Aparát do 50 000 - na doma i koncerty
Pravidla fóra
Re: Aparát do 50 000 - na doma i koncerty
No hádat se nebudu
Nicméně by nás teda mohla stejně rušit i ta televize
Souhlasim ale že pokud struny drnčí víc nahlas než to, co leze z repráku, tak to nemá absolutně žádnej smysl mít aparaturu takhle doma.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Tak určitě. Tu TV jsem tam měl jako referenci - pro nastavení hlasitosti na TV úroveň.
O tom je přeci celé tohle téma - jaký smysl má v paneláku el. kytara přes jakoukoli aparaturu, když stejně nemůžeš překročit hlučnost cca mluveného slova. Prostě jedině sluchátka, nic rozumnějšího nevymyslíš. Nebo si udělat nějaký sofitikovaný odhlučnění místnosti.
O tom je přeci celé tohle téma - jaký smysl má v paneláku el. kytara přes jakoukoli aparaturu, když stejně nemůžeš překročit hlučnost cca mluveného slova. Prostě jedině sluchátka, nic rozumnějšího nevymyslíš. Nebo si udělat nějaký sofitikovaný odhlučnění místnosti.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
a je super ze jsme se i pres nudistickou exhibici dobrali k tomu že nemá.torst píše: 3.08.2021 12:55 O tom je přeci celé tohle téma - jaký smysl má v paneláku el. kytara přes jakoukoli aparaturu,
tj. co jsem psal hned v prvním prispevku a jeste se do mě zadavatel navážel.
https://youtu.be/yKAgIUpiwD8?t=25
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
hyenik: Ale je potřeba říci i to "B", že? Píšeš, že nepoužitelný je lampový apec. Jako by ty simulační byly použitelnější. Ono je to vlastně jedno, co tu nepřiměřenou hlasitost produkuje. V paneláku ani toho Kempera nemůžeš osolit tak, abys neslyšel struny. Takže stejně ti zbydou ty sluchátka. Souhlasim, že provozovat lampovou bestii na pokojové úrovni je ptákovina. Jen jsem to chtěl vyzkoušet a technicky to jde. Komu to vyhovuje a nevadí mu, že jeho 5150 víc topí (v srpnu !) než hraje, prosim. Ale i přes veškerou skepsi ohledně nevyužitého koncáku, preamp pracuje pořád stejně a ta možnost zahrát si na lampu, reagující na attack, Volume na kytaře, nakopávací OD má přeci jen něco do sebe, bezpochyby.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Já i když si hraju ve zkušebně sám, tak mám hlasitost takovou, že ty struny stejně pořád slyšimhyenik píše: 3.08.2021 15:32a je super ze jsme se i pres nudistickou exhibici dobrali k tomu že nemá.torst píše: 3.08.2021 12:55 O tom je přeci celé tohle téma - jaký smysl má v paneláku el. kytara přes jakoukoli aparaturu,
tj. co jsem psal hned v prvním prispevku a jeste se do mě zadavatel navážel.
https://youtu.be/yKAgIUpiwD8?t=25
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Že se vůbec snažíš
Rada rozhodla, že to nejde, tak to nejde...
Mně by vcelku zajímalo, kde cvičí hráči na akustickou kytaru ? V lese ?
Každý z cca 50 aparátů, co jsem za posledních 10 let měl, jsem zkoušel v daných podmínkách a málo který funguje, ale jsou takové. Jmenoval jsem je tady už dřív a zapadají do požadavků OP. Nejsmutnější na tom je, že ani jeden z nich tady nikdo neviděl ani na fotce, ale do roztrhání těla se bude tvrdit, že to nejde. Bohužel ne levně. Toliko hlášení ze slonovinové věže
toto je velice trefnéinnerself píše: 3.08.2021 11:41 Ono jí to nepřeřve, ale slyšíš oboje. Díky selektivní pozornosti ale vnímáš jenom to, co leze z repráku.
Mně by vcelku zajímalo, kde cvičí hráči na akustickou kytaru ? V lese ?
Každý z cca 50 aparátů, co jsem za posledních 10 let měl, jsem zkoušel v daných podmínkách a málo který funguje, ale jsou takové. Jmenoval jsem je tady už dřív a zapadají do požadavků OP. Nejsmutnější na tom je, že ani jeden z nich tady nikdo neviděl ani na fotce, ale do roztrhání těla se bude tvrdit, že to nejde. Bohužel ne levně. Toliko hlášení ze slonovinové věže
aby do vymazleného dynamického přirozeného zkreslení vybraného z padesáti superboutique lampáčů se speciálním reprákem...bylo furt slyšet pleskání strun nasucho - to prostě chceš ty slonovino 
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
je to jak píše innerself, repro Ti přitáhne uši a nějaké pleskáni strun nevnímáš, ikdyž jsou to skoro ty samé dB. To bys jako mistr všech psychoakustických triků mohl vědět a nebo aspoň zkusit 
ovládám pouze pár psychoakustických t(r)iků a selektivní ucho bohužel ne,
mě to pleskání strun jakékoli cvičení (neřkuli hraní) dokonale otráví
když teda nehraju cíleně nasucho, což dělám neporovnatelně častěji než bych trápil okolí ukájením svého personálního akulibida.
mě to pleskání strun jakékoli cvičení (neřkuli hraní) dokonale otráví
když teda nehraju cíleně nasucho, což dělám neporovnatelně častěji než bych trápil okolí ukájením svého personálního akulibida.
Já teda doma hraju na nic moc VST a ve zkušebně na Crate FW 120, tak nemám možná k tématu dobrého zvuku z lampy/nelampy na doma jako takovému co říct, ale když hraju přes to VST do beden od počítače tak nahlas, že je to srovnatelné se strunama, tak vnímám obojí rovnocenně. Když přidám hlasitost, tak struny vnímám míň, ale nějaké selektivní pozornosti jsem si nevšiml.
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
bubucci píše: 3.08.2021 21:58 Že se vůbec snažíšRada rozhodla, že to nejde, tak to nejde...
innerself píše: 3.08.2021 11:41 Každý z cca 50 aparátů, co jsem za posledních 10 let měl, jsem zkoušel v daných podmínkách a málo který funguje, ale jsou takové. Jmenoval jsem je tady už dřív a zapadají do požadavků OP. Nejsmutnější na tom je, že ani jeden z nich tady nikdo neviděl ani na fotce, ale do roztrhání těla se bude tvrdit, že to nejde. Bohužel ne levně. Toliko hlášení ze slonovinové věže
torst píše: 2.08.2021 22:50 ... Žádná brzda ani 1W redukce, prostě 50W jen s Master volume. Ani při nejvyšší hlasitosti jsem zdaleka nebyl na 50% 50W hlavy. I při nejnižší hlasitosti to hrálo dobře. Potichu, zkroceně, ale dobře. Samozřejmě kooperce kytara - BOSS - preamp - bez výhrad. Ale ani celkově, tedy koncák, nepůsobil nijak "dusivě". Prostě tichá lampa. Sice relikvie zase zasunu za lahve a mydlit budu raději na to malé trandové kombíčko v poličce, ale defacto potvrzuju názory Innera a Bububucciho - jde to ! I když je to s kanónem na komára.
Selektivni pozornost, tvl
)
Prosze se do toho zvuku se stazenym master volume tak pohrouzis, ze nevnimas ani kdyby na tebe padaly tasky ze strechy!
Prosze se do toho zvuku se stazenym master volume tak pohrouzis, ze nevnimas ani kdyby na tebe padaly tasky ze strechy!
Na psychologii osobnosti by vám dali, nebo jak se ten předmět na vejšce jmenoval. Tohle alespoň nebyl jeden z blábolů jako další věci, co nám tam vykládali. Ale zpátky k tématu. Když hrajete s kapelou, tak tam vás musí rušit ostatní nástroje. Já si mojí kytaru najdu v tom rachotu vždycky. Právě díky selektivní pozornosti 
Kinx: přesně místo jednoho souvětí stačí 2 slova: selektivní pozornost
Kinx: přesně místo jednoho souvětí stačí 2 slova: selektivní pozornost
Tohle je obecná psychologie a bláboly to nejsou 
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
sedím tady s kytarou a hraju na svůj super vymazlený butík, kterým si léčím krizi středního věku a v momentě, kdy sešlápneš ladičku nebo stáhneš volume, tak se kytara zdá o dost hlasitější než při zapnutém aparátu. Magie ? Nemyslím si.
Jde fakt vidět, že ani zdejší 'rádci' nehráli na aparát se špičkovým master volume
A kde se teda cvičí na ty akustiky ? Nějak mi to objasněte, když je teda u aparátu i těch cca 60dB moc a akustika je minimálně o 15dB hlasitější, když si to orientačně změřím.
Jde fakt vidět, že ani zdejší 'rádci' nehráli na aparát se špičkovým master volume
A kde se teda cvičí na ty akustiky ? Nějak mi to objasněte, když je teda u aparátu i těch cca 60dB moc a akustika je minimálně o 15dB hlasitější, když si to orientačně změřím.
zdejsi radce hraje dlouha leta na sluchatka, prave proto ze chce slyset ZVUK.
(napr. jsem dlouho vozil RM20 hlavu po hotelech, jasne neni to tvuj superbutik, ale zvuk se "docela" da)
ale v klidu, tobe to funguje, me ne (a drtivé většině ohleduplných lidí),
takže Prejdak uz ma spoustu podkladu pro své vlastní rozhodnutí.
PS: Na akustiku cvicim normalne (podobne jako lidi cvici na klavir),
protoze je to pro okolí vyrazne méně nasírací hluk než elektrická kytara.
(napr. jsem dlouho vozil RM20 hlavu po hotelech, jasne neni to tvuj superbutik, ale zvuk se "docela" da)
ale v klidu, tobe to funguje, me ne (a drtivé většině ohleduplných lidí),
takže Prejdak uz ma spoustu podkladu pro své vlastní rozhodnutí.
PS: Na akustiku cvicim normalne (podobne jako lidi cvici na klavir),
protoze je to pro okolí vyrazne méně nasírací hluk než elektrická kytara.
No akustika byla například u mě problém. Ze začátku jsem se učil klasiku, nylonka-prsty-noty a to nikdo neměl problém, takhle jsem hrál několik let a sralo mě, že vlastně neumím klasické akordy k ohni a trsátko pro mě byl nepřítel. Začal jsem se učit akordy na nějakou starou cremonu s trsátkem a hned byli sousedi za dveřmi. Podotýkám, že to byl opravdu poctivej panelák, kde je u stoupaček slyšet mluvené slovo sousedů.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Přesně to je odpověď na otázky, proč rozlišuji hluk kytary a klavíru. Pode mnou bydlí např. babička, za mnou rodina s dětmi. Ti jsou i rádi, když občas k tomu klavíru sednu a hraji - ale nedovedu si to představit s kytarou. Určitě by byli štěstím bez sebe, kdybych třeba zrovna hrál metal. Poslouchat samotnou kytaru je i větší nuda, neboť si v drtivé většině případů člověk sám nehraje doprovod.hyenik píše: 4.08.2021 11:27 protoze je to pro okolí vyrazne méně nasírací hluk než elektrická kytara.
Jinak používám zatím na hraní doma VSTčka, pokud chce někdo zkusit mou kombinaci, používám toto a zní to relativně dobře, plus ty pluginy jsou zdarma. Jen i přes slušnou zvukovou kartu to prostě pořád nereaguje nejlépe na potenciometr volume od kytary, nicméně v porovnání s POD XT slušně.
1. Kuassa - Efektor Silence (noise gate)
2. Ignite Amps - Anvil (simulace předzesilovače)
3. Ignite Amps - TPA (simulace koncového stupně, v tomto případě to přidá tloušťku zvuku)
4. Ignite Amps - NadIR (správce impulsových odezev)
5. Azurite - Chorus
6. Tal - Reverb 4
Stejný aparát na hraní doma a mimo zavrhuji.
Tohle mimořádně ne. Ostatní byly nepodložený bláboly, který takhle zobecnit nešly. Proto jsem si tohle možná i zapamatoval, protože to pravda byla
Tak já už nevim. Tady milionkrát padlo, že i veliký aparáty umí hrát potišejc, než klavír a akustika. Dokonce i torst se pustil sám do důkazů a stejně tu lidi tvrdí, že to nejde. K tomu asi už neni co psát. A k tý poslední větě už vůbec nemám co říctPrejdák píše: 4.08.2021 12:02Přesně to je odpověď na otázky, proč rozlišuji hluk kytary a klavíru. Pode mnou bydlí např. babička, za mnou rodina s dětmi. Ti jsou i rádi, když občas k tomu klavíru sednu a hraji - ale nedovedu si to představit s kytarou. Určitě by byli štěstím bez sebe, kdybych třeba zrovna hrál metal. Poslouchat samotnou kytaru je i větší nuda, neboť si v drtivé většině případů člověk sám nehraje doprovod.hyenik píše: 4.08.2021 11:27 protoze je to pro okolí vyrazne méně nasírací hluk než elektrická kytara.
To je dobrej postřeh, že stejně hlasité piano nebo ak. kytara vadí míň, než agresivní elektrika. Logicky. Zároveň potěšující, že elkytara je pořád stále destruktivní činitel !
Kamarádka bydlí ve starém činžáku v Holešovicích, maji piano, harmonium, kytaru, segra občas cvičí klasický zpěv a nemají problém se sousedy. Asi tolerantní umělecký dům.
Prejdák : Jestli seš už zajetej na VSTčka, tak bych nic víc doma neřešil. Navíc i POD XT. Ty preampy Anvil mě teda neoslovili, raději mám LePOU a TSE. Ale to je fuk.
Pro mě je to domácí prdítko nepostradatelný, protože když si chci normálně zahrát, nechci zapínat PC, čekat na start Win, pak honit nějaký podmenu s pluginem ...., prostě zapnout a hrát.
Kamarádka bydlí ve starém činžáku v Holešovicích, maji piano, harmonium, kytaru, segra občas cvičí klasický zpěv a nemají problém se sousedy. Asi tolerantní umělecký dům.
Prejdák : Jestli seš už zajetej na VSTčka, tak bych nic víc doma neřešil. Navíc i POD XT. Ty preampy Anvil mě teda neoslovili, raději mám LePOU a TSE. Ale to je fuk.
Pro mě je to domácí prdítko nepostradatelný, protože když si chci normálně zahrát, nechci zapínat PC, čekat na start Win, pak honit nějaký podmenu s pluginem ...., prostě zapnout a hrát.