nefunkční Bugera 333xl
Pravidla fóra
nefunkční Bugera 333xl
vlastní zesilovač bugera 333xl, zesilovač mi dříve fungoval normálně, ale před pár dny, jsem ho zapnul a funguje už jen clean kanál, chuch a lead kanál jsou velice zeslebené a vůbec je nelze slyšet. Po rozebrání tohoto zesilovače není vidět žádné viditelné požkození, všechy pojistky a součástky vypadají ok. zkoušel jsem prohodit i lampy, ale furt je to stejné. Prosím o radu kde může být problém.
Re: nefunkční Bugera 333xl
Muze byt spatny kontakt,to chce merit,zvuk se do cesty naindukuje,takze ho slysis..
Dyztak sem dej aktivni link na schema jestli je dostupne..
Dyztak sem dej aktivni link na schema jestli je dostupne..
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
to by tomu pravděpodobně odpovídalo, ale zatím jsem nešal žádný špatný kontakt
tady odkaz: https://www.amprepairparts.com/schematics.htm
stačí kliknout na bugera 333xl a stáhne se ti zip se všemi schématy
tady odkaz: https://www.amprepairparts.com/schematics.htm
stačí kliknout na bugera 333xl a stáhne se ti zip se všemi schématy
seš si jistý že relátka převádí a přepínají jak mají?
tam někde by měl být problém
tam někde by měl být problém
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Zdar, schema je tady: 
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
relátky by měly být v poho teď jsem je proměřoval
při Clean kanálu je sepnuté RL3 a RL5, při Crunch žádné a při lead RL1 a RL2
při Clean kanálu je sepnuté RL3 a RL5, při Crunch žádné a při lead RL1 a RL2
zeptam se blbě možná,ale měřij jsi ohmmetrem přechod kontaktů, nebo voltmetrem napětí na cívkách
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Zkreslený zvuk je zkreslený, jen je strašně potichu? Potenciometr Volume, optocoupler v noise gate, mutovací obvod? Relátka jsou pravděpodobnější. Můžeš zkusit vývody relé 5c propípat nebo i propojit zvenku, jestli se zvuk neobjeví.
měřil jsem kontakty ohmmetrem a i napětí na cívkách a zkoušel přepínat jednotlivé kanály, všechny relé fungovaly.
Zvuk je hodně potichu nejde vůbec zesílit, volume potenciometry crunch a lead vůbec hlasitost nemění. Relé 5c funguje jak má, zkusil jsem i propojku a nepomohlo to.
Zkoušel jsem i různě hýbat v zapnutém stavu se všemi propojkami mezi desky a také to nepomohlo.
Zvuk je hodně potichu nejde vůbec zesílit, volume potenciometry crunch a lead vůbec hlasitost nemění. Relé 5c funguje jak má, zkusil jsem i propojku a nepomohlo to.
Zkoušel jsem i různě hýbat v zapnutém stavu se všemi propojkami mezi desky a také to nepomohlo.
jaký máš ohledeně elektriky vzdělání a máš doma páječku, kablík, kondík a takové ty základní věci?
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
mám elektro vzdělání, vybavení mám "vše", už jsem i několik věcí opravoval i zesilovače, ale ještě nikdy lampový, většinou je vidět poškozená nějaká součástka nebo utržený kablík či studený spoj, ale v tomto případě jsem zatím nenašel nic, vše co mě napadlo jsem proměřil i vícekrát. Vypadá to prostě tak že signál z kytary se někde po cestě crunch/lead kanálem ztratí, a dále se už jen indukuje.
Ok bezva, tak pro jistotu.
Jestli jsi to jeste nedelal, promer u vsech predzesilovacich elektronek katodove a anodove napeti, pak dej vědět, pokud bude vse ok,bez abnormalit,poslu ti do sz navod jak provést mereni,ktere te dovede k výsledku,jo ?
Jestli jsi to jeste nedelal, promer u vsech predzesilovacich elektronek katodove a anodove napeti, pak dej vědět, pokud bude vse ok,bez abnormalit,poslu ti do sz navod jak provést mereni,ktere te dovede k výsledku,jo ?
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Nemáš stažený vzadu na zesilovači send a return? Má to aktivní eq i pro efektovou smyčku a pokud to ubereš, tak jde hlasitost prostě dolu a zesilovač je bez síly. Zkus dát oboje na 12 hodin a uvidíš 
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
ok mohl bys mi poradit mezi čím se to napětí u elektronek měří, stačí schéma nebo označení, a jaké hodnoty bych měl naměřit, s elektronkami fakt zatím nemám zkušenosti, ale rád se něco přiučím.
efektovou smyčku zeslabenou nemám, používám ji a obojí mívám asi na 7, kdyby to bylo tímhle pravděpodobně by mi nefungoval ani jeden kanál, ale u mě jde clean normálně, a po přepnutí na lead/crunch se zvuk ztratí (zeslabí tak že je úplně minimálně slyšet a nejde zesílit)
Jo sorry já přehlídnul že clean jede v pohodě. Ale vim že tohle lidi řešili a měli právě tu smyčku staženou apak to potichu hrálo.
Naposledy upravil(a) innerself dne 23.09.2019 14:19, celkem upraveno 1 x.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Máš uz par dni sz, podivej se tam, mas to i s obrazkem..
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
výsledkem je přerušený rezistor v anodě elektronky před korekcemi zkresleného zvuku
vyřešeno...
vyřešeno...
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Bugera 333
Zdravím, má někdo zkušenosti s opravou lampového zesilovače Bugera 333?
Během hraní nám začnou svévolně přecvakávat kanály. Děje se to i po vypojení footSW.
Už to někdo řešil? Díky za info. Kd
Během hraní nám začnou svévolně přecvakávat kanály. Děje se to i po vypojení footSW.
Už to někdo řešil? Díky za info. Kd
Není to ten problém s nestabilním napětím pro ovládání přepínání? myslim že se něco mihlo na yt
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ