Odposlech do sluchátek současně do comba

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
bimbousek

Odposlech do sluchátek současně do comba

Příspěvek od bimbousek »

Ahoj. Můžetě mně poradit s následujícím:
Já s elektroakustickou kytarou, mikrofon a kytara do comba Sherwood 20R.
Když nemám "zvukaře" - člověka, co upraví výstup z comba tak, aby to bylo OK (basy, zesílení hlasu...apod.), tak jsem si myslel, že kdybych měl odposlech do sluchátek, mohl bych hlasitosti a EQ nastavit sám.
Třeba v dílně si to pouštím do sluchátek, tak si to poladím, ale to combo nemá výstup takový, aby šel reprák i sluchátka (to je jasné, že připojením sluchátek se odpojí repro).
Jakpak ale to udělat? Nebo jsem odsouzen vždy na pomoc někoho, kdo mě "poladí"?
Díky
jbiker

Re: Odposlech do sluchátek současně do comba

Příspěvek od jbiker »

No, nevím, ale s 20wattovým tranďákem řešíš jemné nuance zvučení? Sluchátka jsou pro tenhle účel stejně kravina, neslyšíš v nich totéž, co jde dopředu. EQ bych vyzkoušel doma a nechal na věky věků. A poměr hlasitosti trefíš, ne? Max pootočit do boku, poštelovat a pak otočit do davů.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

EQ bohužel musíš nastavit podle situace. Jednak závisí na tom, jak se chová místnost a pak taky třeba na tom, jestli kombo je na židli nebo na dřevěném pódiu. Je potřeba se to naučit sám podle citu a ideálně na základě informací někoho zkušenýho, kdo to slyší venku. Z toho je snad jasný, že sluchátka ničemu nepomůžou.
Každopádně ideální řešení bez zvukaře neexistuje.
bimbousek

Příspěvek od bimbousek »

Jasně, díky, myslel jsem si to, ale zkusil jsem to...
jbiker

Příspěvek od jbiker »

vasekh píše: 29.11.2021 8:27 EQ bohužel musíš nastavit podle situace. Jednak závisí na tom, jak se chová místnost a pak taky třeba na tom, jestli kombo je na židli nebo na dřevěném pódiu. Je potřeba se to naučit sám podle citu a ideálně na základě informací někoho zkušenýho, kdo to slyší venku. Z toho je snad jasný, že sluchátka ničemu nepomůžou.
Každopádně ideální řešení bez zvukaře neexistuje.
Obecně samozřejmě souhlasím, ale 20w tranďák se superlevným repráčkem o průměru 15 cm, akustika/zpěv, je alespoň podle mého názoru samo o sobě nesmysl a nějaká kroutítka to nevytrhnou. To bych raději hrál “nasucho”. Koukám, že dělají dokonce verzi 10w. To bude hukot 😀.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“