Ahoj. Můžetě mně poradit s následujícím:
Já s elektroakustickou kytarou, mikrofon a kytara do comba Sherwood 20R.
Když nemám "zvukaře" - člověka, co upraví výstup z comba tak, aby to bylo OK (basy, zesílení hlasu...apod.), tak jsem si myslel, že kdybych měl odposlech do sluchátek, mohl bych hlasitosti a EQ nastavit sám.
Třeba v dílně si to pouštím do sluchátek, tak si to poladím, ale to combo nemá výstup takový, aby šel reprák i sluchátka (to je jasné, že připojením sluchátek se odpojí repro).
Jakpak ale to udělat? Nebo jsem odsouzen vždy na pomoc někoho, kdo mě "poladí"?
Díky
Odposlech do sluchátek současně do comba
Pravidla fóra
Re: Odposlech do sluchátek současně do comba
No, nevím, ale s 20wattovým tranďákem řešíš jemné nuance zvučení? Sluchátka jsou pro tenhle účel stejně kravina, neslyšíš v nich totéž, co jde dopředu. EQ bych vyzkoušel doma a nechal na věky věků. A poměr hlasitosti trefíš, ne? Max pootočit do boku, poštelovat a pak otočit do davů.
EQ bohužel musíš nastavit podle situace. Jednak závisí na tom, jak se chová místnost a pak taky třeba na tom, jestli kombo je na židli nebo na dřevěném pódiu. Je potřeba se to naučit sám podle citu a ideálně na základě informací někoho zkušenýho, kdo to slyší venku. Z toho je snad jasný, že sluchátka ničemu nepomůžou.
Každopádně ideální řešení bez zvukaře neexistuje.
Jasně, díky, myslel jsem si to, ale zkusil jsem to...
Obecně samozřejmě souhlasím, ale 20w tranďák se superlevným repráčkem o průměru 15 cm, akustika/zpěv, je alespoň podle mého názoru samo o sobě nesmysl a nějaká kroutítka to nevytrhnou. To bych raději hrál “nasucho”. Koukám, že dělají dokonce verzi 10w. To bude hukotvasekh píše: 29.11.2021 8:27 EQ bohužel musíš nastavit podle situace. Jednak závisí na tom, jak se chová místnost a pak taky třeba na tom, jestli kombo je na židli nebo na dřevěném pódiu. Je potřeba se to naučit sám podle citu a ideálně na základě informací někoho zkušenýho, kdo to slyší venku. Z toho je snad jasný, že sluchátka ničemu nepomůžou.