Kytary Harley Benton

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
volfi

Re: Kytary Harley Benton

Příspěvek od volfi »

LUBOSH píše: 27.03.2021 14:04 Není bráno těch 43mm jako zaokrouhlené? Zřejmě jde o přepočet z palců. Když se podívám na tabulku v odkazu tak FR má šířky 39,79; 41,30 a 42,85. Nešlo by tam opravdu dát kameny označované 43mm?https://floydrose.com/collections/parts ... 0511209490
Z týhle tabulky dostanu pár základních rozměrů, například tam není rozteč děr pro vruty pro připevnění do krku. Dále netuším jak myslí tu výšku. Hodilo by se kdyby tomu dávali nějakej výkres.

EDIT:
Rozměry
Šířka: 42,4
Vzdálenost strun E-e: 35,6
Výška u hmatníku: 8,9
Výška u krku: 5,9
Výška u struny D: 5,9
Měřeno posuvkou nic extra přesnýho.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
stenly67

Příspěvek od stenly67 »

Buď opravit závit jak psal Trevor, nebo existují i spirálové vložky na opravu závitů, použití celkem jednoduché.
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
volfi

Příspěvek od volfi »

stenly67 píše: 27.03.2021 18:05 Buď opravit závit jak psal Trevor, nebo existují i spirálové vložky na opravu závitů, použití celkem jednoduché.
O opravu se pokusím, ale rád bych koupil i náhradní kus. Co koukám tak je tomu nejblíže R8 nut, psal jsem ještě na podporu HB, tak uvidíme jestli odepíšou. Upřímně je to dost nic moc materiál, natočil jsem tam imbus se zničeným závitem a vyštíplo se z toho strašně moc materiálu. Ještě jsem si říkal, co to zkusit zalejt tekutým kovem a vyříznout novej závit.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
torst

Příspěvek od torst »

úplně krajní možnost, a prasečina, prostrčit spodem šroub a kámen dotahovat shora matkou.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
stenly67

Příspěvek od stenly67 »

Asi to bude pěkné bláto. Já bych asi oslovil šikovného frézaře, který by to za tu cenu (bohatě) udělal z nějaké kvalitní oceli. Každý ale takovou možnost nemá.
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Co o číslo větší šroub? Přeřezat závit na větší, sice to bude blbě vypadat ale než něco seženeš tak to bude fungovat.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

stenly67 píše: 29.03.2021 11:47 Asi to bude pěkné bláto...
Tipoval bych zinek. Jestli jsou zespodu vidět vtoky, tak je to skoro jistota.
volfi

Příspěvek od volfi »

Jo bude to zinková slitina, nechat vyfrézovat to můžu, ale musel bych to nakreslit :D. Mě jen příjde k nevíře, že se to nedá koupit. Thomann ani HB zatím neodpověděli. Ještě mě napadlo, že to je třeba rozměr R8, ale jen to soudruzi nevyrobili přesně. Závit jsem říznul M5, ale štve mě to :D
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Porusil jsem svuj slib, ze uz nepotrebuju dalsi kytaru a neodolal volani levneho telete. Vcera dorazilo TE-52 NA. Zatim spokojenost, provedeni slusne, prazce zacisteny, vsechno funguje, serizeni celkem ok, prijemny povrch na krku a hmatniku (muj prvni javorovy). Jedna mechanika jde trochu vic zlehka, ale vse celkem presne a bez vuli. Krkovy snimac mi prijde trochu slabsi, ale nikdy jsem echt tele nemel, tak je to mozna normalni. Mezipoloha hraje famozne. Prekopal jsem elektriku a pridal push-pull na seriove zapojeni snimacu a je to dalsi velmi pouzitelna zvukova barva. (mam stejny mod u strata a tam to seriove spojeni Br+Mid nehraje zdaleka tak dobre). Casem jeste vymenim struny za Roto 10-52 ktere mam na ostatnich kytarach a zkouska ohnem pak bude ve zkusebne pri kapelni hlasitosti (ale to az nas pustej do sousedniho okresu...). Ale zatim prijemne prekvapeni, zacatecnici zijou v raji (Galaxisku na ne!) . 8)
Hraju výhradně na šrot.
torst

Příspěvek od torst »

Jsou struny centricky nad hmatníkem? Kamarádovi u jeho HB e1 trochu sjíždí.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

No nejsou uplne 100% symetricky, necely 1mm tam bude, tluste E je bliz k okraji nez tenke na 21.prazci. Ale hratelnosti to nastesti nevadi.
Hraju výhradně na šrot.
torst

Příspěvek od torst »

1 mm není tak málo, ale u tebe rozhodně ten lepší případ ! Mám taky na 2 kejtrách takové vyosení ale směrem k e1. takže při hammerlegátech a pod struna občas sjede. Na basech se jen riffuje, tam to nehrozí. Takže si na tom vydělal! :-Z Gratuliji k dobrýmu kaufu, i když Tele nejsou má krev. skupina.
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Jo taky si rikam ze na tenkym e by to vadilo vic. Tele me taky driv moc nebralo (mozna davna vzpominka na Irisku), ale nejak se to ted vyvinulo, tak uvidime jak k nemu prilnu. Puvodni plan byl dat ke krku P90, ale puvodni snimace me prijemne prekvapily, takze to odkladam na neurcito. Zatim mi nejvic vadi ze tlaci do praveho predlokti, chybi tam to zkoseni jako ma strat. No prinejhorsim vezmu pilku... ale zatim s tim jeste pockam.
Hraju výhradně na šrot.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Gratulka. Já mám TE-52 velmi rád. Má i na sucho velmi jasný a silný zvuk. Byl to ideální dárek pro ženu k narozeninám :D.
Kolikrát si říkám, jestli nestrčí do kapsy i mého HB Pro series strata za 10k. Ale jsou to dvě rozdílné kytary, nedá se říct lepší x horší.
himself

Příspěvek od himself »

Me tele pozitivne sokovalo :) HB bylo dlouho nedostupne, tak jsem si postavil skladacku. Rozdil proti HB je hlavne nizka hmotnost.
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Hmotnost me zase tak nevadi, zada mam spatny od dospivani a "Strat" i "LP" maj kolem 4.5kg, takze jsem zvyklej. Kazdopadne to chce sirokej popruh. Zatim me teda strasne bavi a inspiruje, vzdycky kdyz ji vezmu do ruky, tak z toho vypadne takovej jizanskej country rock :D
Myslel jsem si, ze to bude jenom "strat bez prostredniho snimace", ale je to uplne jina bestie, mnohem divocejsi, kousavejsi... :twisted:
Hraju výhradně na šrot.
himself

Příspěvek od himself »

Mam to uplne jinak :) Tim Lerch, Ted Greene. Nelochopitelne, proc je na to tele lepsi nez archtop.
Hraju vsede :)
volfi

Příspěvek od volfi »

Dnes odepsali z thomannu, že udělali poptávku na nultý pražec, tak jsem zvědav.
vintager

Příspěvek od vintager »

torst píše: 30.03.2021 11:24 i když Tele nejsou má krev. skupina.
Ono to pride, hovori sa, ze na tele treba dozriet. Ja som ich kedysi neznasal a teraz uz dva roky hladam nejake lavoruke lawsuit tele :lol:

Mozno si tiez poriesim HBcko tele na skratenie chvile.
Lefty Gibson Les Paul Custom Black Beauty 1973
Lefty Fender American Standard Stratocaster 2007
Lefty Charvel Pro-Mod San Dimas HH 2021
Lefty Harley Benton TE-62 DB LPB 2023
Lefty Sterling by MM stingray Ray4
torst

Příspěvek od torst »

Jak mi chodí z Aliexpressu díly, postupně dokončuji Lespaula. Včera jsem dolepil ořech a instaloval snímače, pak i struny, takže už jsem si poprvé i zahrál. Dobrý, vše v normě, zatím seznamování, žádné obrovské překvapení, nicméně, zdá se, že bude lepší, než má dosavadní Westone (foto). HB je sušší, konkrétnější, průraznější, Westone zpěvnější, vřelejší, ale hadrovější, gumovější v basech (tentýž rezultát kdysi u SG Gibson vs. Fokus).
Zaujala mě jiná věc : West. má větší úhel krku, kobylku poměrně vysoko nad tělem. Poslední dobou na ní rád hraju, vlastně mi to tak vyhovuje. HB má krk rovnoběžněji, kobylu níže. Zatim jsem při porovnání nezaregistroval horší/lepší. Ale přijde mi to jako důležité hledisko, vůbec při hodnocení zvuku kytar LP. Kdekdo řeší materiál, průřez krku a pod., tohle mi přijde neméně důležité. (?).
https://torst.rajce.idnes.cz/HARLEY_BEN ... KOMPLETACE
P1040986.JPG
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“