Taky se mi nejlépe osvědčilo držet smyčec podhmatem za prut, okoukal jsem to i na nějakých ukázkách kde hrají na Gambu.
Zkoušel jsem ještě různé další zvukové možnosti s vybavením co mám doma k dispozici. Hru přes multiefekt (Line6), přes kombo Boss katana a pak přes lampáč Dual Caliber. Na doprovodně hraní v akordech se mi nejvíce líbil zvuk přes Katanu s nastavením preampu na simulaci akustické kytary. Na solový zvuk se mi líbí přidat k tomu lehce boost nakopnutí.
Po všemožných testech pomalu přicházím na to, že zvuk pieza na tomto nástroji není asi vůbec nutný. Po doplnění aktivní elektroniky od RMpickup je zvuk samotných magnetických snímačů super s velkou variabilitou nastavení a na různě efektované zvuky lepší samostatně než v kombinaci s piezem. Ještě jsem se definitivně nerozhodnul, ale vypadá to, že zůstanu jen u magnetických snímačů a Fishman powerchip mi zůstane pro projekt Tele s powebridge. Kolik času mě stálo laborování s piezem, abych zjistil že ho vlastně ani moc nepotřebuji

To je holt vývoj
Jestli se někdy odhodlám hrát na to živě v kapele, tak bych asi řešil nějaký vhodný podlahový preamp s linkovým výstupem. Katana 50 bohužel nemá line out.
Co myslíš hyeniku? Jaká krabice by na to mohla být vhodná? (když vezmeš v potaz, že nejhezčí zvuk mi dala Katana na nastavenou simulaci akustické kytary). Ideálně, aby to umělo zvuk i lehce nakreslit pro solové hraní (na kataně to nastavuji boostem, který by měl být v simulaci zařazen na začátku řetězce).