Zkusil jsem jich už 6 - Friedman vyhrál, EVH 005 byl pro mě no.2.
Že by micropreampy hrály líp než Mooer multiefekty mě nějak nenapadlo - zkoušel jsem jen GE200 a osobně jsem z toho měl stejný pocit, neporovnával jsem to napřímo a určitě bych tomu ani nevěnoval čas.
Za mě to vykazuje cca stejnej zvuk a jestli je to jiné, tak moc daleko od sebe to nebude - t.j. Mooer za ty prachy ok, uspokojivé - vhodné jako backup, na cvičení, do zkušebny, do svatební kapely apod.
Ale jako hlavní zdroj zvuku něčeho, co beru vážně? To ne.
Taky jsem tady už párkrát upozorňoval na vtipné internetové výkřiky na téma, že ty Mooery jsou Kemper/Fractal killer - které možná už denska vyšuměly do ticha, jak se dalo čekat.
Tak to fakt ne, Kemper/Fractal to jsme jinde.
Co se týká spolupráce těch digitálů s krabkami, resp. s nakopávátky a kreslítky přes vstupem, tak to je tristní záležitost.
Chce to vždycky zkusit se střízlivým, spíš pesimistickým očekáváním a měli byste vyloženě jásat, když se to chová alespoň slušně - na "výborně" totiž nejspíš nikdy nedojde.
Opatrně třeba i s wahy, které mají cleanboost - nezačne to valit šťavnatá sóla, když tam pošlete +15 dB jako do JCM800.
Já mám před Axe menší preinput pedalboard s Digitech Freqout a Whammy a Morley BadHorsie - to funfuje bez problémů.
Ale např. fuzz byl totálně v řiti.
Prostě snaha o slučování analogu s digitálem vede obvykle k frustraci
Pokud někdo chce používat krabičky tak, jak je zvyklý, tak může jít cestou analogový/lampový preamp + impuls player.
To se samozřejmě chová správně, no problema.
José:
Výtečně popsáno, taky dobře znám.
U 8x10 a vzpomínky např. na Kain - parkování a schody - mi začalo cukat víčko.