Kameny na Les Paula
Pravidla fóra
- fantomasxxx
- Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kameny na Les Paula
Co říkáte na rolny do tune-o-matic? Na jedné z kytar jsem je použil a byl jsem s tím spokojený.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
viewtopic.php?t=48320
Rolny nebo graphtech, bych použil asi jen v případě, že chci používat struník s jemným laděním nebo Bigsby. Jinak mi to připadá zbytečné. Když už, tak by mě z praktického hlediska zajímalo, co je lepší. Rolny nebo Graphtech... 
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Rolny mám teď na LP H. Benton. Vybyly mi tam nějak nechtíc, původně měly být na Iris s pákou, ale tam byla kobyla široká...., to je jedno. Tuhle mi praskla struna i na rolně, takže perpetum mobile to není. Struny budou praskat vždy a skoro vždy na kobyle. Na druhou stranu - zhoršení zvuku neslyšim, min. vizuelně to vypadá dobře, že struna není na "gylotině".
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Každopádně přesně tohodle starýho Vintage mám. Nultej pražec katastrofa, extrémně těžká kytara, mechaniky jsem musel vyměnit hned, začistění pražců tragédie. Ale hraje překvapivě dobře.torst píše: 2.09.2021 7:49 Dík. O co mi jde : Mám spadeno na : https://hudebnibazar.cz/upraveny-vintag ... /ID391853/
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Nechtic je zensky rod, jen pro info.
volfi: Dík, ta váha, to je snad u LP pochvala.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
To nevím, ale je to jednoznačně nejtěžší kytara, kterou jsem, kdy měl v ruce. Wilkinson snímače, jsou paradoxně super. Já jí kupoval i s kufrem asi za 4000, ale nulák byl opravdu KO.
Mám veď Vintage V100, koupil jsem s grafitovými kameny, tak jsem nahrál ukázky a pak totéž s ocel. kameny. Rozdíl žádný, nepoznám ani chlup odlišnosti zvuku.
- fantomasxxx
- Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
- Kontaktovat uživatele:
Já z mých vlastních zkušeností tvrdím, že materiál kamenů zvuk lehce ovlivní. Rozdíl jsem schopný rozeznat na kytaře, na kterou hraju dlouhodobě, znám přesně její odezvu, mám ji v uchu. Mám několik kytar LP, ocelové kameny, grafitové kameny i rolny. Nechci tvrdit co je lepší nebo horší, každá kytara je stejně jiná i jinak hraje. Hraju celkem dost razantně, nejčastěji mi struny praskají na ocelových kamnech.
Teď dávám dohromady Japonskou Ibanez LP 1972, tam jsou kameny z kosti. S tím jsem se ještě u jiných kytar nesetkal.
Teď dávám dohromady Japonskou Ibanez LP 1972, tam jsou kameny z kosti. S tím jsem se ještě u jiných kytar nesetkal.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
viewtopic.php?t=48320