innerself píše: 2.11.2019 9:10
Přestaň sem psát chytrý řeči prosim a někdy si to vyzkoušej. Můžeš sem taky napsat svojí zkušenost, třeba bude jiná, to nikomu neberu, ale frajer s profilovkou deep purple určitě nemá v oblibě high gain, kterej řeže hlavy.
Na tohle můžu říct jenom: prosím, neraď mi co mám dělat.
K Tvému poslednímu příspěvku: Tube Guru to napsal jasně - "pouhým vytáhnutím dvou koncových elektronek 50W ze 100W neuděláš". Je to tak. Pro pochopení pojmu "zvuk a zabarvení zesilovače" si nastuduj pojmy:
- materiál plechů výstupního trafa
- primární impedance výstupního trafa
- doporučená zátěžová impedance koncových elektronek
- a řadu dalších zákonitostí okolo elektronek
Vyjmutím dvou koncových lamp změníš především zatěžovací a frekvenční poměry soustavy "koncové lampy-výstupní trafo". Že se sníží výkon je jenom logický důsledek. Dokazovat změnu zvuku zesilovače při 50W a 100W tímto způsobem (jenom výkonem) je přesně to, co jsem psal v prvním příspěvku tohoto vlákna, na který jsi mentorsky reagoval.
Tedy záměna pojmů příčina-důsledek.
Ještě jasněji: vyjmutím dvou lamp se zvuk změní, ale není to jen o Watech, jak bylo napsáno na začátku tohoto odstavce.
Ve zkušebně provozuji zesilovač, kde základem je konec z Music 130 a mám tam jen dvě EL34 a zvuk se mi líbí více než se čtyřmi. Takže to mám i prakticky vyzkoušeno...

(a nejen na tomto příkladu)