Rode NT1A - problémy

Dynamické, kondenzátorové, bezdrátové, ...
Odpovědět
Alana

Rode NT1A - problémy

Příspěvek od Alana »

Ahoj! Koupila jsem novej mic, rode Nt1a kterej pár dní fungoval skvěle, pak najednou z ničeho nic funguje, pak přestane, občas naskočí a pak zase nefunguje. Určitě ho pošlu na reklamaci. Myslíte že je to tím micem? Nikdy předtm mi to takto neblblo. Kabel použilvám ten co byl k tomu a zvukovka Scarlet 3rd gen.
Dost mě to naštvalo když je to novej mikrofon. Blbl trochu už předtím ale teď se to rozjelo naplno.

Ne nespadl mi.

Děkuji
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Re: Rode NT1A - problémy

Příspěvek od LUBOSH »

Zdravím, zkoušela si i jiný kabel?
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
Alana

Příspěvek od Alana »

Nezkoušela, jiný nemám.
Je to zvláštní, třeba 2/3 minuty funguje a pak najednou nic.
Když ho připojím, gain zasvítí zeleně a pak nic. Nemohlo by to být i zvukovkou? Ale ta až doteď fungovala perfektně a s jiným micem jsem problém neměla.
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

Těžko říct takhle na dálku. Spíš mi to připadá jak špatný kontakt. Ale kde? Proto jsem psal tu šňůru, aby se když tak vyloučila jedna z příčin. Já jsem tenhle mikrofon taky chvilku měl, bazarový a fungoval normálně. Jen se mi nelíbil po zvukové stránce tak šel zase dál.
Edit: Když tak zkus do mikrofonu mluvit a zároveň hýbat šňůrou jestli to bude blbnout.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jo a neodpojuješ/nepřipojuješ ho doufám při zapnutém Phantom napájení, že ne?

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Alana

Příspěvek od Alana »

Ne, to nedělám
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Tak pak zkontrolovat ten kabel, jak bylo doporučeno výše, a jinak nejspíš reklamace (což se mělo řešit nejlépe hned, ale je to už fuk).

Jo a díky tomu, že tam je ten Phantom, tak bych nehledal vadu v kabelu, ale vyzkoušel bych funkci s jiným (novým nebo prokazatelně funkčním). Pokud je stávající kabel vadný, tak i Phantom mohl mikrofonu něco udělat.....

P.
Naposledy upravil(a) pavlii dne 18.05.2021 9:53, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Doplnění textu.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony a snímání“