Pedálový předzesilovač

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
cherreda
Rádce

Re: Pedálový předzesilovač

Příspěvek od cherreda »

Někde je tu téma přímo o těch Mooer preampech, tak jsem tam něco tehdy psal.
Zkusil jsem jich už 6 - Friedman vyhrál, EVH 005 byl pro mě no.2.
Že by micropreampy hrály líp než Mooer multiefekty mě nějak nenapadlo - zkoušel jsem jen GE200 a osobně jsem z toho měl stejný pocit, neporovnával jsem to napřímo a určitě bych tomu ani nevěnoval čas.
Za mě to vykazuje cca stejnej zvuk a jestli je to jiné, tak moc daleko od sebe to nebude - t.j. Mooer za ty prachy ok, uspokojivé - vhodné jako backup, na cvičení, do zkušebny, do svatební kapely apod.
Ale jako hlavní zdroj zvuku něčeho, co beru vážně? To ne. :)
Taky jsem tady už párkrát upozorňoval na vtipné internetové výkřiky na téma, že ty Mooery jsou Kemper/Fractal killer - které možná už denska vyšuměly do ticha, jak se dalo čekat. :)
Tak to fakt ne, Kemper/Fractal to jsme jinde.

Co se týká spolupráce těch digitálů s krabkami, resp. s nakopávátky a kreslítky přes vstupem, tak to je tristní záležitost. :)
Chce to vždycky zkusit se střízlivým, spíš pesimistickým očekáváním a měli byste vyloženě jásat, když se to chová alespoň slušně - na "výborně" totiž nejspíš nikdy nedojde. :)
Opatrně třeba i s wahy, které mají cleanboost - nezačne to valit šťavnatá sóla, když tam pošlete +15 dB jako do JCM800. :)

Já mám před Axe menší preinput pedalboard s Digitech Freqout a Whammy a Morley BadHorsie - to funfuje bez problémů.
Ale např. fuzz byl totálně v řiti.
Prostě snaha o slučování analogu s digitálem vede obvykle k frustraci :), rozhodně doporučuju neopouštět digitální prostor a vystačit si s interními simulacemi overdrivů a fuzzů - i když se to třeba chová trochu jinak, než znáte z předlohy, furt je to ve finále lepší.

Pokud někdo chce používat krabičky tak, jak je zvyklý, tak může jít cestou analogový/lampový preamp + impuls player.
To se samozřejmě chová správně, no problema.

José:
Výtečně popsáno, taky dobře znám. :)
U 8x10 a vzpomínky např. na Kain - parkování a schody - mi začalo cukat víčko.

hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

dyt cherreda o tom udelal krásný report (O albu) https://studiotahiti.rajce.idnes.cz/I_l ... ratislava/

vzhledem k vyse jmenovanemu hledam analogovou cestu, aby šly používat i krabičky
Caline Americana funguje snesitelně (byť je tam porad nejaka stredove zabarveni),
Mooer 006 na clean se dal taky vydržet, Mooer 004 bohužel ne (a to nekdo na bazaru psal jak super bere krabičky, to pak vždycky přemýšlím z jakého paralelního vesmíru takova zvěst mohla dorazit)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

hyenik píše: 6.05.2021 14:05 dyt cherreda o tom udelal krásný report (O albu) https://studiotahiti.rajce.idnes.cz/I_l ... ratislava/
Právě mám fibrilace a jestli se začnu ve spánku znova pomočovat, tak si to ještě vyřídíme.
jastud

Příspěvek od jastud »

Jen k těm digisimulacím a krabkám. Lovepedal LesLius před Headrushem mě příjemně šokoval - je to skoro tak dobrý jako před lampáčem. S TS-kem taky docela v pohodě. Ale obecný pravidlo to jistě není. Navíc u HG zvuků (který nepoužívám) může být všechno jinak.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jj, může být, viděl jsem taky nějaké video borec sypal do Kempera hyperboutique Kingsley a znelo to dobre.
ale castejsi jsou ty zklamani, holt kazdy musi zkouset na svuj konkretni gear (a výrobci zas budou mít co žrát :)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Jasné, však nerozporuju, že dost věcí spolu bude úspěšně fachčit, akorát je opačný jev jaksi mnohem častější, než u analogu s analogem, tak je potřeba s tím trochu počítat a nedivit se, když se nezadaří.

Nicméně při běžném provozování nevidím důvod u těch vymakaných mulťáků hrotit nějaká kreslítka před.
Když si takovou věc pořídím, tak proto, abych měl co nejvíc zvuků v jedné chytré krabici.
Nejpve lovím v mašině a až v případě neúspěchu dojde na něco externího.
Viz typicky - v AX8 je whammy tak špatné, že jsem ho nevydejchal, proto mám venku Digitech whammy 5. Něco jako Freqout tam není vůbec. Wah preferuju BadHorsie nejen kvůli zvuku, ale i kvůli ovládání - exprešón je proti němu neohrabanej. Ale množit kreslítka... proč si to dělat, v mašině je toho jak zrzavejch brablenců. 8)
jastud

Příspěvek od jastud »

hyenik, cherreda: souhlas.
Já tam ten drive prskl jen jednou čistě ze zvědavosti. Normálně to nedělám, není k tomu důvod. Jen mě překvapilo, že to dobře funguje.
torst

Příspěvek od torst »

cherreda píše: 6.05.2021 10:58 Co se týká spolupráce těch digitálů s krabkami, resp. s nakopávátky a kreslítky přes vstupem, tak to je tristní záležitost. :)
Chce to vždycky zkusit se střízlivým, spíš pesimistickým očekáváním a měli byste vyloženě jásat, když se to chová alespoň slušně - na "výborně" totiž nejspíš nikdy nedojde. :)
Opatrně třeba i s wahy, které mají cleanboost - nezačne to valit šťavnatá sóla, když tam pošlete +15 dB jako do JCM800. :)
Já mám před Axe menší preinput pedalboard s Digitech Freqout a Whammy a Morley BadHorsie - to funfuje bez problémů.
Ale např. fuzz byl totálně v řiti.
Prostě snaha o slučování analogu s digitálem vede obvykle k frustraci :), rozhodně doporučuju neopouštět digitální prostor a vystačit si s interními simulacemi overdrivů a fuzzů - i když se to třeba chová trochu jinak, než znáte z předlohy, furt je to ve finále lepší.
Potvrzuji. Zkušenost se ZOOMem. Simulace preampu nakopnutá interním OD - paráda. Po jeho vyřazení a připojení externího analogu - špatný. Ale někdo tu tuším psal, že ty micropreampy berou ovdrivy dobře. Je to logické, počítá se s jejich umístěním v řetězci, musí (?) to mít nějak vyladěné.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Mam vyzkouseny vsechny uvedene varianty - lampovy kombo, ZOOM G1, Mooer 006 a 008 a pred tim pedalboard. Kombo se chova samozrejme nejprirozenej. Mooery jakz takz, ale tady je potreba hodne setrit s clean boostem (logicky, za zadnou cenu se nesmi prebudit vstupni A/D), no a ZOOM je na tom jeste o trosku hur. I na nem jsem si vyrobil "cisty lampovy" preset, ktery pouzivam kdyz doma zkousim krabicky a ujde to.
Ale jako zalohu k aparatu budu tahat Mooera, jestli teda jeste nekdy nejaky koncerty budou....
Hraju výhradně na šrot.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jo, taky jsem to chtel preamp poresit Zoomem, ale ee :(
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Jako já osobně od Mooeru čekal mnohem méně, než mi za ty prachy dal. Doma mi před ním fungovaly i nakopávadla a až překvapivě dobře. Včetně fuzzu, to jsem fakt čuměl. Ale bylo to v domácích podmínkách do zvukovky, takže samozřejmě, tam jsem si poladil zvuk rukou hned podle ucha a slyšel finální zvuk napěkno. Volume jsem si ohlídal a pak to funguje dle toho jak píše Abu. Ale jasně, když má člověk pedalboard nastavený na živé hraní přes lampáč a takhle nastavené to sypne do Mooera, tak ten se z té úrovně zvencne. :lol: Dle očekávání.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

Len pridám svoju skúsenosť z pohľadu výhradne domáceho hrania - skončil som zatiaľ pri Mooer 012 (Friedman), znie lepšie ako preamp z multiefektu (Boss GT-1) a lepšie ako zkreslenie z Yamaha THR. Často ho nakopávam TC Spark v režime tubescreameru, chová sa presne tak, ako sa chovať má.
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
volfi

Příspěvek od volfi »

Mohl byste mi někdo doporučit nějaký mutielfekt s IR, který není vyloženě špatný? Kdyby se to vešlo do 10K byl bych rád. Jde o to, že aktuálně nejsem schopnej tahat těžký věci, ale potřebuju hrát. Odposlech mám RCF 710, kterej mi odnosí spoluhráči, ale zbytkem je fakt otravovat nechci. Potřebuju, aby z toho lezl aspoň přijatelný HI gain zvuk. Koukal jsem na Hotone Ampero, Nux MG30, ale bez osobní zkušenosti, těžko vybírat.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Placka

Příspěvek od Placka »

Tak protože hrozně velkou část zvuku dělá právě IR a ten si můžeš dosazit vlastní, může dobře hrát ledas co. Přijatelný hi-gain zvuk určitě leze z Mooeru (ge 200/250/300).
Do 10000 by ses mohl vejít s HX Stomp (svůj jsem prodal za 9k).
Nux ani Hotone neznám, ale věřím, že budou taky hrát slušně...
Zajímavou variantou by mohl být positive grid guitar mini. Není to sice multiefekt, ale maličká a lehká hlava, hraje to dobře. Ale musel by s mít na bazaru štěstí, prodává se spíš lehce nad deset...
Na bazaru je toho spousta - joyo gembox, Ampero, HX stomp, Atomic amplifier... Stačí si jen vybrat :)
Naposledy upravil(a) Placka dne 7.07.2021 6:02, celkem upraveno 1 x.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

HX Stomp, pokud teda by se našel nějaký ne-pitomec, který ho prodává za těch adekvátních 10k a ne za 90% e-shopové ceny.
Když se na to podívám jinak, tak Engl E530 a Mooer Radar (ideálně za rozumný pení Digitech GSP1101) ti dá lepší higain zvuk než tady ty levné multi-k**** a jsi na to cenově stejně, s tím, že máš v Englu ideální cvičítko v podobě vestavěného zesáku, popř. použitelné simulace boxu.
Co se mi v poslední době hodně líbilo je Boss GT-1000 Core. Skvělé delaye, reverby, všechny potřebné efekty, AIRD modely nejsou o nic horší než Line6, akorát nemají oku-lahodící pojmenování a gap-less switching (díky tomu se dá používat bez externího midi, při rozumném rozplánování a použití up-down přepínání presetů).
jastud

Příspěvek od jastud »

volfi píše: 6.07.2021 22:59 Mohl byste mi někdo doporučit nějaký mutielfekt s IR, který není vyloženě špatný? Kdyby se to vešlo do 10K byl bych rád. Jde o to, že aktuálně nejsem schopnej tahat těžký věci, ale potřebuju hrát. Odposlech mám RCF 710, kterej mi odnosí spoluhráči, ale zbytkem je fakt otravovat nechci. Potřebuju, aby z toho lezl aspoň přijatelný HI gain zvuk. Koukal jsem na Hotone Ampero, Nux MG30, ale bez osobní zkušenosti, těžko vybírat.
Headrush Gigboard, pokud ti jde o cenu a zvuk. Pedalboard pokud chces i komfort ovladani.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

radar + krabicka dle libosti (+pripadne "preamp" krabicka jako mam v ukazce Americana)
https://soundcloud.com/hyenik/miab-americana
volfi

Příspěvek od volfi »

Radar by byl asi fajn, ale musel bych k tomu koupit další krabičky. Chtěl bych jedno zařízení, který pošlu do PA a odposlechu. Ten line6 HX mě vůbec nenapadl a Boss i Headrush jsou dost zajímavý. Teď teda otázka co, pokud se nepletu, tak kolem nějakýho Headrushe byli problémy se zvukem ne? Když si to poslechnu na netu, tak nevím co vybrat. Jelikož je Boss nejnovější, tak mě to k němu nějak táhne. A ocenil bych i tipy na nějaký slušný IRka.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
torst

Příspěvek od torst »

Konkrétní zkušenost nemám, resp. hrál jsem na MOOER a přes kvalitu ampů tam kulhaly modulace. Čet jsem i jinde, že v tomhle MOOER ztrácí. Také, že u multišlapek MOOER ty preampy nejsou stejně kvalitní jako u sólo micro preampů. Takže u MOOER bych byl opatrný.
Moje kolekce IRś : http://torst.sweb.cz/Torst-imps.zip
Některé někteří pochválili.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

no ja jsem ti chtel usetrit, protoze pod desitku se se slusnym resenim imho nevlezes (sorry mooer, nux a spol)
jestli teda chces jednu krabici, tak jednoznacne HX Stomp
vsechno srovnatelné nebo lepší je taky vyrazne dražší a větší.
a potom jeste Atomic Ampli-firebox jestli narazis, nedavno byly nejake vyprodeje myslim
Strymon Iridium by byl taky fajn, ale asi ne na higain
Naposledy upravil(a) hyenik dne 7.07.2021 12:39, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“