Taylor - zkušenosti,postřehy

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
cherreda
Rádce

Re: Taylor - zkušenosti,postřehy

Příspěvek od cherreda »

Jj, moc jsem se předtím nezajímal, tak jsem byl cenama trochu zaskočený, do té doby jsem žil v nějakém osobním bludu, že Taylorky z řady 300 jsou někde kolem 25-30 litrů. :) Každopádně bylo zajímavé si v rychlém sledu prostřídat víc takhle dobrých kytar, něco jako zážitková ochutnávka rumů, ale pro kytaristy - úplně to vidím na Slevomatu hehe: Darujte zážitek vyzkoušení kytar od 20 do 120 tis. Možnost koupě nástroje se slevou 10 %. :)

Z testu vypichuju tu obří javorovou věc, přiznávám, že u té jsem si prodělal wow efekt. :) Jako nemusím to vlastnit, ale ta kytara je fakt NĚCO, když vám zarezonuje na břiše. 8) Takovej pocit musela mít naše psice, když jako štěně poprvé ponořila přední packy do teplé vody ve vaně a počurala se blahem. :)

PS: Každopádně jsem pak domů jel znervoznělý a v mírném napnelismu a hned jsem si musel brnknout na moji Kobrle sedmu (je ve stylu Taylor)... a dost úlevně jsem si odfouknul. :) Je to v pohodě, nebudu mít mozkodlaba, naštěstí hraje cca jako ty "středně drahé" Taylorky do sedmi pětek, takže pro mě tak akorát. 8)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Tak tohle je opravdu hezká kytara hm...
https://www.taylorguitars.com/guitars/a ... tion-912ce

Obrázek
himself

Příspěvek od himself »

Teda vypadá to precizně, ale působí to na mě hodně přetíženě. Asi jsem staromilec, nebo co.
Už vím, co mi to připomíná! Když natočej vanilkovou a celou jí vykoupou v čokoládě :)
Gellnerovic

Příspěvek od Gellnerovic »

himself... dobrý přirovnání. To jsem fakt dlouho nejedla, achjo, léto..
Suchac cz

Příspěvek od Suchac cz »

cherreda píše: 10.02.2020 12:28 Tak tohle je opravdu hezká kytara hm...
https://www.taylorguitars.com/guitars/a ... tion-912ce
No teda mě připadá taková přeplácaná, kýčovitá, až je to pro mě spíš odpudivý. Ani nebudu koukat kolik ta sranda stojí :mrgreen:
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

zajímavé video o těžbě ebenu, je tam krásně vidět jak vlastně ani není moc černý...

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

Mám na takové to domácí brnkání Martin D18 (1999) a sem tam si vezmu do ruky funglovku Martin D35 a chrochtám si. Ale včera jsem po hodně dlouhé době sundal ze zdi svého Taylora 414 (čistá akustika, Grand Auditorium, celomasiv smrk/ovagkol) a byl jsem v šoku, jak ta kytara skvěle hraje. Jako ortodoxní Martiňák a člen Martin Owners Clubu bych si nikdy nemyslel že řeknu co řeknu, ale tenhle konkrétní Taylor hraje líp než D18 a myslím že i D35 by měla co dělat, aby při celkovém hodnocení neskončila v poli poražených. A to navíc porovnávám Grand Auditorium s Dreadnoughtem. Martinovi se díky jeho úžasné historii a dalším aspektům hodně odpouští, ale Taylor je relativně mladá značka a svoje místo na slunci si musela vydupat. Fandím oběma.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Do roka a do dne, další tritestík, který jsme kdysi spáchali s cherredou https://www.frontman.cz/tritest-5-akust ... taylor-x14
rozhodující je pustit si ty ukázky, protože po deseti dobrých kytarách už jsem byl zblblý jak se mi hrálo na tu sedmou nebo třetí :)

Obrázek
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
voogac

Příspěvek od voogac »

názory na Mini GS-Koa?? na domácí brnkání a občasné vzití kytary na chaty, do parků apod? díky
Obrázek

Epiphone Les Paul Custom
Vox VT15
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Znám od kamarádky Mini GS se smrkovou deskou a hraje dost pěkně a i se na ni moc pěkně hraje.
Takže s modelem z koa bych nečekal nějaký problém, však je to Taylor.
Jakub5P

Příspěvek od Jakub5P »

Mam 314ku a celkem spokojenost zatim
Naposledy upravil(a) Jakub5P dne 26.02.2021 12:50, celkem upraveno 1 x.
Jakub5P

Příspěvek od Jakub5P »

Zdravim ,
mam taylorku 314ce v class, nejprve jsem s ni byl velmi spokojeny, ale posledni dobou mi prijde ze z ni nejsem schopnej vytahnout to , bych uplne chtel. Hraju zejmena fingerstyle, zvuk je takovy tupy, ne moc vyrazny,nepronikavy, nekdy mi prijde ze ma lepsi dny, nekdy je to tak hrozne , ze ji polozim a radej hraju na obcejnou Seagullku nebo Corta za par stovek a zni mi lepe. Struny samozrejme pravidelne menim (pouzivam vyhradne Elixorky 12ky...mozna bych mohl zkusit jine ne fosforbronz ale fosfor ), zakladni udrzbu delam , ale neprijde mi to uplne ok. Nejsem zadnej kytarovej prebornik, ale nejaky ten patek uz akordy mackam , takze si myslim , ze dokazu objektovne poznat, jestli je problem ve me (nekdy mi to taky proste nejde ) nebo v kytare , ale proste ta kytara imho nehraje jak bych chtel. Nejake rady?
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Místo Elixorek tam zkus třeba Elixir, a když neseženeš fosfor, zkus bronz.
Jinak ať ti někdo zkontroluje setup kytary, vypadá, že se v tom moc nevyznáš.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Jakub5P

Příspěvek od Jakub5P »

Čavli píše: 26.02.2021 14:28 Místo Elixorek tam zkus třeba Elixir, a když neseženeš fosfor, zkus bronz.
Jinak ať ti někdo zkontroluje setup kytary, vypadá, že se v tom moc nevyznáš.
Jj jasne bronz, to jsem spletl (trochu trapas :D )
A nevyznam, to uznavam a proto si rad necham poradit .
nitroglycerin

Příspěvek od nitroglycerin »

Číňani jedou, tady to se alespoň jmenuje "Chaylor K24ce" ...https://www.aliexpress.com/item/1000003 ... 3339%22%7D
TAYLOR 414ce-R V-Class Bracing, pouze amatérské hraní pro radost
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Taylor přestal dělat těla typu dreadnought u celomasiv modelů. Jediné, co se dá s tímto typem těla koupit, jsou stovková a dvoustovková řada.
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

Taylor 314 nemůže hrát špatně, je to celomasivní velká kytara Grand Auditorium s desetiletí prověřenou a osvědčenou kombinací smrk/mahagon/eben. Cort "za pár stovek" (tím je zřejmě myšleno za pár tisíc, tedy za desetinu ceny Taylora) nemůže být lepší, to by pak všichni měli Corty a Bob Taylor by byl na úřadu práce. Měl jsem Taylor 414 (jako 314, jen místo mahagonu ovangkol) a byla to skvělá kytara. Moje první dražší kytara byl polomasivní Taylor 114 a i ta hrála velmi kvalitně.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Šimkojc píše: 17.11.2021 17:35 Taylor 314 nemůže hrát špatně, je to celomasivní velká kytara Grand Auditorium s desetiletí prověřenou a osvědčenou kombinací smrk/mahagon/eben.
Taylor v tom dělá trochu bordel různýma special edicema, ale kombinace smrk/mahagon je řada 5xx. Řada 4xx je smrk/ovangkol a řada 3xx smrk/sapele.
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

Jasně, sapele se bere jako levnější/horší varianta mahagonu, ale já to moc nerozlišuji. Hlavně že to dobře hraje...
fantomasxxx
Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fantomasxxx »

Stal jsem se šťastným majitelem Taylora 414ce v provedení Smrk / Ovangol. Ta kytara mě neskutečně baví a inspiruje, hledal jsem docela dlouho celomasiv, hlavně pro hru fingerstyle a toto byla láska na první hrábnutí do strun :D Jsem maximálně spokojen po zvukové stránce i co se týče pohodlí při hraní.
Přílohy
IMG_20211219_195214.jpg
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“