STAVBA REPROBOXU
Re: STAVBA REPROBOXU
Aby TL806 hrála tak jak má a stavba tak dávala smysl, je třeba do ní dát reproduktor viz.obrázek. Cpát do toho levné s****y nemá smysl...
No nevim, thiele je vylazena na konkrétní reproduktor..takže to bych nestavel pro jiný repro..
Mela by stacit i 15mm, preklizka je dost pevná
Bassreflex bych asi neresil, to je dost o počítání a znalosti určitých parametrů, nekomplikoval bych si to..
Bassreflex bych asi neresil, to je dost o počítání a znalosti určitých parametrů, nekomplikoval bych si to..
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
- fantomasxxx
- Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
- Kontaktovat uživatele:
Mně osobně se v této bedýnce více líbí V30 (na metal a highgain). Hrál jsem jak na osazenou EVM12L, tak V30.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
viewtopic.php?t=48320
Je laděná právě na EVM12L...Trevor píše: 5.10.2021 6:42 No nevim, thiele je vylazena na konkrétní reproduktor..takže to bych nestavel pro jiný repro.
- fantomasxxx
- Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
- Kontaktovat uživatele:
Nebral bych to jako dogma, běžně se tyto bedny provozují i s V30. Ne každému sedí zvuk EVM12L.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
viewtopic.php?t=48320
Já to vím, to byla reakce na fantomase
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
15mm jsi myslel na ozvučnici?Trevor píše: 5.10.2021 6:42 No nevim, thiele je vylazena na konkrétní reproduktor..takže to bych nestavel pro jiný repro..
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Celý box, vyztužený latěmi na potrebnych mistech, delal jsem ze sparovky
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Ahoj. Taky stavím malý reprobox pro kytaru. Chci osadit V30, ale nevím, jestli na ozvučnici připevnit reprák ze předu nebo ze zadu. Díky za radu.
Já jsem je dal vždy zezadu. Když se opřeš o ochrannou tkaninu, tak je větší pravděpodobnost, že repro nezničíš promáčknutím, když je dále v bedně. Většina repráků má navíc zepředu takový dosedací lem, aby reprák nedoléhal přímo plechem na dřevo, takže se očekává montáž zezadu (dovnitř ozvučnice). Zepředu bych montoval jenom, pokud nemám odnímatelnou zadní stěnu. To řeší asi spíš hifisti, protože chtějí bednu dokonale tuhou.
zezadu, dovnitř. A průběžně dotahovat šrouby i vruty. Ty vibrace dělají své.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Tak jsem se opět pustil do reproboxu. Tentokrát mini box, který by měl vážit 6,5kg i s reproduktorem.
Zajímají mě dvě věci:
1. O kolik bude horší než než můj Oversized 1x12 HDR.
2. Porovnání IRka do velkýho a poměrně slušnýho PA vs. lampová mini hlava s mini boxem.
3. Zjistit jak hraje Celestion V type Neodym.
BTW: ten box se dá ještě zmenšit
Zajímají mě dvě věci:
1. O kolik bude horší než než můj Oversized 1x12 HDR.
2. Porovnání IRka do velkýho a poměrně slušnýho PA vs. lampová mini hlava s mini boxem.
3. Zjistit jak hraje Celestion V type Neodym.
BTW: ten box se dá ještě zmenšit
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Při pohledu na ten nákres bych řekl, že to je stejný rozměr jako ta papírová krabice, do které to Celestion balí.
Spálit tolik času proto, aby zjistil o kolik to bude horší než něco jiného ... chtěl bych mít tvé problémy a hlavně čas je řešit
Ale každopádně se s výsledkem poděl, alespoň pro zajímavost.
Spálit tolik času proto, aby zjistil o kolik to bude horší než něco jiného ... chtěl bych mít tvé problémy a hlavně čas je řešit
Ale každopádně se s výsledkem poděl, alespoň pro zajímavost.
Jo ten čas je to nejhorší. Vychází mi to tak jeden “projekt” na rok. Každopádně s tímhle mi pomůže cnc. Nečekám od toho zázraky.
Zdar, oživuju téma:
Dá se v ČR sehnat to bílé lemování charakteristické pro boxy a zesilovače Marshall (anglicky asi název piping) ?
Dá se v ČR sehnat to bílé lemování charakteristické pro boxy a zesilovače Marshall (anglicky asi název piping) ?
Vyrábím si takovej RELIC box a potřeboval bych nějakou krycí mřížku, líbil by se mi nějaký polotovar, který bych upravil na rozměr. Docela se mi designově zamlouvá něco jako ENGL mřížka. Nenapadá vás něco po čem kouknout?
Zkus se podívat na žebérkové pletivo
https://vcelarstvisedlak.cz/produkt/ple ... do-dna-1m/
https://www.plotservis.cz/ostatni-typy- ... za-m2.html
https://vcelarstvisedlak.cz/produkt/ple ... do-dna-1m/
https://www.plotservis.cz/ostatni-typy- ... za-m2.html
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
To je ono děkuji, ještě bych měl jeden dotaz, jak šikovně sundat lepidlo na koženku z reproboxu? Líbila by se mi nějaká chemie, ale trochu se bojím, aby něčím nenasáklo dřevo, mám v plánu pak box lakovat.
UPDATE: tak jsem zkoušel brousit excentrem - nic, horkovzduška a špachtle - nic, škrabka na nátěry - nic, hadr a ředidlo - nic.
Nakonec ředidlo a škrabka na nátěry byla dokonalá kombinace.
Nakonec ředidlo a škrabka na nátěry byla dokonalá kombinace.
Dnes jsem se opět dostal k reproboxu. Ředidlo chemopren a škrabka udělala 80%. Na dočištení jsem použil netkaný kotouč do flexy - výborná věc. jelikož je přední rámeček z MDF, tak jsem musel použít plnič
To bude mazlík, jseš fakt šikovnej, těším se na výsledek. To ale asi nebude ten 6,5 kg box, co jsi ho měl původně v plánu vysochat?