Kytary Harley Benton
Pravidla fóra
Re: Kytary Harley Benton
Tak přidám aktualizaci ke shánění zamykatelného nultého pražce na Fusion II.
Komunikuji s podporou thomannu, již jsme si vyměnili asi 10 emailů za jeden měsíc. Až včera pochopili co vlastně chci, ikdyž jsem přidával fotky atd. a od začátku jsem psal, zda by byl možný objednat u výrobce, jelikož je to dle mě atyp. Nabízeli mi string tree a kameny do nultého pražce a komunikace probíhala jak anglicky, tak česky a dost krkolomně. Včera mi bylo potvrzeno, že žádný běžný nut R1-R10 nebude pasovat. A konečně udělali poptávku u výrobce. Tak jsem upřímně zvědav.
Komunikuji s podporou thomannu, již jsme si vyměnili asi 10 emailů za jeden měsíc. Až včera pochopili co vlastně chci, ikdyž jsem přidával fotky atd. a od začátku jsem psal, zda by byl možný objednat u výrobce, jelikož je to dle mě atyp. Nabízeli mi string tree a kameny do nultého pražce a komunikace probíhala jak anglicky, tak česky a dost krkolomně. Včera mi bylo potvrzeno, že žádný běžný nut R1-R10 nebude pasovat. A konečně udělali poptávku u výrobce. Tak jsem upřímně zvědav.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
- Hiddenplate
- Kontaktovat uživatele:
Zdar lidi,
tak se mi dostala pod ruce kytara Harley Benton R-458MN WH Progressive Series (ano ta osmistruna křáp za čtyřku u thomanna...)
Na kytaře je "vyměněná elektrika"... na zvuku je to znát co se týče brumu/šumu, jinak snímače jsou původní Harley Benton...
Třeba to může někomu pomoct při rozhodování o nákupu...
Přikládám ukázečku:
https://www.youtube.com/watch?v=E_qzzh-C9ws
tak se mi dostala pod ruce kytara Harley Benton R-458MN WH Progressive Series (ano ta osmistruna křáp za čtyřku u thomanna...)
Na kytaře je "vyměněná elektrika"... na zvuku je to znát co se týče brumu/šumu, jinak snímače jsou původní Harley Benton...
Třeba to může někomu pomoct při rozhodování o nákupu...
Přikládám ukázečku:
https://www.youtube.com/watch?v=E_qzzh-C9ws
No, nic kulervoucího to není, ale musím uznat, že jsem to čekal o dost horší. Nakonec v tom mixu ten zvuk zněl normálně. Co jsi použil na zkreslení? Jinak zahráno dobře 
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- Hiddenplate
- Kontaktovat uživatele:
Zvuk kytary je EZMix2 (Djenty Rhythm 5150) a přes to je jen EQ
Kytary samozřejmě dual-track (Panning 100% Left / 100% Right)
Asi by šlo z tý kytary vytáhnout zajímavější zvuk, kdyby se vyměnili snímače. Holt... můj rozpočet mi jaksi momentálně nic nedovoluje...
Už takhle jsem byl rád, že se mi podařilo sehnat tuhle kejtru za 3500,- už s vyměněnou elektrikou... 
Kytary samozřejmě dual-track (Panning 100% Left / 100% Right)
Asi by šlo z tý kytary vytáhnout zajímavější zvuk, kdyby se vyměnili snímače. Holt... můj rozpočet mi jaksi momentálně nic nedovoluje...
Hidden: Potěšils mě s EZmix2. Taky ho používám, nejen na kejtry. Výborná pomůcka!
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Novej kousek Aeolus, docela zajímavá kytara. https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... _flame.htm
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Úplně se nabízí, aby tuhle kytaru udělali ještě ve verzi s piezem. 
| Cruel YT | Cruel sptf
Myslím si, že spoustu lidí rovněž zaujme PRSovská menzura.
Piezo a taková ta Gretschovská částečně dřevěná floating kobylka..
Piezo a taková ta Gretschovská částečně dřevěná floating kobylka..
jo to bylo první, co mě napadlo. Bigsby a piezo, ale pokud ta kytara bude slušná, možná by se vyplatilo dodělat.
ohledně el. kytar jsem antisemita, ale tahle je tak boží, že bych si asi dal říct.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Zajímavá novinka s neotřelým vzhledem.
Cena také docela rozumná, teď už jen zbývá počkat na nějaká videa, jaké budou ohlasy. Za mne bych určitě pořešil jinak elektroniku, 2x volume je podle mne opruz, mělo být volume a balance.
https://harleybenton.com/electric-basses/
PS: pardon za OT v kytarovém vlákně, ale v basové sekci se mi nechtělo kvůli tomu nové zakládat.
Balance poty nejsou tak snadno dostupne, ani vlastne nevim, jestli je nejaci cinani delaji ve velkem, ty jsem videl snad u bourns.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
U modelu MJ-5EB jsem balance normálně měl a na Aliexpresu je to běžně dostupná položka. Např. korejské https://www.aliexpress.com/item/32954572273.html
Kde je vůle, je i cesta. Trochu mi připadá, že jak mají HB dobré nápady co do HW, tak pro návrh elektroniky jim tam chybí někdo s fištrónem (viz. např. mnou již zmiňovaná MJ-5EB, ze které lze jednoduchou modifikací udělat nástroj s mnohem větší zvukovou paletou).
Kde je vůle, je i cesta. Trochu mi připadá, že jak mají HB dobré nápady co do HW, tak pro návrh elektroniky jim tam chybí někdo s fištrónem (viz. např. mnou již zmiňovaná MJ-5EB, ze které lze jednoduchou modifikací udělat nástroj s mnohem větší zvukovou paletou).
Tam to bylo zapojene v ramci pasivni casti zapojeni (pred aktivkou)?
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jestli to je dotaz na MJ-5EB, tak jsem to sepsal zde: baskytara-harley-benton-mj-5eb-hendrex-mod-47337
tak napis Hennigovi at jim preda tvuj mod, treba budes jeste slavnej 
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Marná sláva polní tráva
.
Bych pak neměl čas na kompletování těch tvých krabek.
Bych pak neměl čas na kompletování těch tvých krabek.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem měl na prodlouženém víkendu s sebou na akci elektrickou dvanáctku, viz. co-jsme-zrovna-koupili-8819?view-post=795769#p795762.
Schválilo 12/12 přítomných muzikantů. Jak zvukově, tak zpracováním s ohledem na poměr cena/výkon.
Nejvíc mě překvapilo, že se v průběhu několikahodinového hraní po večerech ani nehnulo ladění. Dobrá investice na hospodské hraní, zvukově se člověk odliší od ostatních kytar.
Schválilo 12/12 přítomných muzikantů. Jak zvukově, tak zpracováním s ohledem na poměr cena/výkon.
Nejvíc mě překvapilo, že se v průběhu několikahodinového hraní po večerech ani nehnulo ladění. Dobrá investice na hospodské hraní, zvukově se člověk odliší od ostatních kytar.
Gratulace. To ladeni me teda taky prekvapilo.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
BTW, je to sice trochu OT, ale hráli jsme s klávesákem přes tento můj malý odposlech a akustikáře a baskytaru jsme s přehledem hlasitostně dorovnali.