Pedálový předzesilovač

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Fořt

Re: Pedálový předzesilovač

Příspěvek od Fořt »

Kinx píše: 8.11.2021 7:39 Pouzivat tohle video jako referenci pro fuzz zvuk je dost zavadejici z nekolika duvodu:
1) fuzz tam krom uplne posledniho kila nepouzivam
2) tato pisen nestoji na kytare, nybrz na klavesach
3) zrovna tenhle zivak se proste nepovedl, rozladena kytara + velmi diskutabilni performance od zvukaru i me samotneho
...
Nicmene je to muj zvuk, jsem s nim spokojeny a jestli se na hudebnim foru nelibi, tak se s tim nejak holt budu muset naucit zit :)
1) Fakt tam není fuzz? Čím teda děláš tu chrchlající "wall of sound"? Stackuješ jiné gain pedály?
2) IMHO to stojí i na zpěvu, melodii, náladě...
3) Nesypal bych si popel na hlavu, ani tomu zvukaři. Rozladění, fakt? Není to znát, tím spíš v tom zvuku. Celkově to šlape jak ve studiu, a jestli v tom bordelu zanikla ta apreggia v závěru... Kdo je ocení, v muzice tohoto žánru?
Co se týče toho Mooer preampu, ať se vrátíme k tématu, mně se taky moc nelíbí, ale hlavně ta ukázka zvuku bez krabiček i nakopnutí boostem. S fuzzy je to IMHO jedno, jejich zvuk charakter preampu přebije. Ten zvuk mi přijde tenký, a přitom zahuhlaný, jak sám píšeš. Chybí tam kulatost správně sejmutého zvuku aparátu (nebo poslouchaného uchem v reálné situaci s dostatečnou hlasitostí. Ale ony podobně tence mohou hrát i reálné aparáty, viz toto video:
Naposledy upravil(a) Fořt dne 8.11.2021 10:39, celkem upraveno 1 x.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Kinx píše: 8.11.2021 10:14 no v mym pripade mam zvuk udelanej tak, ze zvukar skoro nic nenastavuje, jen orez basu. ne vzdy se ale evidentne povede a tady se naopak na EQ evidentne kreslily pohori (vim to i od svedku z prenosaku) :) jeste jednou - puvodni tebou linkovanou performance jakozto bernou minci nemuzes brat, protoze tam zadnej fuzz neni (vyjimaje uplne posledni kilo).
Smekám před Tvojí trpělivostí a pokorou.
innerself

Příspěvek od innerself »

volfi píše: 8.11.2021 8:25
Tak já osobně nemám žádný velký představy o tom, že naši oblíbenci dělaj vše "správně", zase se vrátim k EMG :D "jsou to nejlepší snímače na světě protože na ně hraje každej". Ale vono h***o, jen jsou prostě na "každý" kytaře z výroby... A co si budem, z pohledu kapely je daleko důležitější hrát než špekulovat nad zvukem. Tuhle jsem četl, že kytarista Genesis hraje na squiera bullet strat. Je mi to trošku divný proč by člověk měl hrát na bullet strata, protože ta nepohodlnost hraní je z mého pohledu očividná, ale proč ne.
PS: nemám rád Genesis :D
Když se ti ten zvuk líbí, tak si myslim že to správně udělali, alespoň pro tebe. A když chceš slyšet jak by ses k takovýmu zvuku moh dostat i ty, protože bys chtěl pomoc od zkušenejch a dáš příklad co víš, kterej se smete ze stolu, že je to hrozný a oni jsou vlastně taky hrozný. A že to máš udělat radši radši takhle, tak to je pak k pláči. Mnoho lidem je jedno na co hrajou, jiný ale zase vybíraj na album reproboxy třeba měsíc aby to bylo perfektní. Nicméně ještě, že jsem rady moc neposlouchal a dostal jsem se k tomu zvuku sám, i když to trvalo delší dobu. Ale zase mám nějaký zkušenosti, který mi nikdo neodpáře. Teda oni nakonec stejně nemaj žádnou hodnotu, protože nejsem žádnej slavnej hudebník :D
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

innerself píše: 8.11.2021 14:15 Ale zase mám nějaký zkušenosti, který mi nikdo neodpáře. Teda oni nakonec stejně nemaj žádnou hodnotu, protože nejsem žádnej slavnej hudebník :D
Hodnotu mají pro někoho, komu se líbí co a jak hraješ, takže snažení se meze nekladou, v tom je absolutní sociální rovnost. :) A pak taky záleží, jakým způsobem se ty zkušenosti prezentujou. :)
innerself

Příspěvek od innerself »

Tak každej tu prezentuje svoje zkušenosti po svym a vyzdvihuje pozitiva hlavně ty, který jsou zásadní pro toho člověka osobně. Někdo má rád třeba blbuvzdornost, kdy leze jeden jedinej (ale za to správnej) zvuk a další zase rozmanitost :D Pak se tu střetnou právě zastánci jednoho nebo druhýho extrému a běda jak je většina na opačný straně :D To se hned píše, že si člověk přišel jenom potvrdit svojí pravdu :D
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
volfi

Příspěvek od volfi »

Je nový Hotone Ampero II Stomp, velikostně zhruba jako Line6 HX stomp. Cena dle webu 500 dolarů. Nový procesor, více efektů a simulací. Upgrade v IR + to má celestion pack. Co jsem slyšel první porovnávačky s klasickým Amperem, tak mi to přijde lepší. Prý snad časem přibude i větší 5ti tlačítková verze.

PS: Když jsem si vybíral, co tedy koupit, tak se mi dle ukázek nakonec zdálo nejlepší právě Ampero. Porovnával jsem s HX stompem, GE250, Headrushem a Bossem GT1000. Tak doufám, že se na Ampero II vyplatilo čekat.
https://www.hotoneaudio.com/products/mu ... o-ii-stomp
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Placka

Příspěvek od Placka »

to vypadá dobře, uvidíme, jaká bude finální cena, od dob, kdy jediným plnohodnotným multiefektem do kapsy byl HX stomp, uplynulo dost vody a konkurence v segmentu je dost velká.

Jinak mě ampero taky překvapilo, koupil jsem si nedávno jako zálohu Ampero one (https://www.thomann.de/cz/hotone_mp_80_ampero_one.htm) a jsem docela překvapený, jak dobře to hraje. Pro moje účely je vyloženě zbytečný expression pedál, kdybych ho potřeboval, raději si připojím externí. Takhle jen zbytečně zvětšuje rozměry efektu, kterej mám jako záložní a vozím ho v gigbagu pro případ, že by selhala hlavní mašina (nebo bych si doma zapomněl půlku gearu, což už se mi taky stalo:-)).

Za mě je fajn, že to nemám expression a naopak má jen tři tlačítka - to od kompaktní zálohy chci a když budu chtít víc switchů, můžu vždycky připojit externí, případně MIDI a ovládat všecko.
Za mě nepochopitelně chybějící fičura je absence drum machine - docela to při cvičení využívám, rozhodně častěji než čistý metronom...
volfi

Příspěvek od volfi »

No včera jsou koukal do manuálu a nějak jsem se nedočetl, co všechno to umí přes midi. To by bylo docela omezující, kdyby jsi tomu nemohl rozšířit tlačítka..
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

volfi píše: 11.11.2021 22:42
Copak zvuk, ale zajímalo by mě, kterej ďábel nahrál ty ukázky, skvělá hra. 8)
Že by nějakej 14letej čínskej kluk? :)
volfi

Příspěvek od volfi »

Jo zahraný je to parádně. Jen mi tam teda chybí základní věc kvůli který jsem čekal asi zbytečně a koupím hxstomp. Fakt jsem se nikde nedočetl, že by ampero umělo pomocí MIDI přes programchange měnit presety.
Placka

Příspěvek od Placka »

volfi píše: 14.11.2021 11:59 Jo zahraný je to parádně. Jen mi tam teda chybí základní věc kvůli který jsem čekal asi zbytečně a koupím hxstomp. Fakt jsem se nikde nedočetl, že by ampero umělo pomocí MIDI přes programchange měnit presety.
To snad bude umět, ne? K čemu by pak celý midi bylo?
José

Příspěvek od José »

U HX stomp mně jen malinko štve počítání, páč na rozdíl nordů, kterejma to občas řídím, maj počítání od nuly - ale to je snad úplně klasickej MIDI problém a člověk to musí mít v palici trochu shiftnutý, no. Jinak ohledně Ampera bych napsal na yt třeba Leovi Gibsnovi, mám pocit, že si s tímhle vším dost hraje a Ampero 2 už dle recenze má.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

me by zas zajimalo čím má dělanou tu křivku která reaguje podle toho co hraje...
zvuky pouzitelne, kromě higainu (presne podle ocekavani)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
José

Příspěvek od José »

Když už jsem teda vytáhl toho Lea jeho review tu
volfi

Příspěvek od volfi »

Placka píše: 14.11.2021 14:48
volfi píše: 14.11.2021 11:59 Jo zahraný je to parádně. Jen mi tam teda chybí základní věc kvůli který jsem čekal asi zbytečně a koupím hxstomp. Fakt jsem se nikde nedočetl, že by ampero umělo pomocí MIDI přes programchange měnit presety.
To snad bude umět, ne? K čemu by pak celý midi bylo?
Hledal jsem to v manuálu i na youtube. Přes midi to umí jen pár funkcí, ale né přepínat presety libovolně.
EDIT: Leo odepsal, že by předpokládal, že to tam je když to má midi input. Ale že to ještě nezkoušel, tak nemůže říct.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

No kdo touží po Plexi, Mark V, BE-100 a 5150... má možnost za pár juanů... :wink:

bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

no neslyšel jsem v tom ani jeden ze zmiňovaných zesilovačů, ale když to tvrdí PR oddělení, tak to musí být pravda :)
Možná to zní líp než to Ampero, které nezachránily ani ty ruce, ve kterých je teda ten zvuk nebo jak se to tu říká :) Bohužel u takových fusion hráčů je takový tenký, uprskaný zvuk snad pravidlem a v kombinaci se single coily je to skoro jako soundtrack z 8-bitového Nintenda :)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

shrnutí cca roku intenzivního průzkumu trhu a neustálého testování
https://www.frontman.cz/klenoty-pedalbo ... reampboard

cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Mooer micropreampy - méně oblíbené kousky ve výprodeji.

Hyenik: opět dobrej článek.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“