Elektroakustika do 15k

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Béda Ladič

Re: Elektroakustika do 15k

Příspěvek od Béda Ladič »

Ta křivolaká určitě jde taky naladit tak aby neladila. Možná se z těch pražců dá odvodit, jak která struna neladí také pro ostatní kytary. Tak nějak zhruba. Ten hmatník vypadá jak kdyby na něm zabrzdila tramvaj a ještě je to drahý...:-)
postylion: Poslouchal jsem tu Epiphone DR 500 MCE a díky za radu. Má všechno co jsem chtěl. Dvojitý snímač, hovězí kobyly a je to masív kol dokola. To je přesně to, co sháním. Co do zvuku, vybavení a ceny do 15K.
Díky......:-)
Béda Ladič

Teďka jsem ještě koukal na jiné video o té Ephiphone https://www.youtube.com/watch?v=Cg3NS7p88aQ
Maj jí v muzikeru https://www.muziker.cz/epiphone-dr-500m ... gKVUvD_BwE
Podle mne je to za ty prachy dělo jako blázen. 2 mísitelné snímače co mají elektroniku přímo pod strunami, takže už odtamtud jde zesílený a těžko rušitelný signál. Možná digitální signál. Navíc lehké mincové baterky.
Hraje to jako Jazzová, klasická nebo sólová kytara. Nikdy jsem nic takového neslyšel a neviděl. A celé je to za 15 000.- . Vzhledem k tomu jak to zní a co to umí mne přijde že by to mohlo stát klidně 25000 a ještě by to bylo málo.
Béda Ladič

Koukal jsem na dalších asi 20 videí a v mnoha, kroutí profíci hlavou nad poměrem cena/ výkon u té Ephiphone DR 500MCE. Srovnávají to dokonce s Taylorem za 2500 USD versus Ephiphone 300 USD. Porovnávači nevěří vlastním uším v dobrém slova smyslu. V komentářích jí srovnávají s kytarami za 1000 liber. Takže díky, je rozhodnuto. Ten robot měří každý pražec a pak to obrousí na setinu mm, koukám. Díky za video, asi tu mrchu fakt koupim...:-)
ekvb

Příspěvek od ekvb »

Pred cca. rokom som o tejto Epiphone uvažoval, bol som si ju párkrát vyskúšať. Gitara pekná, zvuk celkom fajn, ale nejak mi nesadol do ruky krk. Inak nie je moc hlasitá, je na nej celkom hrubá vrstva laku. Porovnanie z Taylorom vyššej rady by som úplne vážne nebral, Taylorky sú IMHO úplne iná trieda...
Béda Ladič

Však jistě, díky za názor. Převážně se však s tou Ephiphone bude hrát přes aparát. A protože má magnetický a piezo snímač a jejich mix, je to přesně to co potřebuji. Dokonce se dá zapojit jako stereo. Brzy půjdou ceny všeho dolů, počkám co se bude dít a pak jí koupim.
Pavel K

Příspěvek od Pavel K »

S tím snižováním cen bych si nebyl tak jistej, dolar i € vylítlo nahoru. Uvidíš jak se projeví na cenách stávající situace. Jinak jsem ji před pár lety měl v ruce a hrála pěkně. A slušnej systém snímání.
himself

Příspěvek od himself »

Ještě k tomu "převážně" bych podotknul, že i na elektriku hraju převážně nasucho :)
Suchac cz

Příspěvek od Suchac cz »

himself píše: 31.03.2020 20:05 Ještě k tomu "převážně" bych podotknul, že i na elektriku hraju převážně nasucho :)
Tomuhle se říká "uhodit hřebíček přímo na hlavičku" :)
Béda Ladič

No já cvičim doma (samostatný dům) přes aparát, sice né nějak moc nahlas, takže z aparátu jde slyšet půlka a ta druhá leze do ucha nasucho. Takže jasně, musí to mít trochu slušnej zvuk i nasucho.
Marek_K

Příspěvek od Marek_K »

Ha, poslední příspěvek rok starý. Tak to zkusíme oživit.
poohlížím se po druhé kytaře:
- Jumbo, elektroakustika (ne, dreada, ani nic menšího fakt nechci)
- struny, 0.12
- celomasiv, nejlépe se smrkovou ozvučnicí
Cena 15-20k
Někdo nějaký osvědčený tip?
Díky.
Marek
Kytarista-věčný začátečník
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

do 15K... Výrazný hlasitý GRETSCH nebo medové Takaminy, Možná bych šel o pár tisícovek výš a nevynechal z výběru/vyzkoušení cinkavé SIGMY a YAMAHY. Ale raději si udělej čas a vyzkoušej. Všechny čtyři značky jsou zvukově významně odlišné.
EDIT: No jo, celomasiv...to mi ze zadání uniklo tak to platí to, co napsal níže AJDAM, nebo zvedni rozpočet.
Naposledy upravil(a) Prskyn dne 13.07.2021 14:17, celkem upraveno 1 x.
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Obstojný celomasivní jumbo do 20K podle mě neseženeš ani na bazaru.
Kouknul bych na toto:
https://hudebnibazar.cz/prodam-furch-s2 ... /ID376467/

Musí to být nutně jumbo? Mě osobně výhody tohohle tvaru nějak unikají, ale proti gustu...
jastud

Příspěvek od jastud »

Souhlas s ajdamem. Když budeš mít kliku tak kolem dvacky seženeš na bazaru celomasivního Furcha.

Za zkoušku by možná stálo i tohle: https://kytary.cz/yamaha-ll-16-a-r-e/HN156674/ Yamaha dělá dobré nástroje.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

podobnou jsem měl LLX16, dobrá kytara

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
jastud

Příspěvek od jastud »

Já jich kdysi dávno pár zkusil přímo ve firemním kšeftu v Hamamatsu. Střední a vyšší řady byly zatraceně dobré. I jejich nejobyčejnější práskačka F310 je vcelku použitelný instrument.
bromden

Příspěvek od bromden »

Recht, známej měl nějaký jumbo od yamahy, celomasiv, smrk/palisandr, a to byla super kytara, a stála tuším pod 20. Ten palisandr sice nevypadal jako palisandr a byl dost světlej, ale byla to moc příjemná kytara
Marek_K

Příspěvek od Marek_K »

Díky za tipy, ta Yamaha LL-série nevypadá špatně.
Ještě mě viklají kamarádi, že mám došetřit a ty prachy nechat u některého z našich kytarářů... :?
Tož zatím to asi na chvíli odložím... ;-)
Marek
Kytarista-věčný začátečník
Orfeus

Příspěvek od Orfeus »

Nechci ti brát iluze, ale pokud se obrátíš na dobrého kytaráře, myslím, že do trojnásobku
uvedené ceny se těžko vejdeš, navíc ještě s elektronikou. Jinak, co se týká Yamahy, zkoušel
jsem jich několik a můžu potvrdit, že i do třiceti tisíc se dá koupit skvělá kytara. Do patnácti
tisíc tomu ale nedávám velkou šanci, ani u Yamahy.
jastud

Příspěvek od jastud »

Akustiku dokaze kytarar udelat za 25. Nebude to super spickova kytara, ale klidne to muze byt bezva nastroj.

https://hudebnibazar.cz/kytara-dundek/ID387574/
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“