Pedálový předzesilovač

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Pedálový předzesilovač

Příspěvek od hyenik »

stejna sestava krabiček prohnaná riskantně přes další hyperlevnou čínskou sra*čku,
ale až na malé pihy to tentokrát vnímám jako zisk :)
https://soundcloud.com/hyenik/miab-bluejay

Obrázek
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
torst

Příspěvek od torst »

hyenik píše: 16.04.2021 11:35 zdravim torsta (a ne ani s IR zoom nestaci, je to ploche, neprosazuje se to).
Hyeno, hyeno, ty zase zlobíš !! Máš kliku, že jsem nalitej jak cep, jinak bych sed do auta a dojel bych ti na Moravu naplácat řiť !!!
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Po prvním rychlém seznámení s Mooer MicroPreamp 012 (Friedman) musím říct, že jsem překvapen tím, jak dobře doma zní. Zatím jsem neměl technickou možnost to vyzkoušet s kapelou, ale to brzy přijde. Nicméně doma jsem to úplně obyčejně zapojil do linkového vstupu Lexicon Alphy na bedýnky přes PC a musím uznat, že ten zvuk je dostatečně dobrý. Na domácí cvičení bomba. Až mi někdy odejde kombo, další kupovat nebudu a udělám si rig skrz lepší zvukovku a studiové monitorky. Překvapilo mě, jakým způsobem ta cabsimulace na tom pitomém malém Mooeru udělá přesně takovou tu odezvu v basech, jako by to fakt bylo sejmuté mikrofonem z reproboxu. Takovou tu čvachtavost a pseudohutnost. Krása. Je to fakt jinde, než klasické ekvalizační cabsimulace minulosti, a to je mi jasné, že to je jen začátek cesty a dnešních možností s impulzama, Radarama, Pangeama a kdečím :) Jasně, neuchcávám z toho zvuku, ale na to kolik to stojí je to fakt sranda.
So far so good. Jsem zvědav co bude až vkročíme do zkušebny s fungujícím mixákem a PAčkama. DIBox jsem pořídil, kabely, takže brzy to budu vědět :)
Ale ikdyby se mi to live nelíbilo, tak minimálně nadoma je to luxus. Na stole krabička do zvukovky, čudlíky, a nazdar zesíku.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
torst

Příspěvek od torst »

Jen ze zájmu - když ho zapneš, taky pár vteřin trvá než "naběhnou Windowsy" jako u jinejch digi krabek?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
José

Příspěvek od José »

To jsem koukal na Darkglassi ADAM (ktery vlastnim) - vubec to nechapu, ale startuje okamzite. Jinak RADARu to treba klidne par sekund zabere..
torst

Příspěvek od torst »

primitiv Digitech DF7 taky nejdřív problikne.
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Mooer Micropreampy startujou tak asi 3s.
Hraju výhradně na šrot.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Jojo. cca 3 vteřiny než to svítí.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Zajímavá variace Krakena s vestavěným digitálním koncákem a diboxem s impulsy od TwoNotes a jejich editací přes Torpedo Cab.
Různé možnosti provozu, není to velké a necelé 2 kg... prostě další parádní hračka. 8)

https://store.two-notes.com/en/smartblo ... kenV4.html

Demilich

Příspěvek od Demilich »

Jasně, za 24K CZK, no proč ne.. :D
José

Příspěvek od José »

No, protože na rozdíl Diezela s origo boxem, Friedmanem BE s origoboxem atp. za 100+ si aspoň u stěhování nestrhneš záda.. :D
Demilich

Příspěvek od Demilich »

To bezesporu :) Ale tak zase kdybych měl Friedman BE, tak bych aji ty záda zatnul, a rád :D

Ale k topicu, no, učinil jsem první zkušenosti s Mooer MicroPreamped právě Fried-Mien. Je to boží krabička. Tak boží, že jsem ji chtěl rozbít kladivem, protože nechápu jak si ta malá sviňka dovoluje hrát lépe jak větší dražší gear. Na zkoušce v placené zkušebně s JBL PAčkama a normálním mixákem jsem se na sprosťáka píchnul přímo do mixu bez DIboxu, pojď mi hop, zapnul cabsim, udělal tón, pannul se do levého, cutnul si trochu spodek a kamarádi, takový zvuk jsme na některých koncertech neměli z PAček ani po nazvučení reálného Orange OR15 na normálním boxu. Chugga-chugga se stratocasterem, pohoda. Takže to jde. Jasně, nesednul jsem si z toho naprdel, ale fungovalo to, nikdo z nekytaristů na to neřekl půl křivého slova a krabička za 2K odehrála zkoušku s bubeníkem.

Ale aby vše nebylo tak růžové, tak jsem učinil i horší zkušenosti. Třeba že sypat do té krabičky nahulený fuzz jde, ale některé pedály to "nesežere" a zvuk se úplně rozprasí. Ok, to bych čekal, není to stříbrná kulka na všechny trable.
Taky druhý kytarista si koupil MicroPreamp PowerZone co modeluje Koch Powertone, no a ten je takový divný. Ten nám moc nefunguje. Vymění to za 019 Plexinu brzy.
No a pak jsme s tím čarovali a chtěli to dávat do returnu na kombu, to nefungovalo, ticho, nevím proč. A pak jsme to přepojili do mixu a zapomněli zapnout cabsim a hodinu hráli s tak harsh zvukem, až nám bzučelo v uších.
Jako bolí to. Jsou to nové a cenné zkušenosti :lol: Ale celkově musím uznat, že za ty prachy aji taková pitomost jako Mooer MicroPreamp umí pořešit fakt solidně hodně věcí. Pohlo se to kupředu.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

na bazaru za hubičku https://beta.hudebnibazar.cz/victory-am ... /ID375231/
sice bez koncáku, ale hrát přes kytarový box je dnes stejně přežitek (jak mě naučil cherreda ;)
Momentálně jsem si přivezl další várku amp-in-box krabiček, takže pak poreferuju.
Pedalboard cesta = preamp - IR - aktivka mi přijde dnes z celkového pohledu optimální

akorát ten Kraken mě bohužel z žádné ukázky nepřesvědčil, i když má 4 lampy 👍
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

celkově jsou Victory zvukově nezajímavé. Ono na tom není nic špatně, akorát se kromě velikosti (která je vykoupena velikostí HW) hledá důvod, proč to vlastně chtít...

Za mně z těch Mooeru mi nejvíc sedí (resp. leží pokažený v šuplíku) 005 EVH. S 30W Baby Bombem to jako záloha funguje dobře. Paradoxně z těch multi Mooerů se nedá dostat stejný zvuk jako z Micropreampů :shock:
José píše: 5.05.2021 13:36 No, protože na rozdíl Diezela s origo boxem, Friedmanem BE s origoboxem atp. za 100+ si aspoň u stěhování nestrhneš záda.. :D
no jestli někoho poláme 20kg hlava a 45kg box, tak to je solidní podpapírák :lol: Nedejbože aby kytara měla víc než 3 kila...to už je na doživotní následky.

EDIT: od kdy má bazar beta verzi :o
José

Příspěvek od José »

@ bubu 8-0 Tyjo, asi jsem z hodne slabeho kraje, ale tahat sam 45kg box (a to nezapomenout na case) ze zkusebny ve tretim patre (samo bez výtahu), dotáhnout to do auta (doporocuju neco vetsi nez smarta, zvlast jestli si tam bubenik jeste rovna ty svoje kramy (oblibena taska s hardwarem) a basak svoji poctivou SVT heritage a k tomu matching 8x10 lednici (pouhych 76kg)), doject ke klubu, u kteryho se nedá zastavit, takze na blikacky vynosit predklub (velci silaci, co zvednou svoje kabinety nad hlavu maji stesti, pac mezi parkujicimi auty s tim hranatym kramem neprojdes). Doject do klubu (jen dvoje prudke uzke schody) slozit to. Pak samo plny energie odehrat svuj 40 minutovy set. Za chvilu pulnoc, cely vecer cucat kolu, protoze se to samo neodridi a diky tomu si plne uvedomovat, ze se to musi dostat zpet. Jen kdyby pak cloveka nesrala ta kapela, sedici na baru - ty hovada dojeli sockou, nastroje v bagu, bubenik si holt pujcil mistni skopky a tak tahne jen plechy) jen basak ma u sebe asi 12 kilovou 112 bedynkou a zvuk? No vzhledem k klenutym kamenym sklepnim prostoram mohl byt zvukar merlin a stejne byly vsichni radi, ze bylo zpevuli rozumnet aspon kazde sedme slovo a o rozliseni, kde konci basa a zacina basa si vsichni stejne mohli jen nechat zdat. Ale hlavne mit pocit, ze to za to stoji a ze mne nejakech blbejch 50 kg nepolozi.. Jojo, asi mi to, ale ani nevadi, byt dle tehle kriterii slabej jak moucha, stejne toho gearu za zivot odstehuju jiste vic, nez by se mi libilo.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

to jsi pěkně vypsal všechny ty demotivující faktory při klubovém koncertování :lol:
Pravda je, že pokud jedeme někam, kde se ví, že bude zvuk naprd, tak je ideální si boxy/bicí domluvit s domácími popř. klubem. Bohužel v dost klubech jsou, resp. bývaly, kolikrát i takové odposlechy/PA pro použití s nějakým modelerem je naprosto otřesná záležitost (pokud nejedeš IEM) a rychle jsem se vrátil k tahání 50kg oblud schody neschody :D
José

Příspěvek od José »

Jo ono samozřejmě nic není černobílé. Místní škopky, který si půjčí bubeník, se rozpadají (šlapka nedrží na kopáku, blány dělají čvauauaucht, a vršek hajtky nedrží na trnu), u jednoho odposlechu nehraje horna, v druhém zas je woofer tak línej, že člověk nerozezná, jestli hraje falešně, páč než složí tón, už se hraje další atp. ale že bych si před sebou ospravedlnil (a přesvědčil se že si koncert užívám) kdybych tahal něco, co má víc jak jeden woofer to teda ne, PA určitě suplovat nehodlám. (Nejhledě na to, že ten osmáctipalec hnanej d-calss zesem a k tomu dva malý vrchy, stejně v rolování netrumfnu u kdybych tahal ty 4x12 čtyři a přitom to váží jak jedna, a přičemž klub nebo malej openair to uhraje stejně stejně líp než pódiová hradba, (i když hraješ punk v*le)), ale to už od preampů malinko utíkáme.
Každopádně mne cherredova cesta (prcek na podlahu a vlastní odposlech - tedy něco mezi, už větší, ale furt přepravitelný sockou) ještě nezklamala - IEM nějak není to ono, zvlášt naše polodutý nástroje se v bordelu na pódiu chovají úplně jinak (živěji) než se sluchadlama.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

uplne se mi pri tech vzpomínkách orosilo čelo :)
kdyz se na to podiva nekdo nezaujaty, tak si musi prinejlepsim tukat na to (orosene) čelo.
Ale co, jdeme za svým snem, zdar nazdar, rak volové :)
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Co to proboha leze za zkreslení z toho Krakena? To je jak když se sype písek?!?!
Demilich

Příspěvek od Demilich »

V Thomannu ve zkušebně jsem hrál na dva nějaké Victory zesilovače, nevím už které, a oba dva byly zvukově naprosto nezajímavé a nelíbily se mi.

Zajímavá informace o tom, že ty Mooer mulťáky nezní (tak dobře, yeah?) jako ty malé MicroPreampy. Fakt? Právě druhý kytarista dost uvažuje o nějakém...
A právě 005 taky sháním bazarově, jestli někdo máte fungující a už ho nechcete, napište mi.

Storky se stěhováním. Yeah :lol: Tohle si člověk musí zažít, jinak nehrál. Je to jak píše José, úplně přesné. Domluva s hostujícíma je klíčová pro minimalizaci tohodle shitu. No a co se týče nošení vlastních reproboxů, to je zkouška. Svoje 45 Kg SoundCity unesu sám. Má dobré a dobře umístěné madla. Ale dát v jednom člověku padesátikilovej Orange PPC412 tak to jsem zatím viděl jen jednou. Ačkoli posiluju (no, teď samo ne) a silný jsem dost, tak PPC412 sám nedám. Nejde ani tak o váhu, ale o ty madla, kde jsou a rozměr toho boxu. To se prostě normálně vzít nedá :D
Ale taková PPC212 OpenBack, to je proti tomu box typu "hodím ti ho, chytej".
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“