potřebuju tohle
Kód: Vybrat vše
e---0
H---0
G---3
D---4
A---4
E---2
Kód: Vybrat vše
e---0
H---0
G---3
D---4
A---4
E---2
A můžu se zeptat co je to vlastně za akord?rasomaso píše:Kód: Vybrat vše
e---0 H---0 G---3 D---4 A---4 E---2
jj to je přesně to co jsem potřeboval, bohužel co jsem koukal na ty různý verze (E7add4) tak zatim jsem nenašel žádnou co zní tak jako to fisko, takže to nakonec budu muset stejně asi všechno posunout nahorulei píše:Pokud by tam skutečně znělo H a E, byl by to akord Fis7add4, o němž ovšem platí totéž, co jsem psal výše.
Neměli byste někdo tip po čem se koukat jako náhradě k Tajemství akordových značek, případně co jste vyhodnotili jako nejlepší klikátko na akordy online? Tajemství akordových značek mám naskenované, ovšem jestli existuje něco novějšího, obsahově podobného leč líp vysázeného, nezlobil bych se.lei píše: 11.10.2012 11:29 Nebo není špatná knížečka Tajemství akordových značek, případně nějaká její moderní varianta.
Souhlas, samozřejmě se snažím přemýšlet nejdřív v intencích co bych chtěl zahrát a pak teprv řešit jak to zahrát. Každý akord má bambilion obratů a každý harmonický postup jde vždy v případě potřeby zhustit něčím zajímavým průběžným. A to mě právě zajímá. Na dobru jako na hlavním nástroji samozřejmě nemůžu zahrát každý souzvuk a musím se z toho v rámci technických omezení vylhat, takže přemýšlet v intervalech je holá nezbytnost. Ona ta potřeba se v teorii dovzdělat chodí ve vlnách, obvykle když si na něčem mimo svou komfortní zónu vylámu zuby.Matěj Rak píše: 23.11.2021 14:45 Základní chybou je přestat myslet na to, že kytara je hudební nástroj – něco jako pila, hoblík, nebo kladivo.