Pedálový předzesilovač

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
torst

Re: Pedálový předzesilovač

Příspěvek od torst »

ano, v principu je to zas jen digitál. Ale znám simulace hrající blbě i ty hrající perfektně. Když 2 dělají totéž. Nevím, jestli AT v poslední verzi používá IR simulaci boxů. Toto ano. Navíc Strymon je konstruovaný do Boardu, buzení boostama, drivama a td, což u AT pochybuji. Atd atd.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

vasekh píše: 10.03.2021 19:12 To by ale teoreticky nemělo hrát nějak zásadně líp, než nějakej Amplitube... nebo?
Podle téhle logiky ovšem nějakej Fractal nebo Kemper taky ne. :)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Dan Hawkins z Darkness a Diezel VH4 místo preampu v plexině (mezi 2. a 3. minutou):
https://www.youtube.com/watch?v=TQqxF_sR7E4&t=274s
torst

Příspěvek od torst »

Z bratrské Číny k nám přichází další dokonalý výrobek !! Za nevelký peníz nabízí dokonalý metalový zvuk v kompaktním balení. Nerozeznatelný od lampy a dost možná ještě lepší !! Potvrdí osm z deseti Innerselfů ! ! !
Včera večer v potu hýždě jsem nahrál ultimativní video ! Pro nedočkavé zájemce prasety zde : http://torst.sweb.cz/DiGitech-Death-PDF.pdf
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
innerself

Příspěvek od innerself »

Mě se líbil víc metal master od digitechu. Mám doma tak nahraju. Blbý je ale to, že tam digitech dal jenom ovládání basů a vejšek. Já to vyřešil ekvalizérem za efektem a vadilo mi to víc, než jejich klasická absence gain potu.
Naposledy upravil(a) innerself dne 17.08.2021 20:34, celkem upraveno 1 x.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
torst

Příspěvek od torst »

Fakt Metal Master? No já ho mám v Digi DF7. Přijde mi naprosto hroznej, nepoužitelnej, tak nějak nosovej, rádobysimulační. Co jsem čet názory, tak ho haní kde kdo. To už zlatej Metal Zone !
Death Metal je právě dobrej, že nepřidá nic navíc, funguje opravdu jen jako higain preamp s 3way korekcema.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Metal Master je vykostěný sen pokojíčkového metalisty, který o skutečném zvuku nic netuší.
Metal Zone kdyz se prozene boxem/IR není uplne nepouzitelny, predvadel to nekolikrat i Ola

Ted jedu pedalove preampy, a posledni kousek uz je i pouzitelny, a pritom je to levny sh*t,
ne tak jeste z bazaru (díky Krade ;))
samotne krabicky do IR jsou bohuzel temer nepouzitelne, ale s timhle bazmekem uz se to docela vydrzet da a muze to byt napriklad koktejlboard nebo mini zalozni reseni...
tady par ukazek https://soundcloud.com/hyenik/miab-americana

Obrázek
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
innerself

Příspěvek od innerself »

Koukněte když metal master a death metal zkoušel Ola ve smyčce satana. Taky určil že mu víc sedí metal master.
torst

Příspěvek od torst »

Asi myslíš tohle:

Jeden z mála případů, kdy bych s Olou nesouhlasil. Ale třeba DMM ještě někdy přijdu na chuť. Zatím horuji pro DDM, protože jsem ho komparoval právě s těmi lampáči (Engl, Rockwell), jasně, nebylo to 100%, ale zatim asi nejblíž z podobných "HG preamp" krabiček.
innerself

Příspěvek od innerself »

Jojo přesně tohle myslim. Já to zkusim ještě na pravym aparátu a dám vědět. Death metal jsem zkoušel mnohokrát. Vadilo mi že je ve zkreslení jak bláto. Oproti třeba metalzonu ten death metal hrál, jak kdybych jel přes krkovej snímač. Pro hrubou představu. Ten metal master mi přijde ultra tight. Ale jako čekáme od toho to, co to stojí. Nikdo nemůžeme čekat že nám to nahradí nějakej preamp, kterej se prodává za 5x tolik. Moh bych udělat něco podobnýho jak Ola, ale ne v takový kvalitě teda :D
torst

Příspěvek od torst »

DDM bláto? No neberu ti názor. Mě přijde právě perfektní. A při skromnosti, myslím, že ani ta moje ukázka není bláto. Problém je ta neregulace Gainu, ale dobrá odezva na kytarové Volume (!) to kompenzuje. Můžu vyhrabat ty porovnávačky s Englem, co jsem kdysi nahrál, ale je to jedno, už nezávodim, kdo dočůrá výš. Uznávám, že Metal master nemusí být tak hrozný, jak si celou dobu myslím,ale na mém absolutoriu pro DDM to asi nic nezmění.
Tady jsem simuloval reálnou Mesu Recto podle tracků dodaných Velkým Sandonem. Samozřejmě, DDM je trochu jinde (Engl na něm jde líp), ale pořád si myslím, že DDM je postavenej nejblíž k lampovému HG preampu.

Tady ten člověk hop používá obdobně. I když chvála v textu mi přijde už zu viel.
innerself

Příspěvek od innerself »

No když k tomu použiju overdrive, kde právě stáhnu volume, aby to nekreslilo ještě víc, ale právě míň, než maximum, tak je to v pohodě. Pro mě je i stejný bláto ta mesa, nebo i 5150. Bez overdriveru se to za mě neobejde. Asi to je rukama, protože jsou lidi, co používaj jenom hlavy a zní jim to dobře. Pro mě je to ale bez krabičky nepoužitelný :D Ostatně i ten frajer tam má overdrive před DDM a pak to zní v pohodě.

Edit: Teď mě napadla další věc. Ona asi ta tvoje modifikace pro gain pot bude ku prospěchu věci, protože většina i lampovejch aparátů při kroucení gainu přes půl dráhy začne propouštět víc basů do zkreslení a proto se to pak o to víc hltí. Ty ho v tý ukázce máš staženej a to by mohlo zvýšit tu artikulaci.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Stvůrci krabiček neusínají na vavřínech zašlé slávy.

Popatřte ultimátní mysteriozní orákulum... voilà...  FONT OF THE GODS !!!

Míra kreativity, marshall čudle a zvěrskej nápis jedním z nejkrásnějších fontů planety, u kterého se mistr designér neobtěžoval odříznout ocásek za "s" na konci, aby nezkazil styl - ono totiž ve Wordu to nejde - černá krabice prostá sebemenšího pokusu o pěknost či eleganci - to vše dává jasně najevo, že toto zařízení nebude levné!

A též webovky dávají tušit, že jsme v audiofilské sekci pro fajnšmekry.

Poslouchejte a děkujte, že jste svědky takového nikdy neslyšeného jedinečného zázraku.

torst

Příspěvek od torst »

innerself píše: 12.04.2021 5:58 Ona asi ta tvoje modifikace pro gain pot bude ku prospěchu věci, protože většina i lampovejch aparátů při kroucení gainu přes půl dráhy začne propouštět víc basů do zkreslení a proto se to pak o to víc hltí. Ty ho v tý ukázce máš staženej a to by mohlo zvýšit tu artikulaci.
Modifikovaný DDM jsem použil jen v té srovnávačce s Mesou. První klip, kde je DDM sólo, je normální fabrická verze. Nemyslím, že ten Gain pot dobarvuje zvuk.
innerself

Příspěvek od innerself »

torst píše: 13.04.2021 11:29
innerself píše: 12.04.2021 5:58 Ona asi ta tvoje modifikace pro gain pot bude ku prospěchu věci, protože většina i lampovejch aparátů při kroucení gainu přes půl dráhy začne propouštět víc basů do zkreslení a proto se to pak o to víc hltí. Ty ho v tý ukázce máš staženej a to by mohlo zvýšit tu artikulaci.
Modifikovaný DDM jsem použil jen v té srovnávačce s Mesou. První klip, kde je DDM sólo, je normální fabrická verze. Nemyslím, že ten Gain pot dobarvuje zvuk.
Vždycky gain dobarvuje nějak zvuk. Až budu mít čas, tak zkusim tvuj zvuk a něco podobnýho zkusim nakroutit i na tom metal masteru (jestli to bude vůbec možný :D).
torst

Příspěvek od torst »

cherreda: Dobrá ironie. Myslím, že luxusní preamp krabce bych uměl směle konkurovat Marshallem DRP-1 nebo Award Session JD10 MkII !
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Nedávno jsme tu zmínili hipsterské webovky a už to je fakt tady.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Když napíšeš na Aliexpressu nějakému sellerovi čajnapedálů a trefíš šikovného kluka co tam umí zůstat po šichtě a udělá ti jednu sérku s custom designem co mu pošleš, jistě ti tohle udělá, 20$ za kus. Když přihodíš 40$ tak se vsaď že do týdne vymňoukne aji takovou webovku jak ten typan z améru. Doma si pak jen fixou na zadní panýlky napíšeš low serial numbers až ti to dorazí free-shipppingem a jsi in the green.
To je fakt velký krut.
:lol:
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Scorstin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorstin »

hyenik píše: 10.04.2021 21:28 Ted jedu pedalove preampy, a posledni kousek uz je i pouzitelny, a pritom je to levny sh*t,
ne tak jeste z bazaru (díky Krade ;))
samotne krabicky do IR jsou bohuzel temer nepouzitelne, ale s timhle bazmekem uz se to docela vydrzet da a muze to byt napriklad koktejlboard nebo mini zalozni reseni...
tady par ukazek https://soundcloud.com/hyenik/miab-americana

Obrázek
Ten Caline by mal byt plusminus rovnaky ako Joyo (Harley Benton) American sound, ze? Alebo je tam nejaky rozdiel? V tvojich ukazkach to znie akoby si to mal pustene do gitaroveho boxu alebo IR, a nie direct. Mam tu HB verziu a prisla mi byt dost ostra vo vyskach s overdrive pedalmi, tak sa divim nad tvojim zvukom...
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

higain bez IR je sebevrazda :) takze samozrejme ze je to pres impuls.
On je tam nejaky radoby speaker simulator porad nastaveny, ale to je jenom nejaky EQ, ze to neni tak ostre.
vsechny ty preampy jsou +- stejne, vykradacka Tech21 character serie.

Dokazu si predstavit ze bych na tohle uz odehral koncert, kde to zkresleni neni v zakladni zvuk (coz je zaroven muj cil najit na to snesitelne a male reseni).
Neni to sice jeste uplne košer, vyzkumy pokračují, ale samozrejme je to úplně jinde nez třeba Zoom, zdravim torsta (a ne ani s IR zoom nestaci, je to ploche, neprosazuje se to).
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“