STAVBA REPROBOXU
Re: STAVBA REPROBOXU
Dík. S tou efektivní hodnotou jsem to tušil, přesto jsem čekal větší napětí. Ještě mám poměrně slušný tónový generátor od 0 do 20KHz, tak to s ním někdy zkusím.
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
Nejlip merit osciloskopem treba ; )
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Zdar, pro účely měření zesilovacího řetězce s aspoň nějak použitelnými výsledky nelze použít jako zdroj signálu kytaru. Optimální je nf generátor, nf milivoltmetr a osciloskop; s touto minimální výbavou lze změřit v elektroakustice téměř vše potřebné.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Dík za reakce. Generátor i nf voltmetr mám, osciloskop ne. Nejsem servisák, jen kutil. Mě jen v první chvíli překvapily ty nízké hodnoty u zesilovače, který má dát výkon 580W do 8. Člověk se holt má furt co učit 
GK MB 150 S, GK MB 800
Pokud chceš jednoduše zjistit špičkový výkon zesilovače, stačí změřit napětí zdroje. Takhle většina výrobců dospívá k velkému počtu Watů na obale. Trvalý výkon při sinusové zátěži při použití nf generátoru bývá o dost nižší.
Já vím. Ten můj zesilovač má špičku udávanou 880W a průměr 164W do 4 ohmů. Do 8 pochopitelně o 1/3 méně. D Klass - co se od toho dá čekat, krom toho, že nic neváží !!
Ale raději už dost zde o zesilovačích, nebo nás Hendrek seřve na tři doby
Ale raději už dost zde o zesilovačích, nebo nás Hendrek seřve na tři doby
GK MB 150 S, GK MB 800
Tak už se to blíží do finále, 1x12 z 15mm překližky a 21mm přední deska. Čepový spoj, vlepená přední deska a vnitřní rámečky přitáhnuty vruty + lepido. Reproduktor se přišroubuje ze předu. To lakování je na tom fakt to nejhorší
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
- fantomasxxx
- Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
- Kontaktovat uživatele:
Pěkná bedýnka, oceňuji použití truhlářských spojů. Co tě vedlo k tomu jít do laku, místo potahu?
Když jsme u těch 1*12, nemá prosím někdo výkresy s rozměry k Thiele Messa?
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
viewtopic.php?t=48320
Vlastně ani nevím, asi jsem to chtěl zkusit. Každopádně to broušení povrchu a tmelení spoje, aby na laku nebylo nic vidět je nejhorší na celý bedně. Kupoval jsem barvu na kytaru, tak jsem jí rovnou použil i na bednu.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
TL806 EV je obsahem jiná?fantomasxxx píše: 23.08.2021 6:20 Pěkná bedýnka, oceňuji použití truhlářských spojů. Co tě vedlo k tomu jít do laku, místo potahu?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
- fantomasxxx
- Kontaktovat uživatele:
Thiele má z boku ještě navíc přepážky. Jestli už ji někdo oměřoval a vyráběl, hlavně zevnitř rozměry přepážek, byl bych vděčný.
Takhle by měla vypadat vevnitř:
Takhle by měla vypadat vevnitř:
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
viewtopic.php?t=48320
EV 806 tam ty přepážky má taky, já stavěl podle jejich plánů, protože lidé co ten box měli a já je oslovil, tak byli nebývale neochotní, asi něco s českou povahou ; D
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
- fantomasxxx
- Kontaktovat uživatele:
Trevore, kde jsi sehnal ty plány? Je to někde dostupné? Jako z dostupných obrázků se to dá asi celkem dobře odhadnout, ale rád bych postavil rozměrově totožný s originálem.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
viewtopic.php?t=48320
- fantomasxxx
- Kontaktovat uživatele:
Na box mi to přijde dost nepraktické, ten lak místo potahu.volfi píše: 21.08.2021 19:34 Tak už se to blíží do finále, 1x12 z 15mm překližky a 21mm přední deska. Čepový spoj, vlepená přední deska a vnitřní rámečky přitáhnuty vruty + lepido. Reproduktor se přišroubuje ze předu. To lakování je na tom fakt to nejhoršíIMG-1474.jpgcab.PNG
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
viewtopic.php?t=48320
https://www.ultimate-guitar.com/forum/s ... ?t=1687077
Cca uprostřed vlákna je výkres.
- fantomasxxx
- Kontaktovat uživatele:
Díky za odkaz.jbiker píše: 25.08.2021 9:18 https://www.ultimate-guitar.com/forum/s ... ?t=1687077
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
viewtopic.php?t=48320
Rádo se stalo.
To ano, navíc jsem zvolil špatný lak. Ale ještě to nechci vzdát, docela se mi to líbí. Zkusim na další nalejt dvousložkovej polyurethan, ten už něco vydrží.fantomasxxx píše: 25.08.2021 8:52Na box mi to přijde dost nepraktické, ten lak místo potahu.volfi píše: 21.08.2021 19:34 Tak už se to blíží do finále, 1x12 z 15mm překližky a 21mm přední deska. Čepový spoj, vlepená přední deska a vnitřní rámečky přitáhnuty vruty + lepido. Reproduktor se přišroubuje ze předu. To lakování je na tom fakt to nejhoršíIMG-1474.jpgcab.PNG
Chtěl bych si postavit nebo nechat postavit malý a hlavně lehký 1x12 reprobox. Rozměry bych viděl někde kolem 350x350x270. Reproduktor bych chtěl použít s neodymem, možná to nebude úplně super zvuk, ale prioritní je hmotnost. Otázka je, jakou nejtenčí překližku použít na ozvučnici a zbytek reproboxu. Říkal jsem si 18mm a 12mm. Možná bych chtěl zkusit ještě tenčí, ale nejsem si jistej jestli by to nebylo už moc málo. Mělo by u toho boxu smysl použít bassreflex? Chtěl bych ho uzavřenej a většina zvuků co z něj poleze budou ve standartním ladění a zkreslený.
- fantomasxxx
- Kontaktovat uživatele:
Šel bych do ověřené konstrukce bedny TL806 (Thiele), na kterou jsem tu také poptával plány. Do budoucna si chci postavit 2Ks této bedýnky jako alternativu na menší akce. Použil bych standard 18mm březovou překližku.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
viewtopic.php?t=48320