nebo USB s "MIDI drivery"
- Důležitý docela je, aby to umělo jednoduše nahravat x stop postupně (bez účasti PC). Zahraju si melodii dám do smyčky nahraji k tomu další nástroj atd. Podotykam, že to musí být opravdu jednoduché na ovládání. Zmíněná Yamaha PSR290 to trochu umí, ale to ovládání není nic moc a ovládání je takové divné.
- 5 oktav
- nové to být nemusí, lepší by byl bazar
- aby to mělo nějakou vnitřní paměť na midi soubory nahrane z PC
Děkuji
Klávesy s možností vícestopého nahrávání
Pravidla fóra
Re: Klávesy s možností vícestopého nahrávání
Když máš MIDI out, tak k čemu je Ti nahrávat do kláves? To je lepší nahrávat do počítače, ne?
Jinak, "do hudební školy nechce"... Ještě bych ho zkusil nalomit, je to něco, co se mu neztratí a pokud už takhle v dětství "brnká", tak bude dost možná jako starší rád, že tam šel. Možná teda brnkají všechny děti, co já vím
. Nemusí to být piano, klidně housle, flétna a navazující dechové nástroje (hlavně ať to není keyboard
)...
Jinak, "do hudební školy nechce"... Ještě bych ho zkusil nalomit, je to něco, co se mu neztratí a pokud už takhle v dětství "brnká", tak bude dost možná jako starší rád, že tam šel. Možná teda brnkají všechny děti, co já vím
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jsou tací, že hromadu věcí dělají mimo počítač.
proč ne.
Jinak nemám prozkoumáno, ale jaký je rozpočet? Ptám se proto, že třeba ten požadavek na sekvencer nebude myslím žádná vyloženě laciná cenovka....
P.
Jinak nemám prozkoumáno, ale jaký je rozpočet? Ptám se proto, že třeba ten požadavek na sekvencer nebude myslím žádná vyloženě laciná cenovka....
P.
Nemusí to být nějaký extra sequencer. Třeba ta stará Yamaha PSR 290 to umí. Teda jsou tam 4 stopy a dá se to tam (s trochou vule) zaznamenat. Ale cele ovládání je takové kostrbate. V podstatě mi jde o to nahrát rytmus a pustit ho do smyčky. Nahrát si k tomu nějakou tu basovou složku atd. V podstatě to nemusí mít (v tomto smeru) žádné extra funkce. Ale nevím zda něco takového vůbec je. Ale jak jsem psal, ta stará Yamaha... kdyby měla jenom malinko lepší ovládání plus to, že to tam nejde hodit do smycky tak by to stačilo. Je mi jasný, že tohle zvládne ve spolupráci s PC a dobrým programem asi cokoliv, ale nechci, aby mladej koukal do počítače či tabletu.
Co se týče te hudebky tak třeba to v něm ještě uzraje.
Co se týče te hudebky tak třeba to v něm ještě uzraje.
To by bylo fajn
Ale počítej, že pokud by zvolil piano, tak nějaké ty PSR věci jsou tak na první rok dva, pak už je to pro piano nepoužitelné.
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
A co třeba Yamaha PSS 480 nebo 780 atd.? Koukal jsem na pár videi na YT a loopy a více stop to umí. Repro to má také. Je to vykopávka, ale (asi jsem zapoměl zminit) mě se ten FM synt. zvuk líbí a člověk si s ním užije více srandy než s hotovou bankou. V podstatě to asi oba chceme na hraní (ve smyslu hraní s hračkou). S tímto nebo podobným by mohlo být hodně zábavy (si myslim). Osobně mi tedy jde o nějaké vlastní jednoduché melodie (mladému asi take) než si hrát z not klasiku.
Jestli myslíš tohle https://youtu.be/fnMV57TIpU4, tak Korg Pa300.mig01 píše: 26.11.2020 14:34 Chtěl bych klukovi koupit k Vánocům piano. Bude mu 6 let a nějakou dobu už si brnka jednak na dětské a pak u babičky má veliké (elektronicke nejaka starsi Yamaha PSR 290). Na to ze si brnka jenom občas tak po chvíli zahraje prstíkem skoro cokoliv včetně transpozice a tak. Už pozná, že další ton bude vyšší/nižší a zhruba kde ho hledat... do hudební školy nechce. Jelikož by to melo byt i pro mě (chvilku jsem v mládí na piano hral, ale teď už jenom jednou rukou...) tak by to mělo splňovat nasledujici:
- Repraky jsou nutnost
- MIDI in/out nebo USB s "MIDI drivery"
- Důležitý docela je, aby to umělo jednoduše nahravat x stop postupně (bez účasti PC). Zahraju si melodii dám do smyčky nahraji k tomu další nástroj atd. Podotykam, že to musí být opravdu jednoduché na ovládání. Zmíněná Yamaha PSR290 to trochu umí, ale to ovládání není nic moc a ovládání je takové divné.
- 5 oktav
- nové to být nemusí, lepší by byl bazar
- aby to mělo nějakou vnitřní paměť na midi soubory nahrane z PC
Děkuji
Já koupil synovi Pa600 a dneska je z něj vynikající hráč, hraje na klavír i keybord, keyboard se ti neztratí. A ostatní děti také hrají slušně. Takže na nějaké řeči, jak to je zbytečné, nedej. Důležité je, aby to děti bavilo a na to je EKN podstatně lepší. Klavír malé děti v ZUŠ nebaví, protože se tam učí děsným způsobem a dítě musí být hodně motivované, aby to i navzdory tomu chtělo.