Kytary Harley Benton

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
torst

Re: Kytary Harley Benton

Příspěvek od torst »

Jen drobnost - včera jsem zas porovnával LP HB s "běžným" LP a to pohodlí při sóle na nejvyšších pražcích je fakt nesrovnatelný. To zkosení dělá hodně. Možná bych ještě zkusil LP od Vintage, také se zkosením, ale tam je ta patka krku dost delší.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
vlasta.durec
Nový uživatel

Příspěvek od vlasta.durec »

Dobrý den.
Mám prosbu.Pokud jsem někde mimo tak se omlouvám.Ale nemá prosím někdo zkušenost s akustickou kytarou HB-CLG-650SM-CE BK.Moc děkuji pokud někdo poctivě poradí.Děkuji.
MartyC

Příspěvek od MartyC »

Vím , že už o tom výmluvně psal Affordano , ale přesto bych se chtěl zeptat na trochu větší detail.
Hráli jste "face to face" s lipovými a mahagonovými less paul modely ?
Mám mahagonovou SC450plus VB a jsem fanda černého "custom shop" provedení u SC500BK.
Snímače by měly být totožné roswelly , jediný rozdíl je mahagon/javorový top vs lípa bez topu.
Lípa je snad více "bright" a "resonant" , takže ten javorový top není možná tak nutný , mahagon by měl mít mohutnější low end.
Co jsem slyšel na Youtube , SC 500 zní parádně a já jsem tam rozdíl oproti své mahagonové kytaře moc neviděl.
Harley Benton SC450+ VB, Harley Benton SC500 BK, Jolana Diamant black, Cort Earth 70 OP, doplněna elektrika + kostěná bižu, Cremona 4691/1988, nylonky, Aparát:Fender Mustang II V2, Multiefekt:NU-X MG300
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Stejně jako je lípa a lípa, tak je mahagon a mahagon a u tady těch kytar je to prostě kus od kusu. Teď jsem měl doma SC-2 a určitě to nehrálo jako Eclipse (nečekaně :) ) , která ji má být předlohou, ale spíš jako indonezská varianta LTD kolem řady 300-400, kde se používá jinou odrůdu mahagonu, která je i nečekaně levnější a míň konzistetní. U lípy je taky rozdíl mezi výběrovou american basswood, kterou použije třeba Suhr/Anderson a potom tu, kterou použije Ibanez u řady GIO.
MartyC

Příspěvek od MartyC »

Máš samozřejmě naprostou pravdu , lípy existuje mrak druhů a mahagon se říká u kytar kde čemu.
Nicméně předpokládám , že Thoman má nějakou konkrétní fabriku s konkrétním dodavatelem konkrétního druhu azijské lípy či mahagonu.
I tak to může být a bude kus odkusu.
Suhr apod. používá zase úplně jiné , mu blízké zdroje materiálu , pravděpodobně i s úplně jinou definicí vlastností.
Za mně podle shlédnutého ty lipové kusy LP HB SC500 hrají slušně , na YT jsem zahlédl srovnání LP Epi , Gibsna a HB500, a HB se mi líbilo zvukově víc než Epi , která byla trochu zahuhlanější.
Nejartikulovaněji zněl originál.
Je mi ale jasné , že naživo je to jinak slyšet a krom Affordana jsou tady další borci zaměření na LP , kterým leccos prošlo rukama.
Nicméně jsi mně inspiroival , do Německa někdy služebně jezdím a germánštinou vládnu , zřejmě nej varianta je vzít trsátko , buchty do ranečku a trádá na výlet!. :D
Harley Benton SC450+ VB, Harley Benton SC500 BK, Jolana Diamant black, Cort Earth 70 OP, doplněna elektrika + kostěná bižu, Cremona 4691/1988, nylonky, Aparát:Fender Mustang II V2, Multiefekt:NU-X MG300
José

Příspěvek od José »

bubucci píše: 9.11.2021 12:17 Teď jsem měl doma SC-2 a určitě to nehrálo jako Eclipse (nečekaně :) ) , která ji má být předlohou, ale spíš jako indonezská varianta LTD kolem řady 300-400, kde se používá jinou odrůdu mahagonu, která je i nečekaně levnější a míň konzistetní.
I tak to je výborná hodnocení HB - kytara za 260 €, v rukou netopýra a náročného gearheada :) odpovídající kvalitou kytaře za 600 - 800 €
himself

Příspěvek od himself »

Já bych jen drobně varoval, že jsem v létě do Thomanna chtěl, už jsem měl i koupené bydlení (protože jedna noc přespání) a na poslední chvíli jsem to zrušil, protože skladem toho měli opravdu velmi málo.
Nacrewl

Příspěvek od Nacrewl »

volfi

Příspěvek od volfi »

Těžko říct zda to je zajímavé. Mě se daleko víc specifikacema líbili kytary před 4 rokama. Už je vidět, že i harley benton hledá cestu, kde uspořit. SC-Custom I, byla mahagonová a hmatník palisandr, co bylo za ty peníze neuvěřitelný, můžeme spekulovat jako moc "dobrý" to dřevo bylo. Ale já jsem z tý kytary byl strašně překvapenej. Jediný co nechápu, jak je možný, že byla tak těžka, když byla poměrně tenká. To že na nový Bentony dávaj EMG, Gotoh, Grover, Floydrose zní lákavě, ale ani jedno nebude originál. EMG se pro Bentona vyrábí myslím Koreji. Gotoh verzi jsem ještě v ruce neměl. Grover mechaniky dobrý, ale buďto šli s povrchovou kvalitou dolu, nebo je to zase jen licence pro výrobu, někde v Asii. Floydrose, má špatnou povrchovou úpravu. Břity opotřebovaný po chvilce a nultej pražec je ze zinku a už rok chci po thomannu novej a zatím nebyli schopni ho dodat. Jakýkoliv jiný nutý pražec pro FR nesedí.
Takže sice to jsou cenově a parametrama zajímavý kytary a na to co jsem hrál já, hrálo docela slušně. Ale stará Ibanez S420 je výrazně lepší kytara, než Fusion II. U obou kytar člověk stejně vymění snímače a tremolo u Ibanez odešlo po 7 letech opravdu aktivního pákovaní u Fusiona II po roce. Navíc se do Fusiona vejdou jen opencore snímače (SD SH13 se tam nevejde).
Docela by mě zajímalo jaké by to bylo kdyby dělali i dražší kytary. 20-30K
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Nacrewl

Příspěvek od Nacrewl »

volfi píše: 10.11.2021 6:34 Těžko říct zda to je zajímavé. Mě se daleko víc specifikacema líbili kytary před 4 rokama. Už je vidět, že i harley benton hledá cestu, kde uspořit. SC-Custom I, byla mahagonová a hmatník palisandr, co bylo za ty peníze neuvěřitelný, můžeme spekulovat jako moc "dobrý" to dřevo bylo. Ale já jsem z tý kytary byl strašně překvapenej. Jediný co nechápu, jak je možný, že byla tak těžka, když byla poměrně tenká. To že na nový Bentony dávaj EMG, Gotoh, Grover, Floydrose zní lákavě, ale ani jedno nebude originál. EMG se pro Bentona vyrábí myslím Koreji. Gotoh verzi jsem ještě v ruce neměl. Grover mechaniky dobrý, ale buďto šli s povrchovou kvalitou dolu, nebo je to zase jen licence pro výrobu, někde v Asii. Floydrose, má špatnou povrchovou úpravu. Břity opotřebovaný po chvilce a nultej pražec je ze zinku a už rok chci po thomannu novej a zatím nebyli schopni ho dodat. Jakýkoliv jiný nutý pražec pro FR nesedí.
Takže sice to jsou cenově a parametrama zajímavý kytary a na to co jsem hrál já, hrálo docela slušně. Ale stará Ibanez S420 je výrazně lepší kytara, než Fusion II. U obou kytar člověk stejně vymění snímače a tremolo u Ibanez odešlo po 7 letech opravdu aktivního pákovaní u Fusiona II po roce. Navíc se do Fusiona vejdou jen opencore snímače (SD SH13 se tam nevejde).
Docela by mě zajímalo jaké by to bylo kdyby dělali i dražší kytary. 20-30K

SC Custom mam já a jelikož ji nemam s čim porovnat tak musim říct že dobrý :D :D :D a kdyby dělali kytary za 20-30K tak těžko říct jestli bych ji koupil...
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

No já jsem měl SC-2 naopak vcelku lehké, tipuju 3.4-3.6kg, jako ESP.
Železo je určitě jedna z věcí, kde se dá ušetřit, ale na ty Grovery nemůžu říct vůbec nic špatného a to vidím jako velké pozitivum. Podobně i se snímači, kdy ty Roswelly byly vcelku použitelné. Na druhou stranu věci, jako třeba binding a pájení byly tak na úrovni pracovníků z chráněné dílny. Ale tak zase co čekat v dané cenové :)
volfi

Příspěvek od volfi »

Bohužel jsem na ESP Eclipse nikdy nehrál :cry: , tak nemohu porovnat se vzorem. Ale tipuji, že měla kolem 4 kilo. Můj Gibson má kolem 3,6 a ten Benton byl výrazně těžší. Fakt jsem si říkal jestli tam nezafrézovali ocelovej blok pro lepší pocit :D. Proti těm Groverům nic nemám, jen jsem chtěl říct, že vypadají trochu jinak než třeba na EPI Custom z roku 2002. Ty Roswelly mě moc nebraly. Ale jako ať to nevypadá jako HEJT, ta sc-1 stála asi 5300, jen jsem pánovi vyměnil snímače, vyleštil pražce a lehce přitáhnul krk, nic víc to nepotřebovalo. Za ty prachy je to super na cokoliv, jen na pádlování na raftu je to moc těžký :D
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
MartyC

Příspěvek od MartyC »

A co byste řekli na tuhle SC-DLX Gotoh?
Snímače Tesla....
https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... _black.htm
Nacrewl

Příspěvek od Nacrewl »

MartyC píše: 11.11.2021 8:57 A co byste řekli na tuhle SC-DLX Gotoh?
Snímače Tesla....
https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... _black.htm
To je totéž co jsem postoval já jen v jiné barvě. Mno ty Tesla snímače by mě fakt zajímaly
MartyC

Příspěvek od MartyC »

Já jsem tu SC-DLX doporučil jednomu mladému adeptovi na jeho první elektriku , spolu s Katanou 100.
Pokud to zrealizuje v dohledné době, dám info.
volfi

Příspěvek od volfi »

Po 3/4 roce sehnal thomann náhradní nultý pražec na Fusion II, cena 28€ + 15€ pošta. Doba dodání od zaplacení "unkown". No čekal jsem to rychlejší a lepší, každopádně to vypadá, že to nakonec dopadne. Komunikace s Thomannem je poměrně krkolomná. Celkem tak 20 emailů, některý česky, některý anglicky.
Nultej pražec oskenuju a vyrobim do zásoby :D
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Na hárlyho beňóna? Nebylo výhodnější koupit celou novou kytaru? twl.. :D Bych to nechal 3Dvytisknout, nebo to podložil sirkou. Případně koupil zdejší bazarové velbloudí kosti or whatnot, víme.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
volfi

Příspěvek od volfi »

Je to locking nut na fusion II.
innerself

Příspěvek od innerself »

kdo ještě neviděl :D
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
torst

Příspěvek od torst »

Dík za to. S většinou souhlasím, nejzajímavější jsou názory kyt. technika.
Nekupujte ne fer trade asijské výrobky, asiat přijde o výdělek a bude se mít líp.
Nejduležitější informace je ve 25:00.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“