Gibson Les Paul standard - jaký ročník
Pravidla fóra
Re: Gibson Les Paul standard - jaký ročník
A nebo Custom Shop Reissue. To je taky sériová produkce jen z jiné fabriky.
https://hudebnibazar.cz/gibson-les-paul ... /ID371599/
takže tenhle je bez dutin?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Pokud to je tento model, je to tak.torst píše: 9.04.2021 13:52 https://hudebnibazar.cz/gibson-les-paul ... /ID371599/
https://www.gibson.com/Guitar/USA1R6524 ... 0s/Unburst
Pokud to v r.2019 dělali jako v r. 2021, což si nejsem jistý, protože od r.83 bylo běžné jen 9 děr, což platilo i po r. 2000, uniklo mi, že s tím přestali a kdy, pro mě novinka, určitě to není dlouho.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
a levné kusy jako Studio, Tribute, LPJ, ty jsou vydlabané?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Tribute 2018 nebyl vydlabaný (ten jsem měl), 2017 byl a 2019 taky, pak už jsem to nesledoval, vrátil jsem se k SG.
Trochu to ve mne budi dojem, ze v kuloarech jsou dutiny tabu, zatimco mne je to sympaticke 
- Ivan.ps
- Kontaktovat uživatele:
Presne tak. Ja mám Gibson Les Paul Standard 2019 s dutinami a vôbec mi to nevadí. Je to skvelý nástroj.himself píše: 10.04.2021 19:14 Trochu to ve mne budi dojem, ze v kuloarech jsou dutiny tabu, zatimco mne je to sympaticke![]()
Právě, že i drahé kusy jsou vydlabané. https://www.gibson.com/Guitar/CUSZJG839 ... loss/Ebony
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
tribute 2018 gold top mám doma a je telo plné
Asi blbá otázka, ale podle čeho to poznáš?
poklepom, nepocujem dutiny, aj vaha, a da sa to dohladat aj na nete ale ci je to vyhoda alebo nevyhoda to veru neviem, https://www.youtube.com/watch?v=e2ygpu5S2S4 alebo tu https://www.frontman.cz/gibson-lp-tribu ... -na-urovni
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
-
Supreme modely jsou příkladem drahé a vydlabané kytary.
pletete tady pojmy a dojmy. 9-hole relief není vydlabaná kytara a nepoznáš ji od solid body. Je to odlehčení používané od 80.let. Jako vydlabaná kytara se dá označit ultra weight relief a chambered. Poklepem je to nerozeznatelné (z horní strany je pořád klepeš na půl palce plného javoru), ale rozdíl je hlavně váha a jak hraje akusticky.volfi píše: 11.04.2021 11:56Právě, že i drahé kusy jsou vydlabané. https://www.gibson.com/Guitar/CUSZJG839 ... loss/Ebony
Supreme modely jsou příkladem drahé a vydlabané kytary.
- Alternátor
No, není to sice Standard, ale Les Paul to je. Studio rok 1993, krk slim taper (odhaduju, do ruky jde stejně, jako Explorer) hmatník eben, snímače 490R a 498T, zlaté pokovení už trochu slezlo, ale na svůj věk vypadá moc dobře. Ve srovnání s Traditionalem je o trochu lehčí, tón není tak plný, ale na druhou stranu je agresivnější a víc sedí do silnějšího zkreslení. Hraje to jak prase.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Pojem "pravý Les Paul" je zavádějící. Pro mě produkce late 80s a 90s jsou velmi "pravé" Les Pauly a přitom mají weight relief. Pokud budeme chápat "pravý Les Paul" jako rok 59 tak ho určitě nedocílíš tím, že si koupíš solid body LP. Je tady mnoho dalších faktorů, které ti chybět budou - top carve, uložení krku, dost podstatný materiál hmatníku atd. A hlavně 62 let stáří.
Absolutně se podceňuje 9 hole weight relief. Obecně odlehčování má špatnou pověst, tady v ČR se prosazuje myšlenka "víc dřeva lépe hraje". Vydlabané LP bych nazýval chambered LP, které se opravdu moc nepovedly a na trhu mají proto nižší cenu, ale i tam najdeš fajn kusy.
Absolutně se podceňuje 9 hole weight relief. Obecně odlehčování má špatnou pověst, tady v ČR se prosazuje myšlenka "víc dřeva lépe hraje". Vydlabané LP bych nazýval chambered LP, které se opravdu moc nepovedly a na trhu mají proto nižší cenu, ale i tam najdeš fajn kusy.
I to mi přijde trochu podivný argument. Už jsem to tu psal, ale kolik bylo těm legendárním 59 LP, když se na ně hrály a nahrávaly legendy, jako J. Page, P. Kossoff, B. Marsden, aj.? Byly to 10, 15, max. 20 let staré kytary. Takže vlastně relativně nové kousky, v současnosti by to byly maximálně kusy z přelomu milénia. Takhle "mladé" vytvářely zvuk, pro který je dnes obdivujeme. Nebylo v tom žádné vyzrávání dřeva, jeho dýchání přes prodyšný nitrolak, slábnutí mgt. pole snímačů ...Swiz píše: 13.04.2021 20:00 Pokud budeme chápat "pravý Les Paul" jako rok 59 tak ho určitě nedocílíš tím, že si koupíš solid body LP. Je tady mnoho dalších faktorů, které ti chybět budou - top carve, uložení krku, dost podstatný materiál hmatníku atd. A hlavně 62 let stáří.
Já myslím, že to jejich urychlené zrání k dokonalosti, pokud už nebyly dokonalé z výroby, je dáno hlavně tím, jak se na ně hrálo. Asi hodně, místo kecání na fórech. A taky se s nimi nikdo nemazlil a neleštil z nich kažý otisk palce. Na dobových fotkách a videích je vidět, jak vypadaly po pár letech provozu.
Já reagoval na hodnocení LP podle těla. Ten zvuk, který slyšíš na nahrávkách tebou citovaných kytaristů nedělá ale jen ta kytara. Je to koktejl různých faktorů, které pak udělají tenhle výsledek. Zesilovač, styl nahrávání, i styl hudby který hráli. Dnes je vše uhlazené, moc dokonalé a vlastně pak na konci neojedinělé.
Edit: nenapsal jsem ani slovo o stárnutí dřeva nebo snímačů. Ano kytary na které se hraje mají tendenci znít lépe než kytary ležící ve futrálu. Sám to vidím na svých LP jak se rozezní, když na ně hraju frekventovaněji. Takže kytara na kterou se 62 let hrálo ať je to LP nebo ne, bude asi vyhranější než 2021 produkce.
Edit: nenapsal jsem ani slovo o stárnutí dřeva nebo snímačů. Ano kytary na které se hraje mají tendenci znít lépe než kytary ležící ve futrálu. Sám to vidím na svých LP jak se rozezní, když na ně hraju frekventovaněji. Takže kytara na kterou se 62 let hrálo ať je to LP nebo ne, bude asi vyhranější než 2021 produkce.
Naposledy upravil(a) Swiz dne 13.04.2021 21:39, celkem upraveno 1 x.
Jo, tak nějak jsem to taky myslel. Kdo by v té době měřil, jakou kapacitanci má kabel?Swiz píše: 13.04.2021 21:26 Já reagoval na hodnocení LP podle těla. Ten zvuk, který slyšíš na nahrávkách tebou citovaných kytaristů nedělá ale jen ta kytara. Je to koktejl různých faktorů, které pak udělají tenhle výsledek. Zesilovač, styl nahrávání, i styl hudby který hráli. Dnes je vše uhlazené, moc dokonalé a vlastně pak na konci neojedinělé.
me by zajimalo, jestli tohle "vyhravani" masivnich elektrickych kytar jde nejak zmerit, nebo jde pouze o dojmologii a zvyk. Vsadil bych se, ze to bude spis psychologicka vecSwiz píše: 13.04.2021 21:26 Ano kytary na které se hraje mají tendenci znít lépe než kytary ležící ve futrálu. Sám to vidím na svých LP jak se rozezní, když na ně hraju frekventovaněji. Takže kytara na kterou se 62 let hrálo ať je to LP nebo ne, bude asi vyhranější než 2021 produkce.
EDIT: kytary vyhrane v soutezi, to uz je jina a ty jednoznacne hrajou nejlip
Jsem přesvědčený, že vyhrávání el. kytar je naprostý nesmysl. U akustických kytar je to jen o malinko menší nesmysl (ale pořád nesmysl). Nástroj buď hraje, nebo ne. Pocit, že se nástroj zlepšuje je IMHo tím, že si na něj muzikant zvyká. V rozšlápnutých botách se taky chodí líp než ve funglovkách.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.