Michal Vožech - boule na kytaře

Seznam kytarářů, stavitelů a opravářů jiných nástrojů
Odpovědět
Maton

Michal Vožech - boule na kytaře

Příspěvek od Maton »

Zdravím všechny,

http://www.boulenakytare.ic.cz/nabizim.php

nemá někdo zkušenosti s tímto typem opravy a tímto pánem? Dneska jsem byl nechat přepražcovat Furcha u Petra Grötzbacha (Procházka Custom Guitars), tuhle věc jsme řešili a bylo mi řečeno, že po tomhle zásahu kytara přijde o zvuk. To je přesný opak toho, co tvrdí p. Vožech.
Díky za odpovědi.
Jakub Hubáček

Re: Michal Vožech - boule na kytaře

Příspěvek od Jakub Hubáček »

Ahoj,

už věta samotná: "Tato metoda 100% funguje, kytaře se pouze zvětší hmotnost, cca o 250 g." značí, že kytara opravdu nebude hrát tak jako dřív. Pokud by jsi chtěl obsáhlejší fyzikální vysvětlení proč napiš.

Jakub Hubáček
Michal Vožech
Nový uživatel

Příspěvek od Michal Vožech »

Dobrý večer pane Hubáčku,
dnes jsem se poprvé dostal k vašemu komentáři co se týká mého opravování boulí na kytarách.
Věřte mi , že pokud by to nebylo 100 procentní jak uvádím, tak to rozhodně nenabízim. Kdyby jste o tom něco věděl a nepřeváděl to na fyzikální zákony ,tak se nemůžete takhle vyjádřit. Držte se prosím své fyziky a nechte mě pomáhat lidem kteří to potřebují. Ono když má někdo takhle vyboulenou kytaru tak mu nikdo v Čechách nedokáže pomoct a já vám garantuji že já to dokážu. Měl jsem totiž úplně stejný problém, a nikdo mi nedokázal pomoci. Proto jsem začal nabízet své služby ostatním koho tento problém postihl. Věřte mi, že s fyzikou to nemá vůbec nic společného. Ve světě se takto opravují kytary běžně a kytara naopak získá svůj původní zvuk. Bude to asi tím že se absolutně nezasáhne do rezonanční desky. Ale jistě na to máte jiný názor který vám nehodlám brát.
Jen by možná bylo dobré , než když něco začněte kritizovat aby jste si zjistil alespoň základní informace jak co funguje a jaké to má reálné výsledky.
S pozdravem Michal Vožech oprava kytar.
fantomasxxx
Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fantomasxxx »

Boule na kytaře je problém, který moc kytarářů řešit nechce, s tím naprosto souhlasím. Určitě bych ale netvrdil, že jste jediný v České republice kdo to umí. V své domácí kytarářské dílně tuto závadu také úspěšně odstraňuji. Nicméně je to jen můj koníček a práci nikde neinzeruji, ale i tak ji mám až až.

Asi by bylo dobré více otevřít karty vůči zákazníkovi, říci narovinu, že se do kytary instaluje BridgeDoctor, aby se boule znovu nevrátila a mohl jste poskytnout záruku. Možná máte jiné postupy, já mám osvědčený postup rovnání pomocí zvýšené vlhkosti, tepla a tlaku. Pro trvalé řešení ideálně s následně instalovaným Bridgedoctorem. Tyto skutečnosti jsem zvyklý v prvopočátku se zákazníkem otevřeně diskutovat. Není potřeba hned všem ukazovat své know how. Ale věty typu moje metoda 100% funguje, jen se zvýší hmotnost nejsou z mého pohledu úplně profesionální a lidi jako např. výše J. Hubáček to spíše odradí.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
Placka

Příspěvek od Placka »

Michal Vožech píše: 2.10.2021 20:53 Věřte mi, že s fyzikou to nemá vůbec nic společného.
Chjo...s fyzikou to má společnýho uplně všechno, včetně principu, kterým ten Bridge doctor desku srovnává. Hubáček jen napsal, že kytara nebude hrát stejně jako předtím. To je oprávněná obava, vzhledem k tomu, že zvýšíš kmitající hmotu o 250 g. Zásah do rezonanční desky to je už zvýšením hmotnosti.

Tím neříkám, že bude hrát hůř nebo že rozdíl bude výraznej, dokonce ani neříkám, že bude slyšitelnej. Ale na fyziku pozor, to je naopak jediná věda, tkerá to umí popsat;-)
fantomasxxx
Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fantomasxxx »

Nicméně jsem zvážil po domácku vyrobený Bridgedoctor ze smrkového dřeva, včetně bukového táhla, šroubu a závitové vložky a hmotnost je cca 70g.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
Odpovědět

Zpět na „Kytaráři“