Digitální piáno s výukovým systémem

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Dnsk11
Nový uživatel

Digitální piáno s výukovým systémem

Příspěvek od Dnsk11 »

Ahoj všem,

jsem začatečnice a hledám digitální piáno s vyukovým systémem do 15 000 Kč. Vyukový systém by měl být buďto věstavený nebo externí za pomocí nějaké aplikace (iOS, macOS). Máte prosím někdo nějaký tip na konkrétní model, případně i na nějakou vhodnou aplikaci, která se propojí s pianem ? :-)

Ve svém výběru mám zatím tyto digitální piána
Roland FP30
Yamaha p-125 -
Korg b2
Casio px160
Casio CDP-220R - jen u tohoto jsem si jistá, že má vestavěný edukační systém

Mockrát děkuju za jakýkoliv tip či radu! :-)
Asanoth

Re: Digitální piáno s výukovým systémem

Příspěvek od Asanoth »

Ahoj,
můj tip je, že žádný výukový program Ti neopraví, až to budeš dělat blbě. A budeš to dělat blbě. Hra na hudební nástroj je v první fázi o technice, chybná technika může vést i k (chronickému) zranění. Není o tom, jak se ty tóny hrajou za sebou.
Z uvedených modelů, má-li to nahradit piano (a to se tomu nepovede, ale budiž) bych vybral na základě klaviatury Roland nebo Casio PX160 - to se ale už asi neprodává, tak jiný model Casia s "Hammer Action Keyboard II" (tj. ne CDP-220R). Yamaha neurazí. Korg v žádném případě nebrat.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
himself

Příspěvek od himself »

Mně se (ale už i tak jako pokročilému) líbily skladby, které šly hrát jednou rukou a piano hrálo tu druhou. Ideální pro cítění celé muziky, když ještě nejdou obě ruce dohromady.
Seznam těch skladeb je ale omezený a víceméně souhlasím s předřečníkem.
Petr13

Příspěvek od Petr13 »

Digitální piána asi výukový režim moc nemají, to spíš mívají výukové klávesy jako Casio LK-280, ale ty jsou nevhodné pro výuku hraní na klavír. Takže bych doporučil zvážit, jestli pro Vás nebude zábavnější hrát na klávesy místo na klavír. Já to používal u svých dětí, aby je to trochu pohlídalo před chybami, protože když se něco naučili špatně, bylo pro ně opravdu velké trápení se to přeučit hrát správně, pot a slzy.

Ty LK-280 mají podsvícené klávesy a to je pro začátečníka opravdu velká výhoda, je to hodně nápomocné. Ale pomůže to jen s melodií a rytmem. Dynamiku, prstoklad, správné držení rukou nebo sezení to nepohlídá. Syn je dnes výborný hráč a dnes hraje krom keyboardu i na klavír. Ale začal právě s těmi LK-280, a dobře ho to nasměrovalo, takže zvažte i tuto cestu. Jestli jste talentovaná, neuškodí Vám to a jestli ne, tak si s klávesama užijete více zábavy.
Petr13

Příspěvek od Petr13 »

himself píše: 30.11.2020 13:11 Mně se (ale už i tak jako pokročilému) líbily skladby, které šly hrát jednou rukou a piano hrálo tu druhou. Ideální pro cítění celé muziky, když ještě nejdou obě ruce dohromady.
Seznam těch skladeb je ale omezený a víceméně souhlasím s předřečníkem.
Do některých nástrojů si můžete nahrát vlastní skladby nebo třeba i jen rytmicky těžké pasáže.
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“