Mohu to chápat tak, že když si budu pouštět hudbu na 90 dB, tak u souseda by při stěně splňující tuto normu měli naměřit těch 35 dB? Myslím, že problém je technicky jinde. Zvuk se šíří i po různých nosnících, apod.torst píše: 5.08.2021 13:05 Přidám něco ze svého oboru - vzduchová neprůzvučnost u mezibytové steny musí být 55 dB, resp. 57 dB po započtení korekce. U stavebních materiálů (Protherm, Ytong...) se tenhle parametr uvádí, takže si můžeš zjistit, jestli to vaše stěna mezi sousedem splňuje. Pokud ne, dá se to dohnat sádrokart. předstěnou.NORMA.jpg
Aparát do 50 000 - na doma i koncerty
Pravidla fóra
Re: Aparát do 50 000 - na doma i koncerty
Hele, tohle ti vůbec neřeknu. Prostě vím co musím splnit, když navrhuju stěnu mezi byty, ale jaký to má reálný efekt, to netušim. Ale jednoduchá logika tomu nahrává. Ještě oprava, podíval jsem se na "přísnější" tabulku, mezi byty by mělo stačit 53 dB
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
tak o tech db metrech v telefonech si nedelam zadny iluze, jednak to podleha kvalite mikrofonu v tom ci onom telefonu (v mem pripade iphone7 - v jakym stavu je ten mikrofon po nekolika letech pouzivani a necisteni si neovazim odhadovat?) a jednak benevolentnosti vyvojare toho daneho softu. Ja treba planuju mereni hluku mimo zdi meho budouciho studia prave kvuli sousedum, protoze proste nechci nikoho srat a chci mit moznost si hlucet v kteroukoliv hodinu.
To zohlednuje tzv. korekce na boční cesty, ale opět je zásadní vlastní provedení.
Na(ne)štěstí to je jedna z mála vlastností co jdou relativně jednoduše změřit na stavbě (např. oje*baný tepelný odpor konstrukce prakticky nelze měřením prokázat) takže se na to postupně začal dávat větší pozor.
To je i odpověď na ten hluk na zakázku, měří se útlum konstrukce, ne bordel lampového souseda.
Zmiňovaná chybějící vnitřní omítka je takový evergreen, proč by Vasil složitě omítal nějakou stěnu zevnitř, když to vlastně nepude vidět, he?
Vysoká škola života v praxi....
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Tepetný odpor nelzezměřit? No tep. odpor asi ne, ale měří se vyzařování tepla z budovy v zimě při vytápění, to jsou ty infra snímky, ne?
Kinx: Nevím, jestli s tímhle vystačíš. Ty sice měřením prokážeš, že tvůj hluk není nadlimitní, ale pokud to sousedy bude i tak obtěžovat, budeš pořád v problémech.
Kinx: Nevím, jestli s tímhle vystačíš. Ty sice měřením prokážeš, že tvůj hluk není nadlimitní, ale pokud to sousedy bude i tak obtěžovat, budeš pořád v problémech.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
termokamerou zjistis pripadne uniky a teploty, ale ne tepelny odpor (ten jde změřit pouze na fragmentu v laboratoři)
ale to uz se posouvame do hodne technickych podrobnosti, ktere nemaji souvislost s bezohlednym sousedem
ale to uz se posouvame do hodne technickych podrobnosti, ktere nemaji souvislost s bezohlednym sousedem
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
Hyena je pěkně hnusná. Naznačuje, že mi ještě něco chybí (v jeho pyramidě je ten malej kousek nahoře, to nemám), za další mi, kterej dělal všechny vnitřní omítky u tří baráků (což je pěknej opruz a spoooooousty metrů), připodobňuje k nějakýmu Vasiloj. Já už su spíš Vysil ..... a to stavíme na zahradě novou dílničku a asi ji budu zase nahazovat já (kdo jinej). Krovy už máme - konce krokví polepšila pásová pilka, pásová bruska, frézka ...hyenik píše: 6.08.2021 9:09
Zmiňovaná chybějící vnitřní omítka je takový evergreen, proč by Vasil složitě omítal nějakou stěnu zevnitř, když to vlastně nepude vidět, he?
Vysoká škola života v praxi....
Naštěstí to není tak velké (jen 200 m2 užitné plochy).
Nakonec jsem to vyřešil Marshallem DSL1HR a bednou s Greenbacky. Hraje to pěkně i potichu 
A to je aparát i na koncerty? Ten čistej asi sotva utáhne kapelní hlasitost, aniž by začal kreslit, když v konci je ecc82 a aparát má výkon 1 watt.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Klid simtě. Dneska je na koncerty cokoli. Stejně se to nazvučí
Ale nejspíš to má stejně jen nadoma.
Akorát nesmíš mít takovej cajk ve zkušebně, když vedle v místnosti zkouší doom kapela s fullstackama. To bys pak musel brečet u jejich dveří a předčasně ukončit zkoušku pro nedostatek výkonu. Ne že by se mi kdy něco takového stalo, ale zcela náhodně mě to napadlo
Akorát nesmíš mít takovej cajk ve zkušebně, když vedle v místnosti zkouší doom kapela s fullstackama. To bys pak musel brečet u jejich dveří a předčasně ukončit zkoušku pro nedostatek výkonu. Ne že by se mi kdy něco takového stalo, ale zcela náhodně mě to napadlo
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
No my hrajeme 90% koncertů, kde se zvučí jenom kopák a zpěvy
A ve zkušebně bych si s bubeníkem určitě nezahrál
S bejvalym už tuplem ne. Tam musely jet i dvě 6505ky na hlasitost možná i přes 3. A to jak sám dobře víš je zničující hlasitost 
Nebo se koupí SM57 a bude se to zvučit i na zkoušce... Nezkoušel jste to někdo s menším aparátem?Demilich píše: 10.08.2021 12:53 Klid simtě. Dneska je na koncerty cokoli. Stejně se to nazvučíAle nejspíš to má stejně jen nadoma.
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
No a k tomu se musí koupit odposlechy a i tak to nebude tlačit (co se headroomu týče) jako velká hlava 
Tak je fajn, že sis po proběhnuvším debatním zvěrstvu sám poradil a o půlnoci může být brutálně vytavených 0,1 W tak akorát...Prejdák píše: 10.08.2021 7:00 Nakonec jsem to vyřešil Marshallem DSL1HR a bednou s Greenbacky. Hraje to pěkně i potichu![]()
Na hraní s kapelou si můžeš koupit to samé ve velkém DSL100 a ještě Ti zbudou peníze.
| Cruel YT | Cruel sptf
cherreda píše: 10.08.2021 15:10Tak je fajn, že sis po proběhnuvším debatním zvěrstvu sám poradil a o půlnoci může být brutálně vytavených 0,1 W tak akorát...Prejdák píše: 10.08.2021 7:00 Nakonec jsem to vyřešil Marshallem DSL1HR a bednou s Greenbacky. Hraje to pěkně i potichu![]()
![]()
Na hraní s kapelou si můžeš koupit to samé ve velkém DSL100 a ještě Ti zbudou peníze.![]()
Ten Flamowar tady mne fakt nebavil, obzvláště pokud nepřišla žádná kloudná rada anebo to byl jenom spam. Teď si lidi mohou dělat srandu z toho, že jsem si koupil prcka, ale na hlasité hraní (a to libovolného žánru) mám Engla, což jsem zmiňoval. Hraje pěkně i na nízkém natočení volume, ale pořád je to moc hlasité. Možná bych mohl do budoucna zkusit kouzlo atenuátoru.
Další věc - já nepotřebuji velkou hlavu, abych tlačil.
Za prachy ušetřené za nekoupi Kempera (v mých uších to prostě hraje na h***o... a pod rukama se to taky chová na h***o, stejně tak Katana a podobné... s VST LePou anebo Ignite Amps vytvořím zdarma daleko lepší zvuk) jsem si koupil navíc Tele
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Hlavně to tady bylo způsobené tvojí neschopností definovat, co vlastně chceš a byly to požadavky ode zdi ke zdi. viz piano ok, el. kytara zlo a to bez bez jakékoliv definice hlasitosti nebo ''Hraje pěkně i na nízkém natočení volume, ale pořád je to moc hlasité. Možná bych mohl do budoucna zkusit kouzlo atenuátoru.''
A základ tvého uvažování byl už předem daný, jakože 'málo wattů, dobrý zvuk potichu' což je naprostý nesmysl.
Každopádně se to tady tak nějak typicky (tzn. tazatel si nakonec koupí naprosto něco jiného, než na co se přišel zeptat) vyřešilo a téma bych nechal umřít...
A základ tvého uvažování byl už předem daný, jakože 'málo wattů, dobrý zvuk potichu' což je naprostý nesmysl.
Každopádně se to tady tak nějak typicky (tzn. tazatel si nakonec koupí naprosto něco jiného, než na co se přišel zeptat) vyřešilo a téma bych nechal umřít...
No a tenhle engl (screamer) má na zkreslenym kanálu 2x volume, takže když snížíš jak master, tak i předevšim lead volume, umí to šeptat stejně, jako ten 1 wattovej marshall. U čistýho (kdyby to pořád řvalo) stačí stáhnout ještě clean a taky to jde úplně od ticha. Zkrátka sis chtěl udělat radost a koupit něco malýho, ale potom to bylo trošku mimo (jak píše bubucci), protože zadání bylo: Chci něco spíš na koncerty, ale i na zahrání doma. Většina rad přišla, že se vyplatí mít teda 2 odlišný věci, ale spíš kvůli tomu, že doma neni potřeba na trénování mít profi aparát, kterej hraje líp na hlasitost, která už by mohla sousedum vadit. Plus teda to těžký přenášení. Za mě prostě jde i ta minihlasitost s tim englem co máš a zbyly by ti prachy ještě klidně na příslušenství k tomu teleti, ale chápu žes měl potřebu koupit něco novýho.Prejdák píše: 10.08.2021 16:08
na hlasité hraní (a to libovolného žánru) mám Engla, což jsem zmiňoval. Hraje pěkně i na nízkém natočení volume, ale pořád je to moc hlasité. Možná bych mohl do budoucna zkusit kouzlo atenuátoru.
Vedle mě bych teda ještě uved, že jak jsem byl na začátku jednoznačný odpůrce velké lampy na doma, po tom svém sexperimentu jsem malinko otočil. Je prostě pěkný mít i na tu "domácí šeptandu" apec, kterej reaguje plnohodnotně s každou nuancí. Tedy samozřejmě preamp. Vlající nohavice a vazba se nekoná. Ale i tak, sice jsem Teslu zase uložil, ale bylo to milé.